N I K I   S.
contactpersoon
voor meer info:
elvira@sos-strays.nl
+31 (0)6-46386168
  Tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting] Onze Zwarte Parels
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 05/05/2015
Schouderhoogte
Kleine middelmaat: 38 cm hoog en ca. 15 kg. Stevig lijf, kort op de pootjes.
Uiterlijk
Zwart met kleine witte vlek op de borst, halflangharig. Momenteel geschoren wegens ernstig verwaarloosde vacht. Zo kan de huid weer lucht krijgen en een gezonde vacht terug groeien.
Herkomst
Spanje, Torrelavega (CantabriŽ)

De heel jonge vereniging 'Refugio Canino Torres' is in juli 2013 gesticht door de vrijwilligers die al sinds 2011 actief zijn in het asiel van Torrelavega. Ze zijn vanaf nu een onafhankelijke vereniging, voorheen waren ze onderdeel van de dierenbeschermingsorganisatie Aspacan. Refugio Canino Torres krijgt geen subsidies van de steden en gemeenten behalve gratis vuilnis ophalen, rattenbestrijding en watervoorziening. Ze moeten dus erg hard werken om vooral het 'erfgoed' van vůůr 2011 te kunnen onderhouden, veelal grote, oudere en moeilijk plaatsbare honden. Deze moedige dierenvrienden organiseren evenementen om wat geld te winnen en zijn afhankelijk van sponsors en donateurs om de dieren waardig te kunnen verzorgen. Wij hebben in 2012 een zomeractie voor Torrelavega gehouden om extra voeding te kunnen kopen en ondersteunden de honden met nihil plaatsingskansen jarenlang via ons - nu gestopte - AHA project. Voor een stukje geschiedenis van Torrelavega vanaf 2011 tot nu, klik hier.
Verblijfplaats
NIKI komt eind oktober over naar hier en gaat naar Moordrecht, in een opvanggezin met andere honden, katten, paarden, geiten, kippen en ganzen.
Karakter Lieve hond, die nog wat tijd nodig heeft om te wennen aan zijn compleet nieuwe leven (zie ook bijzonderheden). NIKI reageert goed op mensen, zowel volwassenen als kinderen.
Zodra NIKI is overgekomen naar hier zullen we meer kunnen vertellen over karakter en specifiek gedrag in huis.

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van NIKI in Spanje.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
Zodra NIKI is aangekomen in het opvanggezin zullen we een profielschets adoptant opstellen.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal, NIKI heeft in een situatie geleefd met meerdere honden en katten, hij is dus gewend aan deze dieren.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden NIKI is, samen met een stel andere dieren, weggehaald bij een dogcollector waar ze onder slechte omstandigheden leefden. Veel honden waren bang en verwaarloosd. Het asiel van Torres heeft een aantal van hen opgenomen en NIKI is nu als eerste van drie broertjes aan de beurt voor een reis naar Nederland. Hij is namelijk van dit drietal het meest open en ook vrolijk naar mensen toe en er wordt verwacht dat hij minder moeite zal hebben met een aanpassing als huishond. Ook zijn zeer vermoedelijke vader ETOO reist met dit transport naar Nederland.
Mogelijk zullen zijn broers (het is niet 100% duidelijk of ze familie zijn, maar hebben wel redelijk hetzelfde uiterlijk en leeftijd) later ook deze reis maken.
Kosten: € 295,-- gift + € 85,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG