N O K I A
contactpersoon
voor meer info:
elvira@sos-strays.nl
+31 (0)6-46386168
  Tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 10/08/2018
Schouderhoogte
Grote hond: 56 cm hoog en 16 kg.
Uiterlijk
Tricolor, kortharig.
Herkomst
Spanje, Madrid

De dierenbeschermingsorganisatie Adoptalo.com heeft geen asiel maar werkt met verschillende opvangplaatsen zoals opvanggezinnen en gehuurde plaatsen in een dierenpension op jaarbasis. Zij zetten zich vooral in om honden uit een dodingstation in Madrid te kunnen herplaatsen, ook in Spanje zelf, en proberen met voorlichting en campagnes de mensen te wijzen op diervriendelijkheid en de verantwoordelijkheid van de mens voor zijn dieren.
Verblijfplaats
Rotterdam, in een opvanggezin met een andere hond en katten.
Karakter NOKIA is een echte puberdame die alles in het leven volop aan het ontdekken is. Ze is vrolijk, uitbundig, nieuwsgierig, intelligent en heeft een grote werklust.
Naar mensen toe zoekt zij veel contact en kan hierbij nog wel eens wat opdringerig zijn door op te springen en bijvoorbeeld aan je handen te likken. NOKIA is dol op knuffelen.
In het contact met de andere hond in het opvanggezin (een teef van 6 jaar), zoekt ze nog wel eens de grenzen op maar is hierin goed te corrigeren. Ze kunnen samen erg leuk spelen. Vreemden honden buiten worden nieuwsgierig begroet en NOKIA stelt zich hierbij sociaal op.
De katten vindt ze interessant. En kat corrigeert haar en dan deinst NOKIA wel even terug, om vervolgens opnieuw contact met de kat te zoeken. Met de andere stoicijnse kat gaat het prima en ligt ze zelfs mee in haar mand.
In huis is NOKIA rustig mits haar ook voldoende rust gegund wordt en ze niet overprikkeld raakt. Een rustige omgeving past dan ook goed bij NOKIA.
NOKIA is een snelle leerling. Bij een consequente opvoeding pakt ze dingen snel op. Ze zal het zeker leuk vinden om iets actiefs te ondernemen, zoals dogfrisbee of agility. Ook doet het opvanggezin denkspelletjes met haar.
NOKIA kan al even alleen thuis zijn, in aanwezigheid van de andere hond. Zij verblijft dan in de bench. Ook 's nachts slaapt zij in de bench. Omdat NOKIA nog wel eens de verkeerde dingen wil pakken, is een bench aan te raden.
NOKIA is, mits zij regelmatig wordt uitgelaten, zindelijk.
Aan de riem loopt zij al behoorlijk goed mee. Ook in een drukke omgeving loopt ze goed mee. NOKIA heeft al geleerd om aan de voet te lopen en te volgen. Natuurlijk zijn er momenten dat zij dit even vergeet en aan de riem trekt maar is hierin goed bij te sturen. Buiten is namelijk ook van alles te beleven zoals dwarrelende blaadjes of vogeltjes.
Komt zij buiten onbekende mensen tegen, wil ze graag aandacht en kan dan wel eens opspringen.
NOKIA kan sowieso wel hoog springen. Een goede hoge omheining van een tuin is dan ook een must.
Mee in de auto gaat goed. Hierbij is wel het advies haar goed vast te zetten omdat ze uit nieuwsgierigheid wel eens naar voren zou kunnen komen.

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van NOKIA in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
Voor NOKIA zoeken wij actieve adoptanten met enige hondenervaring die het leuk vinden NOKIA verder op te voeden. Een rustige thuisomgeving is een pr.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal. NOKIA zal met een stoicijnse kat goed samen kunnen.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden NOKIA werd door onze vrienden van Adoptalo gered uit de perrera van Madrid. Van haar voorgeschiedenis is helaas niets bekend.
Kosten: € 295,-- gift + € 85,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG