N E B R A S K A   S.
contactpersoon
voor meer info:
elvira@sos-strays.nl
+31 (0)6-46386168
  Tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix Witte herder of Samojeed
Leeftijd
± 18/12/2017
Schouderhoogte
Middelmaat: 44 cm hoog en 16 kg (nog te mager).
Uiterlijk
Wit, dikke halflange vacht.
Herkomst
Spanje, Madrid

De dierenbeschermingsorganisatie Adoptalo.com heeft geen asiel maar werkt met verschillende opvangplaatsen zoals opvanggezinnen en gehuurde plaatsen in een dierenpension op jaarbasis. Zij zetten zich vooral in om honden uit een dodingstation in Madrid te kunnen herplaatsen, ook in Spanje zelf, en proberen met voorlichting en campagnes de mensen te wijzen op diervriendelijkheid en de verantwoordelijkheid van de mens voor zijn dieren.
Verblijfplaats
Creil, in een opvanggezin met kinderen en andere honden.
Karakter NEBRASKA wordt door haar Spaanse verzorgers beschreven als een lieve, gehoorzame en slimme hond die altijd vrolijk is als ze mensen ziet. Ze wordt niet wagenziek van autorijden.
Nu ze in opvang is in Nederland blijkt dit helemaal te kloppen. NEBRASKA heeft zich al snel aangepast en draait probleemloos mee in het opvanggezin. Ze is vrolijk, leergierig en speels.
NEBRASKA is, bij voldoende beweging, in huis rustig. Ze kan zich goed alleen vermaken met speelgoed maar ze vindt het ook erg leuk om samen met een balletje te spelen. Ze haalt deze zelf op en brengt 'm ook weer netjes terug. Binnen laat ze nog wel eens een blaf horen om je aandacht te trekken.
NEBRASKA is graag buiten in de tuin. Met de andere honden in het opvanggezin is ze sociaal maar spelen met hen is van korte duur. Buiten trekt ze nog wel wat aan de riem. Dit is corrigeerbaar maar verdient nog wel wat aandacht. NEBRASKA gaat met vreemde mensen goed om en ook met de kinderen in het opvanggezin (2, 3 en 14 jaar) gaat ze goed om.
NEBRASKA is zindelijk. NEBRASKA kan al even alleen thuis blijven en ze verblijft dan in de bench. Ook 's nachts slaapt zij in de bench.
In de auto kan ze even wat onrustig zijn, maar als je daar kort en duidelijk op reageert, gaat ze liggen.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
NEBRASKA past in veel situaties en kan zowel als hond alleen als bij andere honden geplaatst worden.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal en speels. Tijdens de kattentest toonde NEBRASKA niet veel interesse.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden NEBRASKA had een thuis maar werd naar de perrera van Madrid gebracht door haar eigenaar omdat deze geen tijd meer voor haar had. Gelukkig werd zij hier door onze vrienden van Adopatlo.com zo snel mogelijk uitgehaald en begint ze nu aan haar leven als huishond in Nederland.
Kosten: € 260,-- gift + € 85,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG