M A Y A   G.
contactpersoon
voor meer info:
marian@sos-strays.nl
+31 (0)6-40809018
  Tussen 12.30 en 17.30 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef
Ras
Mix
Leeftijd
± 10/10/2018
Schouderhoogte
Wordt waarschijnlijk middelmaat.
Op 20/02/2019 met 4 maanden oud: 49 cm hoog en 12 kg.
Uiterlijk
Bruin/wit, kortharig.
Herkomst
Griekenland, Athene

Illioupolis Animal Welfare Union is een kleine organisatie die zwerfdieren redt, opvangt en herplaatst in de omgeving van Illioupolis, een buitenwijk van Athene. De organisatie wordt gerund door Iris Roussis, een grote dierenvriend waar wij al jarenlang mee samenwerken en zo nu en dan een hond kunnen laten overkomen als er een vlucht beschikbaar is. Meer info: www.zeil.gr.
Verblijfplaats
Spijkenisse, in een opvanggezin met andere honden, cavia's en vogels.
Karakter MAYA is een lieve, onbezorgde pup, die het super goed doet. MAYA is heel leergierig, ze gaat al op commando zitten, liggen en kan omrollen. MAYA loopt goed mee aan de riem, gaat graag op wandeling.
Ze is heel sociaal met de andere honden in het opvanggezin, ze kent de roedeltaal heel goed.
MAYA is zindelijk, mits ze maar vaak genoeg uitgelaten wordt.
MAYA slaapt 's nachts in de bench, dit gaat prima. Overdag kan ze ook even alleen blijven, dan ook in de bench.
MAYA heeft geen voedernijd, je kan eten zo van haar afpakken.
Buiten is ze wat afwachtend als er vreemde mensen op haar afkomen, kinderen vindt ze wel leuk, mits ze haar rustig benaderen. Verder wordt ze steeds vrolijker, en begint steeds meer te spelen. Ze gaat heel graag mee op wandeling en het lopen aan de riem gaat al heel goed.
MAYA is echt een schat van een pup, een jonge hond die je nog alles kan leren. Ze is slim genoeg en pakt alles snel op.
Ze heeft een prachtige uitstraling, en verdient een gouden mandje.
Het opvanggezin beschrijft MAYA als een echte knuffelkont, als ze kwispelt doet heel haar lichaam mee! Ze is heel zoet en vreselijk blij.

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van MAYA in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Opvoeding pups     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
MAYA is nog een pup en moet verder opgevoed worden. Zij past bij mensen die begrijpen dat een pup van alles te leren heeft en die haar met een positieve opvoeding op willen laten groeien tot een sociale volwassen hond. Omdat zij zo jong is, kan zij niet geplaatst worden bij mensen die te veel uren afwezig zijn.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal
Bijzonderheden MAYA en haar zusje EMMA zijn in Athene gevonden tussen het vuilnis. Helaas worden er in Griekenland nog dagelijks vele pups op deze manier gedumpt. Deze twee hadden het geluk dat ze op tijd werden gevonden en naar een goede dierenorganisatie zijn gebracht.
Kosten gift:  € 260,--

voor deelname in onze gemaakte kosten en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.

De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouder-
dom, gechipt, en in bezit van een Europees paspoort.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG