O P R A H
contactpersoon
voor meer info:
elvira@sos-strays.nl
+31 (0)6-46386168
  Tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting] Onze Zwarte Parels
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix Labrador
Leeftijd
± 22/10/2013
Schouderhoogte
Grote middelmaat: 55-60 cm en 25 kg.
Uiterlijk
Zwart/wit, kortharig.
Herkomst
Spanje, Madrid

De dierenbeschermingsorganisatie Adoptalo.com heeft geen asiel maar werkt met verschillende opvangplaatsen zoals opvanggezinnen en gehuurde plaatsen in een dierenpension op jaarbasis. Zij zetten zich vooral in om honden uit een dodingstation in Madrid te kunnen herplaatsen, ook in Spanje zelf, en proberen met voorlichting en campagnes de mensen te wijzen op diervriendelijkheid en de verantwoordelijkheid van de mens voor zijn dieren.
Verblijfplaats
Creil, in een opvanggezin met kinderen en andere honden.
Karakter OPRAH is een rustige, lieve, slimme, relaxte hond met een open persoonlijkheid die graag in de buurt van “haar mensen” is. Ze gaat vrij ongemerkt haar gangetje.
In huis speelt ze graag alleen met speelgoed. Wanneer ze uitgespeeld is, gaat ze rustig ergens liggen, het liefst in de buurt van de mensen. Ze speelt niet met de andere honden in het opvanggezin, ook al wordt zij door hen uitgedaagd tot spelen. Het contact met de andere honden in het opvanggezin verloopt goed.
Ze komt af en toe even een knuffel halen, om daarna weer rustig ergens te gaan liggen.
OPRAH reageert goed op de kinderen in het opvanggezin (3, 4, 8 en 15 jaar). Ze zoekt ze niet echt op, maar zij mogen haar gewoon benaderen en aaien.
Binnenshuis is OPRAH zeer rustig aanwezig en blaft zij niet. Buitenshuis kan OPRAH soms blaffen maar dat is meestal maar voor even.
OPRAH slaapt in een bench en ‘s nachts hoor je haar niet. Moet zij even alleen thuis blijven, verblijft zij ook in de bench. Dit gaat zonder problemen.
OPRAH is zindelijk.
OPRAH is wat gewicht betreft wat aan de stevige kant. Uiteraard werkt het opvanggezin er aan om dit wat naar beneden te krijgen.
OPRAH loopt vrij netjes aan de riem. Daarnaast kent zij de commando’s zit, af en blijf. De toekomstige adoptant zal nog een enkel puntje op de i moeten zetten.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
OPRAH past in veel situaties en kan zowel als hond alleen als bij een andere hond geplaatst worden.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal, ook met katten.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden Zie ook: "Geef een gouden hond een gouden mand".

OPRAH had eigenaars, maar na hun dood belandde ze in de perrera van Madrid. Gelukkig hebben onze vrienden van Adoptalo haar daar weg gehaald en ze verbleef bij een Spaans opvanggezin met een kind, andere honden en katten tot ze naar Nederland kwam voor een nieuwe toekomst.
Kosten: € 240,-- gift + € 85 ,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG