HOME
GEEF EEN GOUDEN HOND EEN GOUDEN MAND

Bij elk transport proberen we, naast de pups en jonge honden, ook enkele oudere honden te selecteren. Honden die in de Spaanse asielen weinig kans hebben op het vinden van een thuis. Weliswaar wat ouder, maar dit betekent niet, dat deze honden niet gezond zijn of, dat ze geen lange, gelukkige jaren zullen en kunnen leven.

Deze honden hebben een leeftijd tussen de 6 en 8 jaar, wat eigenlijk dus nog niet echt oud is. Dikwijls zijn deze honden al op jonge leeftijd in het asiel terecht gekomen, maar hebben nooit hun kans gekregen op een nieuwe toekomst.

Naarmate ze ouder worden, verminderen hun kansen alleen maar. Toch zijn dit vaak honden waarvan hun karakter en gedrag in de roedel goed bekend is bij de medewerkers en vrijwilligers van het asiel. Deze honden hebben een stabiel en lief karakter.

Verder zijn deze honden door de asielmedewerkers zo goed als mogelijk verzorgd, en hebben ze de mishandelingen en verwaarlozingen, die ze ooit meegemaakt hebben, kunnen verwerken, en zijn klaar om alle liefde die ze in zich hebben nu te schenken aan hun speciale baasje! Ze hechten zich heel erg aan wie goed en liefdevol voor hen zorgt. Na een lange periode en verblijf in het asiel, zijn ze des te dankbaarder aan wie hen nu ook het comfort van een eigen thuis, mand, en baasje willen bieden !

Wat zijn de voordelen van het adopteren van een 'rijpe' hond?
  • Stabiel karakter, sociaal
  • Gedrag goed bekend en zorgvuldig geselecteerd
  • Volwassen, dus uitgepuberd
  • Rustig en kalm in huis, soms speels en actief buiten
  • Ze tonen vaak een zeer grote 'will to please'
  • Dankbaar!

      Ik ben een “Gouden Hond”
      Nog helemaal gezond
      Ik zoek een baasje, jong of oud
      Als je maar van me houdt
      Ik vraag niet veel
      Dankbaarheid is mijn deel!


Klik hier voor een mooi toepasselijk gedicht over deze (G)OUDE(N) HONDEN.

Wij zijn heel gelukkig dat we toch ook regelmatig een gouden mand vinden voor deze prachthonden ! Mocht u momenteel niet in de mogelijkheid zijn om een oudere lieverd te adopteren, maar wel de mogelijkheid hebben om een oudere hond tijdelijk op te vangen voor ons, neem dan contact op met Elvira, coördinator opvanggezinnen via mailadres: elvira@sos-strays.nl
Een gouden hond op weg helpen naar een gouden mand.

Hieronder onze "GOUDEN HONDEN" die reeds in een van onze opvanggezinnen verblijven of met een komend transport uit Spanje naar Nederland/Belgie komen:

FENIX S. - Spanje, Madrid - sinds eind aug in NL

FENIX is een lief, grappig en aanhankelijke Bretoense Spaniel van 9 jaar oud. Hij leefde in Spanje bij een broodfokker die zeer slecht voor zijn honden zorgde. Hij werd- samen met een aantal andere honden- in beslag genomen en kwam bij Adoptalo terecht voor herplaatsing. Gelukkig heeft FENIX zijn vertrouwen in de mens niet verloren door zijn slechte verleden. Integendeel, hij is graag in de buurt van zijn baasje en is gek op knuffelen. In huis is hij rustig aanwezig, buiten is FENIX nog best actief voor zijn leeftijd. Het jachthondje in hem komt dan naar boven, en hij geniet van rennen, graven, speuren en door het gras rollen.
FENIX is misschien niet de knapste hond op aarde met zijn blinde oogje en pluizige krulletjes op zijn kop, maar hoe hij je aankijkt met zijn meest verleidelijke blik weet hij je binnen de kortste keren te doen smelten voor hem.
meer foto's


meer info en contactpersoon


MAX II - Spanje, Brandomil - sinds eind okt in NL

MAX is een Duitse Herder reu van 9 jaar oud. Hij had een thuis, maar toen zijn baasje overleed kwam hij in het asiel terecht. MAX is een hele lieve, rustige en aanhankelijke hond. Hij is graag in de buurt van mensen en vindt het fijn om geaaid te worden. Ook voor kinderen is MAX lief en geduldig. Het is een brave hond die zich makkelijk aanpast en gewend is geweest om in huis te leven. MAX trekt niet aan de riem en blaft nagenoeg nooit.
We willen MAX graag een kans geven op een fijn thuis.
meer foto's


meer info en contactpersoon


THOR III - Spanje, Brandomil - sinds juli 2020 in NL

THOR is een schat van een hond van 6 jaar oud. Hij is leuk, lief, stabiel, sociaal, mensgericht, rustig en vrolijk. THOR is al sinds 4 juli 2020 in Nederland, maar kwam terug ter herplaatsing wegens omstandigheden bij de adoptanten, die daardoor niet langer voor hem kunnen zorgen. THOR houdt van alle mensen, groot of klein, hij vindt iedereen leuk en is dan ook niet waaks, evenmin blaft hij veel. THOR heeft met geen enkele hond een probleem ook niet met katten. Wandelen vindt hij heerlijk, als hij hoort dat je de riem pakt wordt hij heel enthousiast. Hij gaat graag mee in de auto en springt er zelf in.
meer foto's


meer info en contactpersoon


TOBY VII - Spanje, Torrelavega - sinds eind okt in NL

TOBY is een klein reutje van 8 jaar oud. Hij is waarschijnlijk een mix met Chihuahua. TOBY had een thuis in Spanje maar is naar het asiel gebracht omdat er volgens zijn baasje geen honden in huis mochten van de huisbaas. TOBY is een klein parmantig hondje, hij kan goed overweg met andere honden. Voor mensen die hij niet kent kan hij bang zijn maar als je lief naar hem praat is het al snel goed. Hij is zindelijk, kan zonder problemen alleen blijven en is gewend om mee te gaan in de auto.
meer foto's


meer info en contactpersoon


TOTO III - Spanje, Brandomil - sinds eind okt in NL

TOTO is een mix Golden Retriever reu van 9 jaar oud. Hij verblijft al 3 jaar in het asiel. TOTO is een lieve, rustige en aanhankelijke hond. Hij is graag in de buurt van mensen en vindt het fijn om aandacht te krijgen, geborsteld te worden of over zijn buik geaaid te worden. Hij is hierin niet opdringerig, hij hoeft niet de hele tijd aandacht. Als hij er genoeg van heeft, loopt hij weer weg. TOTO is een hond die gesteld is op zijn rust. Hij kan goed overweg met andere honden, speelt zo nu en dan eventjes mee, maar hij vermijdt hele drukke actieve honden. TOTO loopt rustig mee aan de riem, hij trekt niet maar neemt zijn tijd om overal even te snuffelen.
We willen TOTO graag een kans geven op een fijn thuis.
meer foto's


meer info en contactpersoon


TRI - Spanje, Torrelavega - sinds eind okt in NL

TRI is een middelmaat reutje van 8 jaar oud. Hij was in Spanje geadopteerd maar werd weer terug gebracht naar het asiel om onduidelijke redenen. De medewerkers van het asiel omschrijven TRI als een lieve, sociale en actieve hond. Ondanks dat TRI graag wat onstuimig is tijdens spelen, is hij vrij rustig binnenshuis en ging hij gemakkelijk mee naar adoptie evenementen in Spanje.
meer foto's


meer info en contactpersoon
One by One, they pass by my cage,
Too old, too worn, too broken, no way.
Way past his time, he can't run and play.
Then they shake their heads slowly and go on their way

A little old man, arthritic and sore,
It seems I am not wanted anymore.
I once had a home, I once had a bed,
A place that was warm, and where I was fed.

Now my muzzle is grey, and my eyes slowly fail.
Who wants a dog so old and so frail?
My family decided I didn't belong,
I got in their way, my attitude was wrong.

Whatever excuse they made in their head,
Can't justify how they left me for dead.
Now I sit in this cage, where day after day,
The younger dogs get adopted and driven away.

When I had almost come to the end of my rope,
You saw my face, and I finally had hope.
You saw thru the grey, and the legs bent with age,
And felt I still had life beyond this cage.

You took me home, gave me food and a bed,
And shared your own pillow with my poor tired head.
We snuggle and play, and you talk to me low,
You love me so dearly, you want me to know.

I may have lived most of my life with another,
But you outshine them with a love so much stronger.
And I promise to return all the love I can give,
To you, my dear person, as long as I live.

I may be with you for a week, or for years,
We will share many smiles, you will no doubt shed tears.
And when the time comes that God deems I must leave,
I know you will cry and your heart, it will grieve.

And when I arrive at the Bridge, all brand new,
My thoughts and my heart will still be with you.
And I will brag to all who will hear,
Of the person who made my last days so dear
author unknown    NAAR BOVEN