HOME
GEEF EEN GOUDEN HOND EEN GOUDEN MAND

Bij elk transport proberen we, naast de pups en jonge honden, ook enkele oudere honden te selecteren. Honden die in de Spaanse asielen weinig kans hebben op het vinden van een thuis. Weliswaar wat ouder, maar dit betekent niet, dat deze honden niet gezond zijn of, dat ze geen lange, gelukkige jaren zullen en kunnen leven.

Deze honden hebben een leeftijd tussen de 6 en 8 jaar, wat eigenlijk dus nog niet echt oud is. Dikwijls zijn deze honden al op jonge leeftijd in het asiel terecht gekomen, maar hebben nooit hun kans gekregen op een nieuwe toekomst.

Naarmate ze ouder worden, verminderen hun kansen alleen maar. Toch zijn dit vaak honden waarvan hun karakter en gedrag in de roedel goed bekend is bij de medewerkers en vrijwilligers van het asiel. Deze honden hebben een stabiel en lief karakter.

Verder zijn deze honden door de asielmedewerkers zo goed als mogelijk verzorgd, en hebben ze de mishandelingen en verwaarlozingen, die ze ooit meegemaakt hebben, kunnen verwerken, en zijn klaar om alle liefde die ze in zich hebben nu te schenken aan hun speciale baasje! Ze hechten zich heel erg aan wie goed en liefdevol voor hen zorgt. Na een lange periode en verblijf in het asiel, zijn ze des te dankbaarder aan wie hen nu ook het comfort van een eigen thuis, mand, en baasje willen bieden !

Wat zijn de voordelen van het adopteren van een 'rijpe' hond?
  • Stabiel karakter, sociaal
  • Gedrag goed bekend en zorgvuldig geselecteerd
  • Volwassen, dus uitgepuberd
  • Rustig en kalm in huis, soms speels en actief buiten
  • Ze tonen vaak een zeer grote 'will to please'
  • Dankbaar!

      Ik ben een “Gouden Hond”
      Nog helemaal gezond
      Ik zoek een baasje, jong of oud
      Als je maar van me houdt
      Ik vraag niet veel
      Dankbaarheid is mijn deel!


Klik hier voor een mooi toepasselijk gedicht over deze (G)OUDE(N) HONDEN.

Wij zijn heel gelukkig dat we toch ook regelmatig een gouden mand vinden voor deze prachthonden ! Mocht u momenteel niet in de mogelijkheid zijn om een oudere lieverd te adopteren, maar wel de mogelijkheid hebben om een oudere hond tijdelijk op te vangen voor ons, neem dan contact op met Elvira, coördinator opvanggezinnen via mailadres: elvira@sos-strays.nl
Een gouden hond op weg helpen naar een gouden mand.

Hieronder onze "GOUDEN HONDEN" die reeds in een van onze opvanggezinnen verblijven of met een komend transport uit Spanje naar Nederland/Belgie komen:





ANGUS - Spanje, Santiago, sinds begin maart in NL

ANGUS is een mix Mastin van 7 jaar oud. Hoewel hij wordt omschreven als mix mastin, is hij geen reus, hij is eerder een flinke middelmaat van 53 cm hoog. ANGUS verbleef in de opvangplaats van XEA nadat hij werd gevonden in een naburig dorp waar hij al geruime tijd rondzwierf samen met een andere hond. ANGUS wordt omschreven als een zeer lieve hond, vriendelijk met mens en dier. Hij heeft een zacht, aanhankelijk karakter, hij is een rustige hond, maar op zijn tijd ook nog speels. ANGUS is een hond die in vele gezinssituaties past.
meer foto's


meer info en contactpersoon


BENJI S. - Spanje, Torres, sinds begin maart in NL

BENJI is een lieve, middelmaat reu van 7 jaar oud. Hij is een mix Duitse Herder met een lange dikke vacht. Ook al is hij al wat ouder, hij is nog altijd actief en gek op wandelen. BENJI verblijft al zo lang de vrijwilligers van Torres zich kunnen herinneren in het asiel. Het wordt hoog tijd dat ook BENJI nu eindelijk een mooie kans op een fijne toekomst als huishond krijgt. Daarom is hij meegekomen met ons transport van eind maart en verblijft nu in een opvanggezin in Oosterhout.
meer foto's


meer info en contactpersoon


CHINOOK II - Spanje, Avilés, sinds 2014 in NL

CHINOOK is een lief en sociaal hondje van 6 jaar. Hij kan goed overweg met andere honden. Ook kan hij bij een kat geplaatst worden, mits de kat grenzen aangeeft. Omdat CHINOOK het lastig vindt helemaal alleen thuis te zijn, kan hij het beste geplaatst worden bij mensen veel thuis zijn of die een back-up hebben mochten ze wat langer van huis zijn. De aanwezigheid van een andere hond is een pré. CHINOOK is terug ter herplaatsing vanwege gezondheidsproblemen bij zijn adoptante.
meer foto's


meer info en contactpersoon


KOBE S. - Spanje, Torres, sinds begin maart in NL

KOBE is een lief klein reutje van 7 ŕ 8 jaar oud. Hij werd op straat gevonden en is meegenomen door degene die hem aantrof en wilde helpen. Hij heeft twee weken bij deze persoon in huis doorgebracht in quarantaine alvorens hij kon worden opgenomen bij Refugio Canino Torres in het asiel. KOBE was in het begin heel erg angstig. Hij klampte zich letterlijk vast aan het dekentje wat hem gegeven werd. De medewerkers van het asiel zijn met hem aan de slag gegaan en al snel wonnen ze zijn vertrouwen. Mogelijk heeft KOBE in NL ook tijd, geduld en liefde nodig om het vertrouwen te herwinnen.
meer foto's


meer info en contactpersoon


MARIETA - Spanje, Madrid, sinds begin maart in NL

MARIETA is een lief klein teefje van 8 jaar oud. Ze wordt door haar Spaanse verzorgers omschreven als een lief en rustig hondje wat netjes mee loopt aan de riem en zonder problemen mee kan in de auto. Ze werd door onze dierenvriend Marta van Adoptalo.com gered uit de perrera van Madrid. Wat haar voorgeschiedenis is, is onbekend, zoals dat vaak gaat bij Spaanse hondjes die in de perrera achtergelaten worden.
meer foto's


meer info en contactpersoon


MUNECO - Spanje, Torres, sinds begin maart in NL

MUNECO is een klein reutje van 8 jaar oud en 7 kg. Het is een lief en rustig hondje die het leven als huishond altijd gewend is geweest. Toen zijn baasjes in Spanje gingen verhuizen kon MUNECO niet mee en werd harteloos achtergelaten in het asiel. Gelukkig krijgt hij in Nederland of België een nieuwe kans op een leven als huishondje en hopelijk kan hij daar voor voor de rest van zijn leven blijven.
meer foto's


meer info en contactpersoon


TAURION - Spanje, Madrid, sinds eind december in NL

TAURION is een lief klein reutje van 8 jaar oud. Hij wordt door zijn Spaanse verzorgers omschreven als gevoelig en lief. Hij kan in het begin wat terughoudend zijn maar overwint zijn onzekerheid al snel. Hij geniet van lekkere zachte mandjes en kussens om op te luieren, maar vindt het ook heerlijk om mee op stap te mogen gaan. TAURION had in Spanje een thuis maar toen zijn baasje overleed werd hij naar de perrera gebracht. Gelukkig werd hij hier snel weer uitgehaald door onze dierenvriendin Marta, zodat hij een nieuwe kans kan krijgen in Nederland of België. TAURION had een slecht gebit maar deze is nog in Spanje gesaneerd.
meer foto's


meer info en contactpersoon
















One by One, they pass by my cage,
Too old, too worn, too broken, no way.
Way past his time, he can't run and play.
Then they shake their heads slowly and go on their way

A little old man, arthritic and sore,
It seems I am not wanted anymore.
I once had a home, I once had a bed,
A place that was warm, and where I was fed.

Now my muzzle is grey, and my eyes slowly fail.
Who wants a dog so old and so frail?
My family decided I didn't belong,
I got in their way, my attitude was wrong.

Whatever excuse they made in their head,
Can't justify how they left me for dead.
Now I sit in this cage, where day after day,
The younger dogs get adopted and driven away.

When I had almost come to the end of my rope,
You saw my face, and I finally had hope.
You saw thru the grey, and the legs bent with age,
And felt I still had life beyond this cage.

You took me home, gave me food and a bed,
And shared your own pillow with my poor tired head.
We snuggle and play, and you talk to me low,
You love me so dearly, you want me to know.

I may have lived most of my life with another,
But you outshine them with a love so much stronger.
And I promise to return all the love I can give,
To you, my dear person, as long as I live.

I may be with you for a week, or for years,
We will share many smiles, you will no doubt shed tears.
And when the time comes that God deems I must leave,
I know you will cry and your heart, it will grieve.

And when I arrive at the Bridge, all brand new,
My thoughts and my heart will still be with you.
And I will brag to all who will hear,
Of the person who made my last days so dear




author unknown    











NAAR BOVEN