M E R C H E
contactpersoon
voor meer info:
elvira@sos-strays.nl
+31 (0)6-46386168
  Tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 01/01/2017
Schouderhoogte
Kleine hond: 32 cm hoog en 10,6 kg (iets te zwaar).
Uiterlijk
Bruin/zwart, niet helemaal kortharig.
Herkomst
Spanje, Torrelavega (Cantabri)

De heel jonge vereniging 'Refugio Canino Torres' is in juli 2013 gesticht door de vrijwilligers die al sinds 2011 actief zijn in het asiel van Torrelavega. Ze zijn vanaf nu een onafhankelijke vereniging, voorheen waren ze onderdeel van de dierenbeschermingsorganisatie Aspacan. Refugio Canino Torres krijgt geen subsidies van de steden en gemeenten behalve gratis vuilnis ophalen, rattenbestrijding en watervoorziening. Ze moeten dus erg hard werken om vooral het 'erfgoed' van vr 2011 te kunnen onderhouden, veelal grote, oudere en moeilijk plaatsbare honden. Deze moedige dierenvrienden organiseren evenementen om wat geld te winnen en zijn afhankelijk van sponsors en donateurs om de dieren waardig te kunnen verzorgen. Wij hebben in 2012 een zomeractie voor Torrelavega gehouden om extra voeding te kunnen kopen en ondersteunen de honden met nihil plaatsingskansen structureel via ons AHA project. Voor een stukje geschiedenis van Torrelavega vanaf 2011 tot nu, klik hier.
Verblijfplaats
Dongen, in een opvanggezin met andere honden.
Karakter MERCHE is een rustig en aanbiddelijk dametje met een ontzettend lief en zacht karakter. Ze is pas kort in haar opvanggezin, maar ze draait nu al mee in het huishouden met de andere drie honden alsof ze er al jaren is. MERCHE ligt graag net als de andere hondjes heerlijk te soezen op een van de zachte kussens in de woonkamer. Ze is de rust zelve, ze laat zich graag knuffelen en kussen en je merkt verder eigenlijk nauwelijks dat ze er is. Ze slaapt de hele nacht door, ze blaft alleen even kort als ze blij is om je weer te zien als je thuiskomt, en ze is helemaal zindelijk.
Voedselnijd kent MERCHE niet, als de andere drie hondjes hun eten naar binnen staan te schrokken in de keuken, staat ze haar eigen etensbakje - midden tussen de andere honden in - zeer tevreden leeg te eten. Ze is iets aan de bolle kant, dus haar opvangmama probeert er nog even een kilootje vanaf te krijgen, met wat extra beweging en wat minder snackmomentjes.
Lekker lange boswandelingen zijn een waar feestje voor MERCHE, ze geniet met volle teugen. Ondanks dat gaat ze maar een klein beetje op onderzoek uit, ze loopt het liefst dicht bij haar opvangmama. Zodra ze in de auto mag om naar het bos te gaan, staat ze al te popelen. Ook in de auto is MERCHE heel rustig, ze gaat meestal lekker liggen en wacht het nieuwe avontuur rustig af. Loslopen is met MERCHE geen enkel probleem, ze blijft erg dichtbij haar opvangmama en komt tussendoor regelmatig even een aai over haar bol halen. Ook aan de lange lijn loopt ze netjes mee, zelfs zo dicht bij je dat je af en toe bijna over haar struikelt. Ze loopt aan de riem zonder te trekken, alsof ze het al jaren doet.
MERCHE is sociaal naar andere honden, zowel binnenshuis als buitenshuis. Ze heeft er niet bijzonder veel interesse in en doet gewoon lekker haar eigen ding. Fietsers en joggers worden door haar met rust gelaten, terwijl ze lekker om zich heen loopt te snuffelen. Haar opvangmama heeft haar nog niet n keer zien rennen, ze loopt op haar gemakje wat rond te kuieren en heeft totaal geen haast.
Samenvattend: MERCHE is een lieve, trouwe, rustige, knuffelige, zachte meid, die helemaal klaar is voor een warm gouden mandje!

Klik hier om een filmpje te bekijken van MERCHE in Spanje.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
MERCHE past in veel situaties en kan ook prima als hond alleen geplaatst worden.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal, ook met katten.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden MERCHE werd begin maart gevonden op straat, samen met haar pup TIPO. Hoe ze daar kwamen of wie hen heeft achtergelaten is onbekend. Moeder en zoon kwamen naar hier voor een nieuwe toekomst.
Kosten: € 260,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG