M A S A I
contactpersoon
voor meer info:
elvira@sos-strays.nl
+31 (0)6-46386168
  Tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting] Onze Zwarte Parels
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 17/04/2018
Schouderhoogte
Klein hondje: 28 cm hoog en 5 kg.
Uiterlijk
Zwart met witte bef, kortharig.
Herkomst
Spanje, Madrid

De dierenbeschermingsorganisatie Adoptalo.com heeft geen asiel maar werkt met verschillende opvangplaatsen zoals opvanggezinnen en gehuurde plaatsen in een dierenpension op jaarbasis. Zij zetten zich vooral in om honden uit een dodingstation in Madrid te kunnen herplaatsen, ook in Spanje zelf, en proberen met voorlichting en campagnes de mensen te wijzen op diervriendelijkheid en de verantwoordelijkheid van de mens voor zijn dieren.
Verblijfplaats
Spijkenisse, in een opvanggezin met jonge kinderen, een kat en een konijn.
Karakter MASAI draait al goed mee in het opvanggezin. Hij is lief, aanhalig, nieuwsgierig en soms wat verlegen. Hij heeft in huis zijn rust gevonden en is graag in de buurt van het opvanggezin. Hij is altijd vrolijk en in voor een spelletje. Hij is gek op de kinderen in het opvanggezin (een tweeling van 3 jaar) en zoekt ze dan ook regelmatig op voor een knuffel of om te spelen. De kat en MASAI leven volledig langs elkaar heen.
Buiten loopt hij in een vertrouwde omgeving netjes mee aan de riem. In een onbekende omgeving zoekt hij wat steun en kan wat schrikkerig reageren. Vreemde honden en vreemde mensen worden met een blafje begroet.
MASAI is volledig zindelijk. Het duurt buiten soms wel even voordat hij zijn behoeftes heeft gedaan.
In de auto is MASAI nog wat misselijk. Dit moet verder opgebouwd worden.
MASAI kan heel even alleen blijven. Hij verblijft dan in de bench. Ook 's nachts slaapt hij in de bench.

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van MASAI in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
MASAI past bij mensen die begrijpen dat hij nog het een en ander moet leren. De aanwezigheid van een andere stabiele hond is een pré. Omdat MASAI nog niet zo lang alleen kan blijven, kan hij niet geplaatst worden bij mensen die te veel uren afwezig zijn.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal. MASAI werd getest met katten en heeft deze test netjes doorstaan.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden MASAI had een thuis in Spanje, maar zijn eigenaar is overleden. De familie wilde dit deel van de erfenis niet en heeft MASAI, samen met de andere hond, MARA, op straat gezet. Doordat beide honden een chip hadden, werd de familie gecontacteerd maar zij gaven aan geen enkele belangstelling te hebben voor de honden. En zo kwamen MASAI en MARA terecht in de perrera van Madrid, waar zij gelukkig weer uit gehaald werden door onze vrienden van Adoptalo.
MASAI reist nu naar Nederland voor een nieuwe toekomst en wij hopen binnenkort ook MARA te kunnen laten overkomen.
Kosten: € 260,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG