M I L A   I V
contactpersoon
voor meer info:
elvira@sos-strays.nl
+31 (0)6-46386168
  Tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef
Ras
Mix
Leeftijd
± 02/06/2020
Schouderhoogte
Wordt waarschijnlijk een middelmaat.
Op 22/12/2020 met ruim 6,5 maand oud: 7,2 kg en 38 cm.
Uiterlijk
Blond/wit, niet helemaal kortharig.
Herkomst
Griekenland, Athene

Illioupolis Animal Welfare Union is een kleine organisatie die zwerfdieren redt, opvangt en herplaatst in de omgeving van Illioupolis, een buitenwijk van Athene. De organisatie wordt gerund door Iris Roussis, een grote dierenvriend waar wij al jarenlang mee samenwerken en zo nu en dan een hond kunnen laten overkomen als er een vlucht beschikbaar is. Meer info: www.zeil.gr.
Verblijfplaats
Creil, in een opvanggezin met kinderen en andere honden.
Karakter MILA is een hondje met een zachtaardig, rustig en ietwat onderdanig karakter. Zij komt in eerste instantie verlegen en wat angstig over. Maar na een paar dagen na haar aankomst in het opvanggezin begint zij te ontdooien.
MILA laat zich niet zomaar oppakken maar komt wel uit zichzelf naar jou toe. Ze wil ook gerust een poosje bij je op schoot liggen.
MILA reageert op de kinderen in het opvanggezin (3, 5, 9 en 15 jaar) eigenlijk hetzelfde. Ze zoekt ze nog niet op, maar kijkt de kat uit de boom.
MILA speelt graag met wat speelgoed of met één van de andere honden, al duurt dat niet heel lang.
Mila laat zich niet het kaas van het brood eten. Als ze iets niet wil, bijvoorbeeld spelen, dan laat ze dit zien en horen. MILA mag nog wel wat aankomen; zij eet niet altijd van harte haar brokjes op. Geef je het haar later nog eens, dan kan het zo zijn dat ze wel eet.
Verder is MILA in bepaalde dingen nog wat voorzichtig. Een hoge drempel zal zij niet zomaar overgaan, zij kijkt dan eerst even.
MILA is nog niet helemaal zindelijk. Ze geeft ook nog niet zelf aan dat ze naar buiten moet.
MILA verblijft bij afwezigheid en 's nachts in de bench. Zij slaapt 's nachts keurig door.

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van MILA en haar zusje MAURA in Griekenland en in de opvang in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Opvoeding Pups     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
MILA is nog een pup en moet nog verder opgevoed worden. Zij past bij mensen die begrijpen dat een pup van alles te leren heeft en die haar met een positieve opvoeding op willen laten groeien tot een sociale volwassen hond. Omdat zij zo jong is, kan zij niet geplaatst worden bij mensen die te veel uren afwezig zijn.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal en speels.
Bijzonderheden MILA en haar zusje MAURA werden, broodmager, gevonden buiten Athene. Een dierenvriend heeft de zusjes in huis genomen en heel goed verzorgd. Nu zij gelukkig weer gezond zijn wordt er een thuis voor hen gezocht. Iris en haar team helpen vaak bij deze reddingen en proberen baasjes te vinden voor de vele verlaten pups die gevonden worden bij vuilnisbelten, op straat en in de natuur. Door de samenwerking tussen Zeil en S.O.S. Strays konden MAURA en MILA naar Nederland reizen voor een betere toekomst.
Kosten gift:  € 295,--

voor deelname in onze gemaakte kosten en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.

De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouder-
dom, gechipt, en in bezit van een Europees paspoort.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG