HOME
GEEF EEN GOUDEN HOND EEN GOUDEN MAND

Bij elk transport proberen we, naast de pups en jonge honden, ook enkele oudere honden te selecteren. Honden die in de Spaanse asielen weinig kans hebben op het vinden van een thuis. Weliswaar wat ouder, maar dit betekent niet, dat deze honden niet gezond zijn of, dat ze geen lange, gelukkige jaren zullen en kunnen leven.

Deze honden hebben een leeftijd tussen de 6 en 8 jaar, wat eigenlijk dus nog niet echt oud is. Dikwijls zijn deze honden al op jonge leeftijd in het asiel terecht gekomen, maar hebben nooit hun kans gekregen op een nieuwe toekomst.

Naarmate ze ouder worden, verminderen hun kansen alleen maar. Toch zijn dit vaak honden waarvan hun karakter en gedrag in de roedel goed bekend is bij de medewerkers en vrijwilligers van het asiel. Deze honden hebben een stabiel en lief karakter.

Verder zijn deze honden door de asielmedewerkers zo goed als mogelijk verzorgd, en hebben ze de mishandelingen en verwaarlozingen, die ze ooit meegemaakt hebben, kunnen verwerken, en zijn klaar om alle liefde die ze in zich hebben nu te schenken aan hun speciale baasje! Ze hechten zich heel erg aan wie goed en liefdevol voor hen zorgt. Na een lange periode en verblijf in het asiel, zijn ze des te dankbaarder aan wie hen nu ook het comfort van een eigen thuis, mand, en baasje willen bieden !

Wat zijn de voordelen van het adopteren van een 'rijpe' hond?
  • Stabiel karakter, sociaal
  • Gedrag goed bekend en zorgvuldig geselecteerd
  • Volwassen, dus uitgepuberd
  • Rustig en kalm in huis, soms speels en actief buiten
  • Ze tonen vaak een zeer grote 'will to please'
  • Dankbaar!

      Ik ben een “Gouden Hond”
      Nog helemaal gezond
      Ik zoek een baasje, jong of oud
      Als je maar van me houdt
      Ik vraag niet veel
      Dankbaarheid is mijn deel!


Klik hier voor een mooi toepasselijk gedicht over deze (G)OUDE(N) HONDEN.

Wij zijn heel gelukkig dat we toch ook regelmatig een gouden mand vinden voor deze prachthonden ! Mocht u momenteel niet in de mogelijkheid zijn om een oudere lieverd te adopteren, maar wel de mogelijkheid hebben om een oudere hond tijdelijk op te vangen voor ons, neem dan contact op met Elvira, coördinator opvanggezinnen via mailadres: elvira@sos-strays.nl
Een gouden hond op weg helpen naar een gouden mand.

Hieronder onze "GOUDEN HONDEN" die reeds in een van onze opvanggezinnen verblijven of met een komend transport uit Spanje naar Nederland/Belgie komen:

AURELIANA - Spanje, Oviedo, sinds eind januari in NL

AURELIANA is een lieve grote middelmaat teef van 8 jaar oud. Zij verblijft al vele jaren in het asiel. Het is een hond die niet echt opvalt en er is nog nooit iemand geweest die interesse in haar getoond heeft om te adopteren. AURELIANA wordt door haar verzorgers omschreven als een lieve, sociale hond, ze is aanhankelijk voor de mensen die ze kent maar is onzeker bij het onbekende. Ze heeft wat tijd nodig om vertrouwen te krijgen. AURELIANA is weinig gewend en heeft waarschijnlijk nog nooit eerder in huis geleefd.
meer foto's


meer info en contactpersoon


CAMILO - Spanje, Oviedo, sinds eind januari in NL

CAMILO is een lieve grote middelmaat reu van 6 jaar oud. Hij verblijft al vele jaren in het asiel. Het is een hond die niet echt opvalt en er is nog nooit iemand geweest die interesse in hem getoond heeft om te adopteren. CAMILO wordt door zijn verzorgers omschreven als een lieve, rustige hond, die in het begin wat verlegen kan zijn, maar zodra hij zich op zijn gemak voelt, is hij een fantastisch trouwe en geweldig lieve hond.
CAMILO is weinig gewend en heeft waarschijnlijk nog nooit eerder in huis geleefd. Hij zal waarschijnlijk even tijd nodig hebben om te wennen aan zijn nieuwe leven als huishond.
meer foto's


meer info en contactpersoon


GALADRIEL - Spanje, Torres, sinds eind januari in NL

GALADRIEL is een lief maar wat verlegen teefje van 6 jaar oud. Ze had een eigenaar maar deze was heel erg slecht voor haar. Gelukkig kon ze uit deze situatie gered worden, samen met haar pups, voor wie GALADRIEL een hele lieve moeder was. De pups vonden allen een thuis, GALADRIEL bleef achter in het asiel.
Door de nare ervaringen bij haar vorige eigenaar heeft haar zelfvertrouwen een deuk opgelopen. GALADRIEL heeft tijd en geduld nodig om te kunnen wennen aan nieuwe situaties en haar vertrouwen weer op te bouwen.
meer foto's


meer info en contactpersoon


JOVINO - Spanje, Oviedo, sinds eind januari in NL

JOVINO is een lieve grote middelmaat reu van 6 jaar oud. Hij verblijft al vele jaren in het asiel. Het is een hond die niet echt opvalt en er is nog nooit iemand geweest die interesse in hem getoond heeft om te adopteren. JOVINO wordt door zijn verzorgers omschreven als een zeer lieve, aanhankelijke hond, vriendelijk voor mens en dier. Als je hem leert kennen, kan je niet anders dan heel veel van hem houden.
JOVINO is weinig gewend en heeft waarschijnlijk nog nooit eerder in huis geleefd. Toch verwachten we dat hij zich makkelijk zal aanpassen aan zijn nieuwe leven als huishond vanwege zijn lieve en rustige karakter.
meer foto's


meer info en contactpersoon


MARA II - Spanje, Torres, sinds eind januari in NL

MARA is een lieve Beagle mix teefje van ruim 6 jaar oud. MARA leeft al enkele jaren bij een opvanggezin van Refugio Canino Torres. De honden leven hier buiten op een omheind terrein en hebben een schuurtje om te rusten of schuilen. Nadat er al een tijd niemand voor MARA kwam verbleef ze hier nu in permanente opvang. Tot er onlangs opeens iemand in Nederland naar haar vroeg die haar gezien had op de foto naast RONDA, die ook mee zal reizen met dit transport. Hoewel het Spaans opvanggezin er niet meer op gerekend had dat MARA nog weg zou gaan, gunt hij haar uiteindelijk toch een beter leven, als echte huishond bij een baasje die tijd en aandacht voor haar heeft en haar enorm zal verwennen!
meer foto's


meer info en contactpersoon
One by One, they pass by my cage,
Too old, too worn, too broken, no way.
Way past his time, he can't run and play.
Then they shake their heads slowly and go on their way

A little old man, arthritic and sore,
It seems I am not wanted anymore.
I once had a home, I once had a bed,
A place that was warm, and where I was fed.

Now my muzzle is grey, and my eyes slowly fail.
Who wants a dog so old and so frail?
My family decided I didn't belong,
I got in their way, my attitude was wrong.

Whatever excuse they made in their head,
Can't justify how they left me for dead.
Now I sit in this cage, where day after day,
The younger dogs get adopted and driven away.

When I had almost come to the end of my rope,
You saw my face, and I finally had hope.
You saw thru the grey, and the legs bent with age,
And felt I still had life beyond this cage.

You took me home, gave me food and a bed,
And shared your own pillow with my poor tired head.
We snuggle and play, and you talk to me low,
You love me so dearly, you want me to know.

I may have lived most of my life with another,
But you outshine them with a love so much stronger.
And I promise to return all the love I can give,
To you, my dear person, as long as I live.

I may be with you for a week, or for years,
We will share many smiles, you will no doubt shed tears.
And when the time comes that God deems I must leave,
I know you will cry and your heart, it will grieve.

And when I arrive at the Bridge, all brand new,
My thoughts and my heart will still be with you.
And I will brag to all who will hear,
Of the person who made my last days so dear
author unknown    NAAR BOVEN