HOME
GEEF EEN GOUDEN HOND EEN GOUDEN MAND

Bij elk transport proberen we, naast de pups en jonge honden, ook enkele oudere honden te selecteren. Honden die in de Spaanse asielen weinig kans hebben op het vinden van een thuis. Weliswaar wat ouder, maar dit betekent niet, dat deze honden niet gezond zijn of, dat ze geen lange, gelukkige jaren zullen en kunnen leven.

Deze honden hebben een leeftijd tussen de 6 en 8 jaar, wat eigenlijk dus nog niet echt oud is. Dikwijls zijn deze honden al op jonge leeftijd in het asiel terecht gekomen, maar hebben nooit hun kans gekregen op een nieuwe toekomst.

Naarmate ze ouder worden, verminderen hun kansen alleen maar. Toch zijn dit vaak honden waarvan hun karakter en gedrag in de roedel goed bekend is bij de medewerkers en vrijwilligers van het asiel. Deze honden hebben een stabiel en lief karakter.

Verder zijn deze honden door de asielmedewerkers zo goed als mogelijk verzorgd, en hebben ze de mishandelingen en verwaarlozingen, die ze ooit meegemaakt hebben, kunnen verwerken, en zijn klaar om alle liefde die ze in zich hebben nu te schenken aan hun speciale baasje! Ze hechten zich heel erg aan wie goed en liefdevol voor hen zorgt. Na een lange periode en verblijf in het asiel, zijn ze des te dankbaarder aan wie hen nu ook het comfort van een eigen thuis, mand, en baasje willen bieden !

Wat zijn de voordelen van het adopteren van een 'rijpe' hond?
  • Stabiel karakter, sociaal
  • Gedrag goed bekend en zorgvuldig geselecteerd
  • Volwassen, dus uitgepuberd
  • Rustig en kalm in huis, soms speels en actief buiten
  • Ze tonen vaak een zeer grote 'will to please'
  • Dankbaar!

      Ik ben een “Gouden Hond”
      Nog helemaal gezond
      Ik zoek een baasje, jong of oud
      Als je maar van me houdt
      Ik vraag niet veel
      Dankbaarheid is mijn deel!


Klik hier voor een mooi toepasselijk gedicht over deze (G)OUDE(N) HONDEN.

Wij zijn heel gelukkig dat we toch ook regelmatig een gouden mand vinden voor deze prachthonden ! Mocht u momenteel niet in de mogelijkheid zijn om een oudere lieverd te adopteren, maar wel de mogelijkheid hebben om een oudere hond tijdelijk op te vangen voor ons, neem dan contact op met Elvira, coördinator opvanggezinnen via mailadres: elvira@sos-strays.nl
Een gouden hond op weg helpen naar een gouden mand.

Hieronder onze "GOUDEN HONDEN" die reeds in een van onze opvanggezinnen verblijven of met een komend transport uit Spanje naar Nederland/Belgie komen:

AGUEDA - Spanje, Oviedo, komt begin juli naar NL

AGUEDA is een hele lieve, rustige middelmaat teef van bijna 8 jaar oud. De medewerkers van het asiel omschrijvan haar als een bescheiden hond die al snel tevreden is, vriendelijk met mens en dier.
AGUEDA verblijft al lange tijd in het overvolle asiel Bolgachina te Oviedo. In maart 2017 kwam er een nieuwe beheerder in het asiel, toen was AGUEDA er al. Hoe lang ze daarvoor al in het asiel verbleef en wat haar voorgeschiedenis is, is helaas onbekend. Ze heeft in ieder geval de verschrikkingen van dit asiel van vóór 2017 mee moeten maken.
AGUEDA betekent wachten in het Spaans, en wachten is wat AGUEDA al jaren doet op een gouden mandje. Nu is het eindelijk haar beurt om naar Nederland te reizen voor een leven als huishond.
meer foto's


meer info en contactpersoon


BENJI S. - Spanje, Torres, sinds begin maart in NL

BENJI is een lieve, middelmaat reu van 7 jaar oud. Hij is een mix Duitse Herder met een lange dikke vacht. Ook al is hij al wat ouder, hij is nog altijd actief en gek op wandelen. BENJI verblijft al zo lang de vrijwilligers van Torres zich kunnen herinneren in het asiel. Het wordt hoog tijd dat ook BENJI nu eindelijk een mooie kans op een fijne toekomst als huishond krijgt. Daarom is hij meegekomen met ons transport van eind maart en verblijft nu in een opvanggezin in Oosterhout.
meer foto's


meer info en contactpersoon


CYRANO - Spanje, Madrid, komt begin juli naar NL

CYRANO is een teckel reu van 8 jaar oud. Hij werd door zijn baasjes afgegeven bij de perrera van Madrid, zonder opgaaf van reden. Gelukkig hebben onze vrienden van Adoptalo.com hem hier weer uitgehaald. CYRANO kan soms wat humeurig overkomen, maar dit is maar schijn. Zodra hij gewend is aan mensen, gedraagt hij zich lief en loyaal en lebbert hij van pure vreugde zijn baasjes af, als hij de kans krijgt. CYRANO gaat graag mee op pad, loopt goed mee aan de riem en is zindelijk.
meer foto's


meer info en contactpersoon


LOBEZNO - Spanje, Madrid, komt begin juli naar NL

LOBEZNO is een lieve, flinke middelmaat reu van 7 jaar oud. Hij zat al een paar jaar in de perrera van Madrid, gelukkig eentje waar een ‘no-killing” beleid is. Hij werd echter nooit geadopteerd en zo gingen de jaren voorbij. Onze vriendin Marta van adoptalo.com heeft hem uit de perrera gehaald en binnenkort reist hij naar Nederland voor een leven als huishond. LOBEZNO wordt aan ons beschreven als een geweldige hond met dito persoonlijkheid. Hij vindt het heerlijk om aandacht te krijgen van zowel volwassenen als van kinderen. LOBEZNO is een kalme en vriendelijke hond, die het heerlijk vindt om mee op stap te mogen gaan. Hij loopt netjes mee aan de riem en is gehoorzaam.
meer foto's


meer info en contactpersoon


PELUCA - Spanje, Madrid, komt begin juli naar NL

PELUCA is een lief klein hondje van 30 cm hoog en 6 jaar oud. Ze werd op straat gevonden en naar de perrera van Madrid gebracht alwaar onze vrienden van Adoptalo.com haar weer uit hebben gered. Van haar voorgeschiedenis is niets bekend maar het lijkt er op dat dit meisje wel eerder een thuis heeft gehad. PELUCA wordt aan ons beschreven als een aanvankelijk wat teruggetrokken hondje wat de kat uit de boom moet kijken. Wanneer ze je haar vertrouwen geeft is zij een allerliefst en aanhankelijk hondje wat dolgraag dicht in de buurt (of op schoot) zit. Een lief, slim en gehoorzaam hondje.
meer foto's


meer info en contactpersoon


TOKIO - Spanje, Torres, komt begin juli naar NL

TOKIO is een lieve, middelmaat teef van 8 jaar oud. Ze werd bij toeval ontdekt door wandelaars in een afgelegen gebied, vastzittend aan een ketting. Om haar heen lagen enkel wat afgekloven botten. TOKIO was door het dolle heen van vreugde toen zij mensen zag en omdat er geen huizen in de buurt waren heeft men haar losgemaakt en mee genomen. Sindsdien verblijft TOKIO in het asiel van Torrelavega waar ze goed verzorgd wordt. Ondanks haar nare leven aan de ketting is TOKIO een lieve, blije, geweldige hond gebleven die zich makkelijk aanpast aan een nieuwe situatie.
meer foto's


meer info en contactpersoon
One by One, they pass by my cage,
Too old, too worn, too broken, no way.
Way past his time, he can't run and play.
Then they shake their heads slowly and go on their way

A little old man, arthritic and sore,
It seems I am not wanted anymore.
I once had a home, I once had a bed,
A place that was warm, and where I was fed.

Now my muzzle is grey, and my eyes slowly fail.
Who wants a dog so old and so frail?
My family decided I didn't belong,
I got in their way, my attitude was wrong.

Whatever excuse they made in their head,
Can't justify how they left me for dead.
Now I sit in this cage, where day after day,
The younger dogs get adopted and driven away.

When I had almost come to the end of my rope,
You saw my face, and I finally had hope.
You saw thru the grey, and the legs bent with age,
And felt I still had life beyond this cage.

You took me home, gave me food and a bed,
And shared your own pillow with my poor tired head.
We snuggle and play, and you talk to me low,
You love me so dearly, you want me to know.

I may have lived most of my life with another,
But you outshine them with a love so much stronger.
And I promise to return all the love I can give,
To you, my dear person, as long as I live.

I may be with you for a week, or for years,
We will share many smiles, you will no doubt shed tears.
And when the time comes that God deems I must leave,
I know you will cry and your heart, it will grieve.

And when I arrive at the Bridge, all brand new,
My thoughts and my heart will still be with you.
And I will brag to all who will hear,
Of the person who made my last days so dear
author unknown    NAAR BOVEN