M A Y A   G.
contactpersoon
voor meer info:
marian@sos-strays.nl
+31 (0)6-40809018
  Tussen 12.30 en 17.30 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef
Ras
Mix
Leeftijd
± 10/10/2018
Schouderhoogte
Wordt waarschijnlijk middelmaat.
Op 20/02/2019 met 4 maanden oud: 49 cm hoog en 12 kg.
Uiterlijk
Bruin/wit, kortharig.
Herkomst
Griekenland, Athene

Illioupolis Animal Welfare Union is een kleine organisatie die zwerfdieren redt, opvangt en herplaatst in de omgeving van Illioupolis, een buitenwijk van Athene. De organisatie wordt gerund door Iris Roussis, een grote dierenvriend waar wij al jarenlang mee samenwerken en zo nu en dan een hond kunnen laten overkomen als er een vlucht beschikbaar is. Meer info: www.zeil.gr.
Verblijfplaats
Spijkenisse, in een opvanggezin met andere honden, cavia's en vogels.
Karakter MAYA is een schat van een pup, ze is nu ruim 2 maanden bij haar opvanggezin. Wat heeft ze al veel geleerd, van lieve onbezorgde pup, is ze nu een geweldige jonge hond geworden, die al goed luistert en erg leergierig is, en de will to please heeft. Ze kent al veel commando’s, zoals zitten, liggen omrollen.
MAYA is helemaal zindelijk, ze geeft het ook zelf aan als ze naar buiten moet. MAYA gaat heel graag mee op wandeling, ze loopt al goed mee aan de riem, als ze onbekende honden tegen komt, is ze eerst wat voorzichtig afwachtend, maar als ze ziet dat het goed is, wordt ze enthousiast. MAYA is tevreden met 3x daags een wandeling, verder is ze graag in de tuin.
MAYA is zeker geen hyperactieve pup, ze is eigenlijk vrij rustig, kan zich ook heel goed alleen bezig houden met haar speeltjes.
MAYA heeft ook al geleerd om een paar uurtjes alleen thuis te blijven, ze verblijft dan in de bench (maximaal 3uur); het opvanggezin heeft een camera, en ziet dat ze gewoon lekker gaat slapen. 's Nachts verblijft ze ook in de bench, dit gaat prima, je hoort haar niet.
MAYA kan mee in de auto, ze is niet wagenziek.
Komt er bezoek, dan is MAYA wat afwachtend, kijkt even de kat uit de boom, en als ze ziet dat het goed is, wordt ze enthousiast en laat zich aaien, ze vind het heerlijk om te kroelen.
MAYA voelt zich al goed thuis bij het opvanggezin, als de andere honden blaffen, doet ze mee, ze is gewoon waaks, maar niet een overdreven blaffer.
Kort samengevat is MAYA een heerlijke hond, met een prachtige uitstraling, een echte knuffelkont, als ze kwispelt doet heel haar lichaam mee, ze is bijzonder lief en vrolijk!

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van MAYA in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Opvoeding pups     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
MAYA is nog een pup en moet verder opgevoed worden. Zij past bij mensen die begrijpen dat een pup van alles te leren heeft en die haar met een positieve opvoeding op willen laten groeien tot een sociale volwassen hond. Omdat zij zo jong is, kan zij niet geplaatst worden bij mensen die te veel uren afwezig zijn. Mensen die parttime werken, is wel mogelijk, ze kan nu maximaal 3 uur alleen zijn.
Wij plaatsen haar liever niet bij erg jonge kinderen, ze is er lief voor, maar door haar enthousiasme kan ze hun makkelijk omver lopen. MAYA is graag buiten in de tuin, dat willen we haar niet ontnemen, dus het liefst kandidaten met een omheinde tuin. MAYA kan makkelijk zonder andere honden, ze is echt mensgericht.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal
Bijzonderheden MAYA en haar zusje EMMA zijn in Athene gevonden tussen het vuilnis. Helaas worden er in Griekenland nog dagelijks vele pups op deze manier gedumpt. Deze twee hadden het geluk dat ze op tijd werden gevonden en naar een goede dierenorganisatie zijn gebracht.
Kosten gift:  € 260,--

voor deelname in onze gemaakte kosten en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.

De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouder-
dom, gechipt, en in bezit van een Europees paspoort.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG