M O N C H O   I I I
contactpersoon
voor meer info:
ineke@sos-strays.nlFoto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mastin Espagnol
Klik hier om meer te lezen over het karakter van de Mastin Espagnol.
Leeftijd
± 16/05/2018
Schouderhoogte
Zeer grote hond: ca. 60 kg.
Uiterlijk
Lichtbruin, dikke kortharige vacht.
Herkomst
Spanje, Torrelavega (Cantabrië)

De vereniging 'Refugio Canino Torres' is in juli 2013 gesticht door de vrijwilligers die al sinds 2011 actief zijn in het asiel van Torrelavega. Ze zijn vanaf nu een onafhankelijke vereniging, voorheen waren ze onderdeel van de dierenbeschermingsorganisatie Aspacan. Refugio Canino Torres krijgt geen subsidies van de steden en gemeenten behalve gratis vuilnis ophalen, rattenbestrijding en watervoorziening. Deze moedige dierenvrienden organiseren evenementen om wat geld te winnen en zijn afhankelijk van sponsors en donateurs om de dieren waardig te kunnen verzorgen. Wij hebben in 2012 een zomeractie voor Torrelavega gehouden om extra voeding te kunnen kopen en ondersteunden de honden met nihil plaatsingskansen jarenlang via ons - nu gestopte - AHA project. Voor een stukje geschiedenis van Torrelavega vanaf 2011 tot nu, klik hier.
Verblijfplaats
MONCHO verblijft in het asiel van Refugio Canino Torres. Bij geschikte kandidaten kan MONCHO in oktober meereizen met ons transport naar Nederland.
Karakter MONCHO is een hele lieve, aanhankelijke hond. Hij is een echte gentle giant: vriendelijk, rustig en verdraagzaam voor mens en dier. Hij is lief voor kinderen.
MONCHO houdt van wandelen, hij is een sterke hond en kan soms trekken als hij enthousiast is. Hij speelt graag met andere honden.

Klik hier om een aantal filmpjes te bekijken van MONCHO bij Refugio Canino Torres.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profiel adoptant
We willen graag dat MONCHO een fijn thuis kan krijgen bij mensen die hem een mooi leven met de juiste zorgen kunnen bieden, onder voorwaarde van optie adoptie *.

* Optie adoptie:

Om onze opvangplekken niet te bezetten komen deze honden alleen in aanmerking voor "optie adoptie". Als u interesse heeft in één van deze honden, houdt dat in dat u de betreffende hond bij aankomst in huis neemt en S.O.S Strays de eerste twee weken zorg draagt voor de voeding en eventuele medische kosten en na twee weken u het hondje officieel adopteert of bij het niet klikken, opvangt tot er een andere adoptant is die interesse heeft in het hondje.

Let wel: Stichting S.O.S Strays vergoedt tijdens de optie adoptie periode alleen de kosten (indien nodig) voor ziektes zoals die bij alle honden voor kunnen komen (b.v kennelhoest, diarree ). Dit alleen na overleg met de contactpersoon van Stichting S.O.S. Strays. Problemen en de eventuele daarbij komende kosten die te maken hebben met de reden van Special Care adoptie worden niet vergoed.

Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Special Care
Er werden bij MONCHO x-rays gemaakt van de heupen en helaas bleek hieruit dat MONCHO heupdysplasie heeft. HD kan niet verbeteren, het kan alleen maar in de loop der jaren verslechteren door de vorming van artrose. De achteruitgang kan beperkt en vertraagd worden door hem dieetvoeding te geven voor honden met gewrichtsproblemen, eventueel aangevuld met gewrichtsondersteunende supplementen. Daarnaast is het belangrijk dat hij gedoseerde beweging krijgt, wat betekent dat beweging goed voor hem is zodat hij sterke spieren kan opbouwen die het gewricht op zijn plek houden. Echter hij mag zich niet forceren, dus geen eindeloze wandelingen, geen traplopen, springen, wild spelen. Mastins zijn van zichzelf al vrij rustige honden dus dat werkt in zijn voordeel.
Verder is het voor MONCHO heel belangrijk dat hij niet te zwaar wordt want dat is een extra belasting voor de heupen die het gewicht moeten dragen.
De HD van MONCHO is helaas best ernstig, daarom is de verwachting dat hij in de loop van de jaren nog wel een operatie nodig zal hebben.
Bij andere honden
Zeer sociaal en speels. MONCHO werd niet getest met katten maar de verwachting is dat hij hier rustig en vriendelijk op zal reageren.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden MONCHO werd gered van een eigenaar die erg slecht voor hem zorgde.
Kosten: € 115,-- gift + € 110 ,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG
X-RAYS van MONCHO IIITERUG NAAR BESCHRIJVING