P A L M I R A   I I
contactpersoon
voor meer info:
aurelia@sos-strays.nl
+31(0)6-30096786
  Di-Zo: 10.00 - 21.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix Mastin Espagnol
Klik hier om meer te lezen over het karakter van de Mastin Espagnol.
Leeftijd
± 15/03/2011
Schouderhoogte
Grote hond: 67 cm hoog en 39 kg (nog iets te dik).
Uiterlijk
Bruin/zwart gestroomd, kortharige dikke vacht.
Herkomst
Spanje, Oviedo

Albergue de Oviedo, of ookwel "La Bolgachina" genoemd, is een gemeentelijk asiel in de provincie Asturias. Jarenlang stond dit asiel bekend als een vreselijk asiel. Het was er overvol, smerige hokken vol ratten, er was geen medische zorg, honden kwamen nooit uit de kennels. Gelukkig is er sinds februari 2017 een nieuwe beheerder gekomen en sindsdien is de situatie een heel stuk verbeterd. De honden krijgen medische zorg, ze worden gent, gesteriliseerd of gecastreerd. De medewerkers die er rond lopen hebben hart voor de dieren en doen hun best ze zo goed als mogelijk te verzorgen. Er is een uitloopveldje gekomen en er wordt als daar tijd voor is gewandeld met de honden. Er wordt getracht een nieuwe thuis te vinden voor de honden. Wel is het nog altijd een overvol asiel van ruim 200 honden waarvan velen een zeer geringe kans op adoptie hebben omdat ze groot, geen ras of oud zijn.
Verblijfplaats
Den Haag, in een opvanggezin met andere honden en katten.
Karakter
PALMIRA, in haar opvanggezin MIRA genoemd, is een hele lieve en zachtaardige hond. De overgang van een leven in een asiel naar een leven als huishond is een grote verandering voor haar en PALMIRA heeft tijd nodig om hieraan te wennen.
Inmiddels verblijft PALMIRA een paar weken bij haar opvanggezin en kent ze de routine van het opvanggezin. Ze geniet steeds meer van het leven als huishond. In huis heeft PALMIRA de badkamer als eerste veilige plek gekozen. Haar opvanggezin woont op de begane grond, de badkamer is in het midden van het huis en lijkt vermoedelijk op de kennel van het asiel die zo lang haar thuis is geweest.
Sinds kort slaapt ze dag en nacht onder het bureau van haar opvangbaasje in de werkkamer (naast de badkamer), in een hondenmand. Ook wanneer haar opvangbaasje aan het werk is blijft ze ontspannen liggen. Wanneer PALMIRA zich echt thuis voelt zal zij ook op andere plekken gaan liggen.
PALMIRA loopt steeds vaker even rond in huis. Ze is nieuwsgierig en kijkt vooral graag even naar buiten, zowel aan de straatkant als aan de tuinkant. In huis heeft PALMIRA af en toe korte speelse momenten, vooral met haar opvangbaasje. PALMIRA rent dan enthousiast van haar veilige plek naar de woonkamer en terug. Ze speelt dan soms ook even met een bal of knuffel.
PALMIRA was al snel aanhankelijk naar haar vrouwelijke opvangbaasje. Haar mannelijke opvangbaasje vindt ze nog spannend, ze durft nog niet rond te lopen wanneer hij ook rondloopt. Ze blijft wel rustig liggen /slapen als hij vlakbij haar komt. En inmiddels durft ze wel een kamer in te lopen als hij daar rustig zit.
Al op de 2e dag stond PALMIRA enthousiast klaar om mee naar buiten te gaan. PALMIRA wandelt graag, al voelt ze zich buiten nog onzekerder dan binnen. In de natuur voelt ze zich ontspannen, mits er niet teveel vreemde mensen lopen. Door de woonwijken lopen is soms nog (een beetje) spannend. Met name bij druk verkeer. PALMIRA loopt over het algemeen redelijk netjes mee aan de riem. In de woonwijk, aan de korte lijn, trekt ze soms wel. De ene keer meer, de andere keer minder. Ze moet nog leren beter aan de korte riem te lopen.
PALMIRA heeft tot nu toe nog maar weinig interesse in andere honden tijdens het wandelen. Soms snuffelt ze even aan een andere hond. Mensen die buiten lopen wil ze het liefst ontwijken. Aan de lange lijn (in het bos) wil ze er met een boog omheen lopen. Aan de korte lijn blijft ze vaak even stilstaan tot de mensen voorbij gelopen zijn, of ze zet een stap opzij. PALMIRA raakt steeds beter gewend aan vreemde mensen buiten. Ook samen met iemand wandelen gaat inmiddels heel goed.
PALMIRA haar conditie is goed voor haar leeftijd. Haar conditie gaat duidelijk vooruit sinds ze dagelijks meerdere wandelingen maakt bij haar opvanggezin. PALMIRA loopt nog niet los omdat ze vreemde mensen buiten nog spannend vindt. Ze raakt hier steeds beter aan gewend. Haar opvangbaasje denkt dat PALMIRA binnenkort los zal kunnen lopen in veilig gebied.
Het opvanggezin van PALMIRA heeft geen auto maar wel een bakfiets voor de honden. Al sinds de eerste week gaat PALMIRA regelmatig mee in de bakfiets, samen met de honden van haar opvanggezin. PALMIRA loopt er nog niet uit zichzelf in, maar wel met zachte dwang. Eenmaal erin gaat ze rustig zitten en kijkt nieuwsgierig om zich heen. PALMIRA moet uiteraard wel heel goed vast gezet worden, anders springt ze eruit. Ook in een auto moet PALMIRA vastgezet worden, totdat ze er beter aan gewend is.
PALMIRA begint steeds meer interesse in eten en koekjes te krijgen. PALMIRA heeft tijdens het eten de neiging om bij de andere honden te gaan kijken, ook al is haar bak nog niet leeg. Om die reden krijgt ze haar eten een eind van de andere honden vandaan. Ze krijgt haar eten uit een slow fooder, zodat ze er wat langer mee bezig is. PALMIRA komt snel aan wat haar gewicht betreft en krijgt daarom kleine porties. Ze heeft geen voernijd.
PALMIRA kan zonder problemen een paar uur alleen thuis zijn, zowel met als zonder de honden van het opvanggezin. Ze slaapt lief totdat haar opvangbaasjes terugkomen.
Tot op heden heeft het opvanggezin PALMIRA nog niet horen blaffen. PALMIRA kwijlt niet. Ze is wel een slordige drinker. PALMIRA is volledig zindelijk.

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van PALMIRA in het asiel in Spanje. Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van PALMIRA in de opvang in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profiel adoptant
PALMIRA heeft tijd nodig om te wennen aan een nieuwe situatie. Zij past op dit moment niet in een levendig gezin met drukke kinderen. PALMIRA kan bij rustige kinderen vanaf 12 jaar. PALMIRA zou een andere hond of honden zeker waarderen maar het is niet noodzakelijk, zij kan ook als enige hond geplaatst worden. PALMIRA geniet van wandelen in de natuur, daar voelt ze zich ontspannen. Ze houdt wandelingen van 1 1,5 uur nog makkelijk vol. Haar nieuwe baasjes moeten er rekening mee houden dat PALMIRA tijd nodig heeft om op haar tempo open te bloeien.
PALMIRA is aanhankelijk voor de mensen die ze kent maar is onzeker bij het onbekende. Ze heeft tijd nodig om vertrouwen te krijgen. Voor die tijd is ze terughoudend. PALMIRA is naar mannen terughoudender dan naar vrouwen. PALMIRA zal vermoedelijk een terugval krijgen wanneer zij verhuist naar haar adoptiegezin vanwege de vele veranderingen op dat moment.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Medisch Rapport
Wij laten deze 10-plussers in Spanje, naast de plaatselijk voorkomende ziektes, en een algemeen bloedbeeld, nog extra checken op algehele conditie en gezondheid. De bloeduitslagen van PALMIRA II waren goed: geen bijzonderheden.
Bij andere honden
Sociaal met andere honden en katten. Naar de katten in huis kijkt ze niet om.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden PALMIRA verbleef vele jaren in het asiel Bolgachina. In het verleden was dit een afschuwelijk asiel met een slechte beheerder die de honden aan hun lot overliet. In februari 2017 was er een nieuwe beheerder gekomen, ANTONIO verbleef toen al in het asiel. De medewerkers hebben keihard gewerkt om van dit asiel een enigszins dierwaardige plek te maken met zorg voor de honden en veel inzet om een thuis te vinden voor zoveel mogelijk dieren. De kennels werden verbeterd, er is een uitloopveldje gekomen en er waren vrijwilligers die in het weekend met de honden gingen wandelen.
Helaas bereikte ons het trieste nieuws dat dit per 31 januari voorbij was. Het asiel werd overgedragen aan weer een andere beheerder die een zeer slechte naam heeft in de regio en niet bepaald bekend staat als een dierenvriend. Hij wil geen vrijwilligers in het asiel, geen internationale adopties. Voor de honden in het asiel is dit een vreselijk vooruitzicht. Ze zullen weer kansloos hun leven in het asiel slijten en waarschijnlijk nooit hun kennel verlaten.
We kunnen niet alle honden van dit asiel helpen, maar 6 van hen zal dit lot bespaard blijven: AURELIANA en CONSUELO (die inmiddels allebei geadopteerd zijn), CAMILO en JOVINO zijn eind januari naar hier gekomen voor een betere toekomst.
Ook PALMIRA en ANTONIO (inmiddels geadopteerd), twee lieve oude honden uit hetzelfde asiel konden nog net op tijd hun kennel verlaten; ook hen blijft een afschuwelijk en kansloos bestaan in dit asiel bespaard.
Kosten: 115,-- gift + 110,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier n in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, gent volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG