M I S S Y   R.
contactpersoon
voor meer info:
elvira@sos-strays.nl
+31 (0)6-46386168
  Tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 02/06/2019
Schouderhoogte
Kleine middelmaat: 45 cm hoog en 11,5 kg.
Uiterlijk
Bruin met beetje wit, kortharig.
Herkomst
RoemeniŽ, Braila

We zijn nog maar net een samenwerking gestart met het gemeentelijk asiel in Braila, gelegen in zuidoostelijk RoemeniŽ. De honden daar leven in erbarmelijke omstandigheden en enkele vrijwilligers zetten zich in om diverse honden een beter en veiliger leven te kunnen geven door ze ter adoptie aan te bieden.
Verblijfplaats
Hoensbroek, in een opvanggezin met een andere hond.
Karakter MISSY is een mensgericht, rustig, lief, sociaal en soms wat onzeker hondje. Ze zoekt graag het gezelschap op van haar opvanggezin en komt graag knuffelen. Wanneer je aangeeft dat het even genoeg is geweest, dan gaat ze rustig ergens anders liggen. Zodra je haar vertrouwen hebt gewonnen, kun je alles met haar doen. MISSY wil nog wel eens tegen je opspringen. Wanneer er buiten een vreemd geluid is, wil MISSY nog wel eens reageren met een blaf.
Naar vreemd bezoek is MISSY in eerste instantie afwachtend en gaat dan onder de tafel liggen. Als je haar haar eigen tempo laat bepalen, komt ze op een gegeven moment kennismaken. Naar bekende mensen is ze blij en uitgelaten.
Met de andere honden in het opvanggezin kan ze leuk spelen. Ze kan ook heel goed alleen spelen. De roedeltaal verstaat ze goed.
Met de kleindochter van het opvanggezin (3 jaar) gaat MISSY goed om. MISSY is erg zachtaardig en ze trekt ook graag naar de kleindochter toe.
Het is verstandig geen eten op het aanrecht o.i.d. te laten staan. MISSY zal zeker een poging doen bij het eten te komen. Toen ze net in het opvanggezin was, had ze wat voernijd. Inmiddels is dit over.
MISSY kan al even alleen thuis blijven, samen met de andere honden in het opvanggezin. Ze verblijft dan in de bench. Ook 's nachts verblijft zij in de bench.
Buiten is MISSY soms wat onzeker. Dit resulteert soms in een blaf naar vreemde honden. MISSY trekt niet aan de riem maar ze loopt nog niet netjes naast je. In een goed afgesloten weide kan MISSY loslopen en ze luistert dan ook direct als je haar roept.
MISSY is nagenoeg zindelijk.
Mee in de auto gaat prima.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
MISSY kan zowel als hond alleen als bij een andere rustige hond geplaatst worden. Een hele drukke omgeving is niet aan haar besteed.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal. MISSY is niet getest met katten.
Bijzonderheden Op ons verzoek is MISSY uit het asiel van Braila gehaald en tijdelijk in een pension ondergebracht waar het minder koud was en waar zij betere zorg kreeg. Van haar voorgeschiedenis en hoe zij in het asiel beland is, is helaas niets bekend.
Inmiddels kwam ze naar Nederland voor een nieuwe toekomst als huishond. MISSY is mogelijk het zusje van SENNA die ook naar Nederland reisde en inmiddels is geadopteerd.
Kosten: € 295,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit RoemeniŽ dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG