M A X   I I
contactpersoon
voor meer info:
ineke@sos-strays.nlFoto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Duitse Herder.
Leeftijd
± 05/06/2012
Schouderhoogte
Grote hond: 70 cm hoog en 40 kg.
Uiterlijk
Bruin/zwart, stokharig.
Herkomst
Spanje, Santiago de Compostella (GaliciŽ)

Xestion Etica do Abandono ofwel kortweg XEA is een nieuwe dierenwelzijnsorganisatie opgericht begin 2018 door Oscar Villar. Deze organisatie stelt zich tot doel om het probleem van gedumpte- en zwerfhonden in de regio op een diervriendelijke manier aan te pakken door middel van contracten aan te gaan met omliggende gemeenten voor opvang, een adoptieprogramma, voorlichting over verantwoord huisdierenbezit en het belang van chippen en steriliseren. Ze werken samen met andere dierenwelzijnsorganisaties in GaliciŽ waaronder Refugio Canino Bando.
XEA stapt feitelijk in het gat van gemeenten ten westen van Santiago de Compostella, waar nog geen beleid was voor thuisloze honden omdat deze net buiten het werkterrein liggen van de andere asielen in de regio.
XEA heeft nu het beheer over een opvangplek in het plaatsje Brandomil genaamd "A Cova da Lobo" (de wolvengrot) dit was voorheen een dodingstation. XEA zet zich nu in om de honden te herplaatsen in binnen- en buitenland.
Verblijfplaats
MAX verblijft in het asiel van XEA in Brandomil, GaliciŽ. Bij geschikte kandidaten kan MAX in oktober meereizen met ons transport naar Nederland.
Karakter MAX is een hele lieve, rustige en aanhankelijke hond. Hij is graag in de buurt van mensen en vindt het fijn om geaaid te worden. Ook voor kinderen is MAX lief en geduldig. Het is een brave hond die zich makkelijk aanpast en gewend is geweest om in huis te leven. MAX trekt niet aan de riem en blaft nagenoeg nooit.

Klik hier om een filmpje te bekijken van MAX bij XEA in Spanje.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profiel adoptant
We willen graag dat MAX nog een aantal mooie jaren kan hebben als geliefde huishond. Omdat we geen opvanggezinnen beschikbaar hebben voor een grote reu maar MAX toch een mooie toekomst gunnen, kan hij alleen geadopteerd worden onder voorwaarde van optie adoptie *.

* Optie adoptie:

Om onze opvangplekken niet te bezetten komen deze honden alleen in aanmerking voor "optie adoptie". Als u interesse heeft in ťťn van deze honden, houdt dat in dat u het betreffende honde bij aankomst in huis neemt en S.O.S Strays de eerste twee weken zorg draagt voor de voeding en eventuele medische kosten en na twee weken u de hond officieel adopteert of bij het niet klikken, opvangt tot er een andere adoptant is die interesse heeft in de hond.

Let wel: Stichting S.O.S Strays vergoedt tijdens de optie adoptie periode alleen de kosten (indien nodig) voor ziektes zoals die bij alle honden voor kunnen komen (b.v kennelhoest, diarree ). Dit alleen na overleg met de contactpersoon van Stichting S.O.S. Strays. Problemen en de eventuele daarbij komende kosten die te maken hebben met de reden van Special Care adoptie worden niet vergoed.

Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal en conflictvermijdend. Gedrag met katten onbekend maar dit kan getest worden.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden MAX heeft zijn hele leven een thuis gehad, tot zijn eigenaar in februari dit jaar overleed en de familie dit deel van de erfenis er niet bij wilde hebben. MAX werd naar het asiel gebracht en bleek een ontzettend lieve en makkelijke hond te zijn die echt een tweede kans verdient!

Medisch:
Er werden x-rays gemaakt van de heupen en rug. MAX blijkt artrose te hebben op zijn rechterheup en onderrug. Artrose aan de ledematen komt veelvuldig voor bij herders op oudere leeftijd. MAX lijkt er echter weinig hinder van te hebben. Wel is het goed om gewrichtsondersteunende supplementen te geven en senior voer.
Het bloedonderzoek vertoonde geen afwijkingen.
Toen MAX in het asiel arriveerde had hij flink ontstoken oren. De oren werden gereinigd en met antibiotica behandeld. Tijdens de castratie is er een gebitsreiniging uitgevoerd.
Kosten: € 215,-- gift + € 85 ,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUGX-RAYS van MAX II

TERUG NAAR BESCHRIJVING