P A L M I R A   I I
contactpersoon
voor meer info:
aurelia@sos-strays.nl
+31(0)6-30096786
  Di-Zo: 10.00 - 21.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix Mastin Espagnol
Klik hier om meer te lezen over het karakter van de Mastin Espagnol.
Leeftijd
± 15/03/2011
Schouderhoogte
Grote hond: 67 cm hoog en 39 kg (nog iets te dik).
Uiterlijk
Bruin/zwart gestroomd, kortharige dikke vacht.
Herkomst
Spanje, Oviedo

Albergue de Oviedo, of ookwel "La Bolgachina" genoemd, is een gemeentelijk asiel in de provincie Asturias. Jarenlang stond dit asiel bekend als een vreselijk asiel. Het was er overvol, smerige hokken vol ratten, er was geen medische zorg, honden kwamen nooit uit de kennels. Gelukkig is er sinds februari 2017 een nieuwe beheerder gekomen en sindsdien is de situatie een heel stuk verbeterd. De honden krijgen medische zorg, ze worden geŽnt, gesteriliseerd of gecastreerd. De medewerkers die er rond lopen hebben hart voor de dieren en doen hun best ze zo goed als mogelijk te verzorgen. Er is een uitloopveldje gekomen en er wordt als daar tijd voor is gewandeld met de honden. Er wordt getracht een nieuwe thuis te vinden voor de honden. Wel is het nog altijd een overvol asiel van ruim 200 honden waarvan velen een zeer geringe kans op adoptie hebben omdat ze groot, geen ras of oud zijn.
Verblijfplaats
Den Haag, in een opvanggezin met andere honden en katten.
Karakter
PALMIRA is een lieve, rustige hond die sinds begin 2018 in het asiel van Oviedo verbleef. Ze is een beetje onzeker naar mensen die ze niet kent. Met de medewerkers van het asiel voelde ze zich inmiddels helemaal vertrouwd en was ze aanhankelijk. PALMIRA loopt netjes mee aan de riem maar voelt zich op straat meer onzeker dan in het asiel. Ze heeft dus even tijd nodig om te wennen aan het onbekende. PALMIRA heeft een lief en zacht karakter maar is tot nu toe nog weinig goeds in haar leven gewend geweest. Ze zal tijd nodig hebben om te wennen aan een leven als huishond, maar ze verdient zeker een kans om meer liefde en aandacht te krijgen en te kunnen geven.
PALMIRA is nog maar net overgekomen naar hier. Binnenkort zullen we meer kunnen vertellen over karakter en specifiek gedrag in huis.

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van PALMIRA in het asiel in Spanje.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profiel adoptant
We willen graag dat PALMIRA nog een mooie oude dag mag krijgen als huishond. PALMIRA is nog maar net aangekomen in het opvanggezin. Binnenkort zullen we een beter beeld hebben van haar en waar zij het best op haar plaats zal zijn. Profielschets adoptant volgt nog.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Medisch Rapport
Wij laten deze 10-plussers in Spanje, naast de plaatselijk voorkomende ziektes, en een algemeen bloedbeeld, nog extra checken op algehele conditie en gezondheid. De bloeduitslagen van PALMIRA II waren goed: geen bijzonderheden.
Bij andere honden
Sociaal met andere honden en katten. Naar de katten in huis kijkt ze niet om.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden PALMIRA verbleef vele jaren in het asiel Bolgachina. In het verleden was dit een afschuwelijk asiel met een slechte beheerder die de honden aan hun lot overliet. In februari 2017 was er een nieuwe beheerder gekomen, ANTONIO verbleef toen al in het asiel. De medewerkers hebben keihard gewerkt om van dit asiel een enigszins dierwaardige plek te maken met zorg voor de honden en veel inzet om een thuis te vinden voor zoveel mogelijk dieren. De kennels werden verbeterd, er is een uitloopveldje gekomen en er waren vrijwilligers die in het weekend met de honden gingen wandelen.
Helaas bereikte ons het trieste nieuws dat dit per 31 januari voorbij was. Het asiel werd overgedragen aan weer een andere beheerder die een zeer slechte naam heeft in de regio en niet bepaald bekend staat als een dierenvriend. Hij wil geen vrijwilligers in het asiel, geen internationale adopties. Voor de honden in het asiel is dit een vreselijk vooruitzicht. Ze zullen weer kansloos hun leven in het asiel slijten en waarschijnlijk nooit hun kennel verlaten.
We kunnen niet alle honden van dit asiel helpen, maar 6 van hen zal dit lot bespaard blijven: AURELIANA en CONSUELO (die inmiddels allebei geadopteerd zijn), CAMILO en JOVINO zijn eind januari naar hier gekomen voor een betere toekomst.
Ook PALMIRA en ANTONIO, twee lieve oude honden uit hetzelfde asiel konden nog net op tijd hun kennel verlaten; ook hen blijft een afschuwelijk en kansloos bestaan in dit asiel bespaard.
Kosten: Ä 100,-- gift + Ä 110,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier ťn in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geŽnt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG