HOME
GEEF EEN GOUDEN HOND EEN GOUDEN MAND

Bij elk transport proberen we, naast de pups en jonge honden, ook enkele oudere honden te selecteren. Honden die in de Spaanse asielen weinig kans hebben op het vinden van een thuis. Weliswaar wat ouder, maar dit betekent niet, dat deze honden niet gezond zijn of, dat ze geen lange, gelukkige jaren zullen en kunnen leven.

Deze honden hebben een leeftijd tussen de 6 en 8 jaar, wat eigenlijk dus nog niet echt oud is. Dikwijls zijn deze honden al op jonge leeftijd in het asiel terecht gekomen, maar hebben nooit hun kans gekregen op een nieuwe toekomst.

Naarmate ze ouder worden, verminderen hun kansen alleen maar. Toch zijn dit vaak honden waarvan hun karakter en gedrag in de roedel goed bekend is bij de medewerkers en vrijwilligers van het asiel. Deze honden hebben een stabiel en lief karakter.

Verder zijn deze honden door de asielmedewerkers zo goed als mogelijk verzorgd, en hebben ze de mishandelingen en verwaarlozingen, die ze ooit meegemaakt hebben, kunnen verwerken, en zijn klaar om alle liefde die ze in zich hebben nu te schenken aan hun speciale baasje! Ze hechten zich heel erg aan wie goed en liefdevol voor hen zorgt. Na een lange periode en verblijf in het asiel, zijn ze des te dankbaarder aan wie hen nu ook het comfort van een eigen thuis, mand, en baasje willen bieden !

Wat zijn de voordelen van het adopteren van een 'rijpe' hond?
  • Stabiel karakter, sociaal
  • Gedrag goed bekend en zorgvuldig geselecteerd
  • Volwassen, dus uitgepuberd
  • Rustig en kalm in huis, soms speels en actief buiten
  • Ze tonen vaak een zeer grote 'will to please'
  • Dankbaar!

      Ik ben een “Gouden Hond”
      Nog helemaal gezond
      Ik zoek een baasje, jong of oud
      Als je maar van me houdt
      Ik vraag niet veel
      Dankbaarheid is mijn deel!


Klik hier voor een mooi toepasselijk gedicht over deze (G)OUDE(N) HONDEN.

Wij zijn heel gelukkig dat we toch ook regelmatig een gouden mand vinden voor deze prachthonden ! Mocht u momenteel niet in de mogelijkheid zijn om een oudere lieverd te adopteren, maar wel de mogelijkheid hebben om een oudere hond tijdelijk op te vangen voor ons, neem dan contact op met Elvira, coördinator opvanggezinnen via mailadres: elvira@sos-strays.nl
Een gouden hond op weg helpen naar een gouden mand.

Hieronder onze "GOUDEN HONDEN" die reeds in een van onze opvanggezinnen verblijven of met een komend transport uit Spanje naar Nederland/Belgie komen:

ALFREDO - Spanje, Oviedo, sinds eind augustus in NL

ALFREDO is een lieve, vrolijke reu van bijna 7 jaar oud. Hij is een grote middelmaat mix type jachthond en de daarbij behorende energie. Maar nu hij wat ouder is, is hij ook een stuk rustiger geworden. ALFREDO is aanhankelijk, vriendelijk en sociaal naar mens en dier.
ALFREDO verbleef al lange tijd in het overvolle asiel Bolgachina te Oviedo. In maart 2017 kwam er een nieuwe beheerder in het asiel, toen was ALFREDO er al. Hoe lang hij daarvoor al in het asiel verbleef en wat zijn voorgeschiedenis is, is helaas onbekend. Hij heeft in ieder geval de verschrikkingen van dit asiel van vóór 2017 mee moeten maken. Het heeft vele jaren geduurd voor ALFREDO maar eindelijk komt voor hem nu ook een mooie toekomst in zicht als huishond in Nederland of België.
meer foto's


meer info en contactpersoon


AURELIA - Spanje, Oviedo, sinds eind augustus in NL

AURELIA is een lieve, rustige herderteef van 8 jaar oud. AURELIA is aanhankelijk, onderdanig en gehoorzaam, ze is een heel makkelijke hond die niet veel vraagt.
AURELIA verbleef al lange tijd in het overvolle asiel Bolgachina te Oviedo. In maart 2017 kwam er een nieuwe beheerder in het asiel, toen was AURELIA er al. Hoe lang zij daarvoor al in het asiel verbleef en wat haar voorgeschiedenis is, is helaas onbekend. Zij heeft in ieder geval de verschrikkingen van dit asiel van vóór 2017 mee moeten maken. Het heeft vele jaren geduurd voor AURELIA maar eindelijk komt voor haar nu ook een mooie toekomst in zicht als huishond in Nederland.
meer foto's


meer info en contactpersoon


BENJI S. - Spanje, Torres, sinds begin maart in NL

BENJI is een lieve, middelmaat reu van 7 jaar oud. Hij is een mix Duitse Herder met een lange dikke vacht. Ook al is hij al wat ouder, hij is nog altijd actief en gek op wandelen. BENJI verblijft al zo lang de vrijwilligers van Torres zich kunnen herinneren in het asiel. Het wordt hoog tijd dat ook BENJI nu eindelijk een mooie kans op een fijne toekomst als huishond krijgt. Daarom is hij meegekomen met ons transport van eind maart en verblijft nu in een opvanggezin in Oosterhout.
meer foto's


meer info en contactpersoon


KAATJE - Roemenië, Braila, sinds nov. 2019 in NL

KAATJE is een fantastisch hondje van 6½ jaar. Sociaal en vriendelijk tegen mens en dier, groot en klein. KAATJE is gek op aandacht, als ze de kans zou krijgen zou ze hele dagen op schoot liggen, gelukkig vindt ze het ook weer geen drama als dat niet mag. KAATJE kan goed alleen thuis blijven, ze sloopt en blaft niet, tot nu toe is ze wel altijd in het gezelschap van andere honden.
. KAATJE kwam uit Roemenië met grote mamatumoren, deze zijn verwijderd en KAATJE is goed hersteld van de operatie, wel heeft ze hierdoor een groot litteken op haar buik.
meer foto's


meer info en contactpersoon


ONÉSIMO - Spanje, Oviedo, sinds eind augustus in NL

ONÉSIMO is een lieve, rustige reu van 7,5 jaar oud. ONÉSIMO is aanhankelijk, vriendelijk en sociaal naar mens en dier. Hij kan aanvankelijk wat verlegen zijn maar trekt al snel bij als hij je vertrouwt.
ONÉSIMO verbleef al lange tijd in het overvolle asiel Bolgachina te Oviedo. In maart 2017 kwam er een nieuwe beheerder in het asiel, toen was ONÉSIMO er al. Hoe lang hij daarvoor al in het asiel verbleef en wat zijn voorgeschiedenis is, is helaas onbekend. Hij heeft in ieder geval de verschrikkingen van dit asiel van vóór 2017 mee moeten maken. Het heeft vele jaren geduurd voor ONÉSIMO maar eindelijk komt voor hem nu ook een mooie toekomst in zicht als huishond in Nederland of België.
meer foto's


meer info en contactpersoon
One by One, they pass by my cage,
Too old, too worn, too broken, no way.
Way past his time, he can't run and play.
Then they shake their heads slowly and go on their way

A little old man, arthritic and sore,
It seems I am not wanted anymore.
I once had a home, I once had a bed,
A place that was warm, and where I was fed.

Now my muzzle is grey, and my eyes slowly fail.
Who wants a dog so old and so frail?
My family decided I didn't belong,
I got in their way, my attitude was wrong.

Whatever excuse they made in their head,
Can't justify how they left me for dead.
Now I sit in this cage, where day after day,
The younger dogs get adopted and driven away.

When I had almost come to the end of my rope,
You saw my face, and I finally had hope.
You saw thru the grey, and the legs bent with age,
And felt I still had life beyond this cage.

You took me home, gave me food and a bed,
And shared your own pillow with my poor tired head.
We snuggle and play, and you talk to me low,
You love me so dearly, you want me to know.

I may have lived most of my life with another,
But you outshine them with a love so much stronger.
And I promise to return all the love I can give,
To you, my dear person, as long as I live.

I may be with you for a week, or for years,
We will share many smiles, you will no doubt shed tears.
And when the time comes that God deems I must leave,
I know you will cry and your heart, it will grieve.

And when I arrive at the Bridge, all brand new,
My thoughts and my heart will still be with you.
And I will brag to all who will hear,
Of the person who made my last days so dear
author unknown    NAAR BOVEN