HOME
Albergue de Animales de OviedoTwintig jaar lang was de Albergue de Animales de Oviedo, beter bekend als ‘La Bolgachina’ een verschrikkelijke plaats. Slechte zorg voor de honden, zoals bijvoorbeeld op zondag geen eten omdat er gewoon niemand kwam om de honden te verzorgen. Smerige hokken vol met ratten, eender welke honden werden bij elkaar geplaatst, met alle gevolgen van dien.

Waarschuwing: deze video van vóór februari 2017 bevat harde beelden!Geen medische zorg, ook geen entingen en uiteraard geen sterilisaties en castraties. Regelmatig ongewenste zwangerschappen en nesten pups die het in deze omgeving niet overleefden. Er werden talrijke petities georganiseerd in Asturië, ook manifestaties, tot eindelijk de verschrikkelijke uitbater eruit werd gezet en de stad Oviedo het beheer ter uitbesteding gaf.

De nieuwe beheerder, dierenarts Quiros, doet nu zijn best om zo snel mogelijk de plek hondvriendelijker te maken. Eerst het steriliseren van de teven, dan castreren van de reuen. Alle honden worden nu keurig geënt. Er wordt prioriteit aan adoptieprogramma’s gegeven, enz.

Tot op heden wordt er nog niet gewandeld met de honden, hopelijk wel in de toekomst want de rennen zijn zeer klein. Het contract is voor 2 jaar. Onze vrienden van La Protectora helpen actief mee aan het adoptieprogramma.


 
foto’s: Julian Rus
TERUG