N O A   I I I
contactpersoon
voor meer info:

klaske@sos-strays.nl
+31 (0)561-689128
ma t/m za: 9.00 - 14.00
zo: 9.00 – 20.00


Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix type klein formaat Beagle.
Leeftijd
± 31/10/2016
Schouderhoogte
Kleine hond: 35 cm hoog en 11 kg.
Uiterlijk
Tricolor, kortharig.
Herkomst
Spanje, Santiago de Compostella (Galicië)

De kleine organisatie APACA (Asociación Protectora de Animales del Camino) helpt verlaten en gedumpte honden die zich bevinden op de route van de Camino de Santiago in de provincie Galicia. Ze vangen deze hondjes op, geven ze de nodige medische zorgen en zoeken een nieuwe thuis voor ze. Het asiel in Santiago de Compostella, Refuxio de Bando, werkt nauw samen met deze organisatie en helpt mee om voor deze hondjes een thuis te vinden. Zo komen ook enkele hondjes van APACA via onze samenwerking met asiel Refuxio de Bando mee op transport.
Verblijfplaats
Wolvega, in een opvanggezin met andere honden.
Karakter
NOA is een lieve, speelse, aanhankelijke, vrolijke en soms heerlijk eigenwijze hond. Ze mag graag met de aanwezige honden van het opvanggezin spelen en rennen in de tuin. In huis is het een heerlijk rustig hondje, wat na lange wandelingen en speeltijd graag in haar mandje of op de bank ligt.
Een Beagle is van oorsprong een meutehond, daardoor doen veel Beagles het beter als ze overdag gezelschap hebben. Wij plaatsen NOA alleen bij aanwezigheid van een andere hond.
NOA past bij een actieve baas die graag met haar gaat wandelen, een blokje om is niet voldoende. NOA loopt goed aan de lijn met haar jachtneusje op de grond. Zodra ze wat ruikt, gaat ze wat sneller lopen. Aan een lange lijn is een goede oplossing, uiteraard niet waar verkeer is.
NOA kan niet loslopen vanwege de jachtpassie van de Beagle.
NOA kan prima 2 à 3 uurtjes alleen zijn met een andere aanwezige hond. NOA ligt dan in de woonkamer waar ze ‘s nachts ook verblijft. In de bench heeft ze de neiging om te blaffen, maar een bench is ook helemaal niet nodig.
Ze kan prima met kinderen maar van drukke kinderen krijgt ze te veel prikkels. Het is niet de bedoeling dat NOA in de bench moet verblijven omdat kinderen te druk zijn. Kinderen moeten leren dat een hond geen speelgoed is.
NOA is volledig zindelijk. In de auto mee is geen probleem, ze is dan rustig.
NOA heeft een enorme klik met de andere opvanghond PINEIRITA. Zij is ook ter adoptie bij Stichting SOS Strays en verblijft in hetzelfde gezin. Pineirita heeft een speelse hond nodig en de vrolijke sociale Beagle krijgt iedereen aan het spelen (zie filmpje).
Uiteraard is een tuin waar ze heerlijk los kan spelen met een andere aanwezige hond een pré.

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van NOA in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
NOA past bij actieve baasjes die niet al te lang van huis zijn en waar een andere hond aanwezig is. Een goed omheinde tuin is een pré.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal en speels.
Bijzonderheden NOA werd gevonden op straat, ze had geen chip. Het was duidelijk zichtbaar dat ze een tijdje daarvoor een nest had gehad. NOA verbleef bij een Spaans opvanggezin tot ze naar Nederland reisde.
NOA was geadopteerd maar is wegens allergie van één van de kinderen terug bij ons ter herplaatsing.
Kosten: € 260,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


Het adoptiegeld stelt ons in staat de buitenlandse
honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.

Ontwormd en geënt volgens ouderdom.
Gechipt, en in bezit van een Europees paspoort.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG