O D I N   G.
contactpersoon
voor meer info:
jildou@sos-strays.nl
+31 (0)6-19927669
  Vanaf 15.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 01/09/2020
Schouderhoogte
Middelmaat: 50 cm hoog en 15 kg (nog te mager)
Uiterlijk
Tricolor, iets ruwharig
Herkomst
Griekenland, Athene

Illioupolis Animal Welfare Union is een kleine organisatie die zwerfdieren redt, opvangt en herplaatst in de omgeving van Illioupolis, een buitenwijk van Athene. De organisatie wordt gerund door Iris Roussis, een grote dierenvriend waar wij al jarenlang mee samenwerken en zo nu en dan een hond kunnen laten overkomen als er een vlucht beschikbaar is. Meer info: www.zeil.gr.
Verblijfplaats
Moordrecht, in een opvanggezin met andere honden, katten, kippen, paarden en kleinvee.
Karakter ODIN is een rustige zelfverzekerde hond maar zonder dominantie. Hij is niet onder de indruk van wat dan ook.
ODIN is echt een stabiele jonge hond. Hij is supersociaal naar de andere honden, naar de katten in het gezin kijkt hij wel, maar doet verder niets.
ODIN is een grage eter, hij lust alles. Hij is nog een beetje aan de magere kant.
Hij is een rustig-speelse hond, niet wild, behalve als hij met een andere jonge hond is, dan kan hij lekker losgaan. Hij houdt erg van zijn eigen speeltjes.
ODIN luistert al best goed, is zindelijk, slaapt 's nachts in de bench zonder protest, hij loopt zelf de bench in.
Aandacht is wel belangrijk voor ODIN, voor zijn ontwikkeling maar ook omdat hij daar behoefte aan heeft.
Een cursus zou heel fijn zijn voor ODIN.
ODIN trekt niet aan de riem, hij loopt netjes mee.
Hij is niet echt waaks, blaft wel mee met de andere honden, maar alleen als er echt iets is.
ODIN durft nog niet op de bank, maar ligt wel heerlijk in zijn mand.
Af en toe is hij ook wel even alleen thuis met de andere honden, loopt dan los (geen bench), dat gaat tot nu toe goed.

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van ODIN in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
Voor ODIN zoeken we een baas die ruim tijd aan hem kan besteden, hem kan begeleiden en opvoeden tot een prachtige volwassen hond. ODIN wordt niet geplaatst bij mensen met te weinig tijd of mensen die veel weg zijn.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociale hond die zich moeiteloos heeft gevoegd in de roedel.
Bijzonderheden ODIN komt van een plek, even buiten Athene, waar vele honden onder slechte omstandigheden leven. Een vrijwilligster probeert hen te helpen maar eigenlijk is dit onbegonnen werk.
Iris en haar team zijn begonnen met hulp te bieden met voer en medicatie en sinds kort proberen zij ook een thuis voor de dieren te vinden, wat niet meevalt in Griekenland. Door de samenwerking tussen ZEIL en S.O.S. Strays krijgen nu af en toe wat honden de kans op een nieuw leven in Nederland. Er wordt gekozen voor de meest sociale dieren die de meeste kans maken op een goede aanpassing aan hun nieuwe situatie als huishond in Nederland.
Mogelijk is ODIN de broer van ODILE, OSCAR, OLAF en OLAIA die eerder al naar Nederland zijn gereisd. Ook OPHELIE en ODEYA zijn nu naar hier gereisd voor een nieuwe toekomst.
Kosten: € 325,-- gift + € 85,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Griekenland dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG