N O M Y
contactpersoon
voor meer info:

  Noor

+31 (0)6-37271211

  Tussen 14.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef (wordt na aankomst in Nederland nog gesteriliseerd).
Ras
Mix
Leeftijd
± 20/05/2016
Schouderhoogte
Kleine hond: 33 cm hoog en 11 kg.
Uiterlijk
Tricolor, kortharig.
Herkomst
RoemeniŽ, Braila

We zijn nog maar net een samenwerking gestart met het gemeentelijk asiel in Braila, gelegen in zuidoostelijk RoemeniŽ. De honden daar leven in erbarmelijke omstandigheden en enkele vrijwilligers zetten zich in om diverse honden een beter en veiliger leven te kunnen geven door ze ter adoptie aan te bieden.
Verblijfplaats
Moordrecht, in een opvanggezin met andere honden, katten, paarden, geiten en kippen.
Karakter NOMY, het hondje dat zo blij kwispelt als je wat tegen haar zegt, wordt omschreven als een heel leuk, vrolijk en gemakkelijk teefje. NOMY is een slimme jongedame die snel de huisregels oppikt. Ze draait prima mee in het gezin en op de aangrenzende manege van het opvanggezin.
NOMY is zindelijk en slaapt 's nachts rustig in de woonkamer met de andere honden. NOMY kan even alleen zijn en staat bij de deur te kwispelen wanneer haar opvangmamma weer thuis komt.
NOMY gaat gemakkelijk haar eigen gangetje en is niet opdringerig. NOMY heeft veel vertrouwen in haar mensen, ze laat bijvoorbeeld probleemloos haar oren nazien of zich optillen.
NOMY is zindelijk. Ze heeft de mogelijkheid bij het opvanggezin om vrij op het terrein en in de tuin te lopen maar ook aan de lijn doet ze netjes haar behoefte.
NOMY sloopt niet en pakt geen dingen die niet van haar zijn. Spelen met de andere honden doet ze graag maar ze gaat even gemakkelijk weer lekker alleen scharrelen.
NOMY is vriendelijk tegen bezoek. Met de kinderen die op stal komen (vanaf 7 jaar) gaat ze goed om. Voor hele kleine kinderen is zij waarschijnlijk niet geschikt omdat NOMY toch graag op zichzelf is.
NOMY is een gemakkelijke eter en vertoont geen voernijd.
NOMY luistert naar haar naam en kan buiten, mits in een veilige omgeving, al loslopen. Van het aanlijnen maakt ze soms een spelletje maar laat het uiteindelijk wel gewoon toe. Ze loopt netjes mee aan de riem en trekt niet.
NOMY vertoont geen jachtinstinct en gaat goed om met de katten in huis en de paarden op stal. Al met al is NOMY een rustig en prettig hondje dat graag wat scharrelt en rondwandelt.

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van NOMY in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
NOMY is een makkelijke hond en past in feite in iedere gezinssituatie, al plaatsen we NOMY liever niet in een gezin met jonge kinderen. Zij kan, in gezelschap van andere honden, best even alleen thuisblijven. Gezien haar liefde voor mensen zal NOMY niet gelukkig worden in een situatie waar ze dagelijks uren lang alleen zal moeten zijn.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal met honden en met katten.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden Van de voorgeschiedenis van NOMY en hoe zij in het asiel beland is, is helaas niets bekend.
Inmiddels kwam ze naar Nederland voor een nieuwe toekomst als huishondje. Haar opvanggezin en later haar nieuwe baasjes zullen er rekening mee moeten houden dat NOMY mogelijk alles (opnieuw) moet leren.
Kosten: € 295,-- gift ( + € 60,-- toeslag )
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit RoemeniŽ dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG