HOME
SPECIALE ADOPTIES

Naast de honden op onze adoptiepagina willen we hier een paar speciale honden onder de aandacht brengen en ter adoptie aanbieden. Deze honden hebben in Spanje geen enkele kans op adoptie en zullen hun verdere leven moeten doorbrengen in het asiel, waar de omstandigheden voor deze honden niet al te best zijn. Graag willen wij ook deze honden een kans geven op een beter perspectief.

Omdat ook bij ons deze honden “speciale gevallen” zijn, worden ze onder speciale omstandigheden ter adoptie aangeboden. Deze honden worden niet zoals gebruikelijk gepland voor transport. Alleen als er serieuze kandidaat adoptanten voor zijn zullen ze op transport mee komen naar Nederland of België.

Om onze opvangplekken niet te bezetten komen deze honden alleen in aanmerking voor “optie adoptie”. Als u interesse heeft in één van deze honden, houdt dat in dat u de betreffende hond in huis neemt en S.O.S Strays de eerste twee weken zorg draagt voor de voeding en medische kosten. Na twee weken beslist u of u de hond officieel adopteert of bij het niet klikken, opvangt tot er een andere adoptant is die interesse heeft in de hond.

We maken bij de speciale adopties onderscheid tussen twee categorieën:

- 10 PLUSSERS : hondjes van 10 jaar of ouder, die vanwege hun leeftijd soms wat extra zorg nodig hebben.
- SPECIAL CARE: honden die door ziekte of een medische aandoening extra zorg of medicijnen nodig hebben.

Klik op de banner hieronder voor meer informatie per categorie.


10+ in de schijnwerpers

Special Care
10+ IN DE SCHIJNWERPERS

Graag willen wij regelmatig één of meerdere echt oudere hondjes onder de aandacht brengen, hondjes van 10 jaar en ouder maar die daarom niet minder verlangen naar een eigen thuis. Alhoewel we bij elk transport ook een paar ‘gouden honden’ (6+) in opvang nemen om voor hen een goede thuis te vinden, en we gelukkig ervaren dat ook zij hun gouden mand vinden, blijven de opa’s en oma’s van 10 jaar en ouder nog kansloos achter in Spanje en hebben het dikwijls extra moeilijk in de overvolle asiels. Nog meer dan voor andere honden, zijn hun kansen op adoptie in Spanje nihil!

Deze 10-plussers kunnen niet wennen aan het ‘sobere’ leven, hebben soms extra zorgen nodig, worden dikwijls zwaar aangepakt door de jongere honden, hebben het heel koud in de winter, vinden geen afkoeling in de zomer en krijgen erge pijn van het liggen op harde natte betonvloer. Dikwijls hebben ze een beschermd leven bij een baasje gehad, werden plotseling gedumpt in het asiel en takelen snel lichamelijk en psychisch af wanneer ze in deze helse situatie terechtkomen.

In Spanje is het zeer moeilijk om opvanggezinnen te vinden, en ook daar moet er de keuze gemaakt worden om een oudje een zeldzame opvangplek aan te bieden, of deze opvangplek te gebruiken voor één van de "adopteerbare" hondjes om ze te socialiseren en zo hun kansen op adoptie te vergroten.

Omdat de 10-plussers weinig kans maken op adoptie binnen een redelijke termijn, moeten wij ook realistisch blijven en kunnen wij onze beperkte en waardevolle opvangplekken niet bezetten voor hen, terwijl er zo veel jonge honden in Spanje zullen sterven of de komende 10-15 jaar in het asiel verblijven zonder ooit de kans te krijgen op een eigen thuis.

We willen deze 10-plussers zo graag toch een kans geven om hun oude dag door te kunnen brengen in een liefdevolle warme en veilige omgeving bij baasjes en en bieden daarom een opaatje of omaatje ter adoptie onder voorwaarde van optie adoptie.

Deze keer willen we in de schijnwerpers zetten:
FENIX S. - In opvang in NL
      FENIX S: reu - ± 10 jaar
Optie adoptie

N.B. Dit geldt NIET voor de 10+ ssers die al in NL/B in opvang verblijven.

Om onze opvangplekken niet te bezetten komen deze hondjes alleen in aanmerking voor "optie adoptie". Als u interesse heeft in één van deze hondjes, houdt dat in dat u het betreffende hondje bij aankomst in huis neemt en S.O.S. Strays de eerste twee weken zorg draagt voor de voeding en medische kosten* en na twee weken u het hondje officieel adopteert of bij het niet klikken, opvangt tot er een andere adoptant is die interesse heeft in het hondje.

Wij laten deze 10-plussers in Spanje, naast de plaatselijk voorkomende ziektes, en een algemeen bloedbeeld, nog extra checken op gezondheid (hart, gebit, zicht, gehoor, mobiliteit, enz.) maar er moet rekening gehouden worden dat ze al wat fragieler zijn, en sommigen extra zorg nodig hebben, en dat het adopteren van zo een oudje soms extra medische kosten in de toekomst kan brengen.

* Stichting S.O.S Strays vergoedt tijdens de optie adoptie periode alleen de kosten (indien nodig) voor ziektes zoals die bij alle honden voor kunnen komen (b.v kennelhoest, diarree ). Dit alleen na overleg met de contactpersoon van Stichting S.O.S. Strays. Problemen en de eventuele daarbij komende kosten die te maken hebben met de ouderdom van de hond, zoals b.v tandsteen, stijve gewrichten etc. worden niet vergoed.

Bij elke cv wordt de medische toestand volgens het rapport van de dierenarts in Spanje duidelijk aangegeven. We bieden alleen de hondjes aan die voor hun leeftijd nog goed gezond blijken te zijn en die zich naar verwachting probleemloos kunnen aanpassen aan een nieuwe omgeving.

Het zijn meestal hondjes die altijd een thuis hebben gehad maar die ofwel harteloos werden gedumpt omdat ze te oud zijn, ofwel wegens overlijden van een (ouder) baasje in het asiel/perrera terecht zijn gekomen.

NAAR BOVEN
SPECIAL CARE:

In deze rubriek willen we graag ‘speciale’ honden onder de aandacht brengen. Deze honden zijn lief, vriendelijk en sociaal en meestal nog jong, maar hebben een medische achtergrond waar rekening mee moet worden gehouden maar die hen daardoor extra ‘speciaal’ maakt.

Het zijn honden waarvan een goed beeld gevormd is met betrekking tot hun medische situatie en wat dat betekent. Zonder onverwachte veranderingen, zijn ook de eventuele kosten die dit met zich mee brengt goed in te schatten, zoals een medicijn die ze dagelijks gedurende de rest van hun leven zullen moeten slikken of een orthopedisch probleem wat niet te verhelpen is door een operatie.

Dit betekent echter niet dat de hond nog een aantal jaren zou moeten kunnen genieten van zijn leven - hopelijk in een liefdevol gezin - met behulp van een medicijn of bijvoorbeeld pijnstillers en meer of minder aangepaste beweging.

In de asielen in het buitenland is het heel moeilijk om deze honden, die helemaal kansloos zijn op adoptie, te kunnen bieden wat ze echt nodig hebben. Een pil per dag wanneer vrijwilligers elkaar keer op keer afwisselen en moeilijk elkaar op de hoogte kunnen houden van de ‘extra’ zorgen voor enkele honden.

De dagelijkse zorg voor alle honden is al een enorme taak, het is vaak niet haalbaar om daarnaast nog dagelijks in te staan voor een voorgeschreven activiteit zoals lange of korte wandelingen in plaats van ravotten op de speelweide of binnenplaats van de asielen en wanneer veel te zeldzame wandelaars maar heel af en toe komen helpen en dan moeten kiezen tussen zoveel honden die het zo erg nodig hebben om eens iets anders mee te maken dan eten en slapen dag in dag uit, zijn het toch meestal deze honden die er bij inschieten.

Gehandicapte honden zullen dikwijls slachtoffer worden in grote roedels waar de sterksten zichzelf eerst bedienen. Deze honden zoeken nog meer als de anderen, liefdevolle en gepassioneerde adoptanten: bijvoorbeeld bij de honden met een zichtbare handicap, zullen regelmatig wandelaars vragen stellen en zul je telkens opnieuw en opnieuw je verhaal moeten doen en soms moeten luisteren naar een stompzinnige visie van zogezegde dierenvrienden die alléén een perfecte hond kunnen liefhebben !

Maar deze honden hebben ook recht op een mooi leven, en hebben des te meer liefde te geven aan wie hen niet met medelijden bekijkt, maar wel in hun prachtige ogen, van ziel tot ziel, en elkaar herkennen als soulmates die samen door het leven zullen gaan !

We willen de "Special Care honden" zo graag toch een kans geven om hun leven door te kunnen brengen in een liefdevolle omgeving waar ze de zorg kunnen krijgen die ze nodig hebben. Daarom bieden we deze Special Care honden aan ter adoptie onder voorwaarde van optie adoptie.


Deze keer willen we onder de aandacht brengen:
LOGAN - Spanje, Torrelavega
          LOGAN: reu - ± 4 jaar

Optie adoptie

N.B. Dit geldt NIET voor de Special Care honden die al in NL/B in opvang verblijven.

Omdat deze "speciale gevallen" weinig kans maken op adoptie binnen een redelijke termijn, moeten wij ook realistisch blijven en kunnen wij onze beperkte en waardevolle opvangplekken niet bezetten voor hen, terwijl er zo veel gezonde honden in Spanje zullen sterven of de komende 10-15 jaar in het asiel verblijven zonder ooit de kans te krijgen op een eigen thuis.

Om onze opvangplekken niet te bezetten komen deze hondjes alleen in aanmerking voor "optie adoptie". Als u interesse heeft in één van deze hondjes, houdt dat in dat u het betreffende hondje bij aankomst in huis neemt en S.O.S. Strays de eerste twee weken zorg draagt voor de voeding en medische kosten en na twee weken u het hondje officieel adopteert of bij het niet klikken, opvangt tot er een andere adoptant is die interesse heeft in het hondje.


NAAR BOVEN