P A N T E R A
contactpersoon
voor meer info:
ineke@sos-strays.nl
+31(0)6-82075056
  Tussen 14.00 - 22.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting] Onze Zwarte Parels
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix Labrador, volgens de info uit Spanje maar wij vermoeden dat er ook heel goed
mix Mastin in kan zitten.
Leeftijd
± 01/01/2015
Schouderhoogte
Grote middelmaat: 60 cm hoog en 35 kg (nog iets te zwaar).
Uiterlijk
Zwart met beetje wit, kortharig.
Herkomst
Spanje, Madrid

De dierenbeschermingsorganisatie Adoptalo.com heeft geen asiel maar werkt met verschillende opvangplaatsen zoals opvanggezinnen en gehuurde plaatsen in een dierenpension op jaarbasis. Zij zetten zich vooral in om honden uit een dodingstation in Madrid te kunnen herplaatsen, ook in Spanje zelf, en proberen met voorlichting en campagnes de mensen te wijzen op diervriendelijkheid en de verantwoordelijkheid van de mens voor zijn dieren.
Verblijfplaats
PANTERA komt begin februari over naar hier en gaat naar Culemborg, in een opvanggezin met andere honden en katten.
Karakter PANTERA wordt door haar Spaanse verzorgers aan ons beschreven als een lieve, loyale, aanhalige hond die gewend is om in huis te leven (zie bijzonderheden). Ze gaat goed om met kinderen en is dol op meegaan met een wandeling. Ze loopt netjes mee aan de riem en heeft geen problemen met meegaan in de auto.
Zodra PANTERA is overgekomen naar hier zullen we meer kunnen vertellen over karakter en specifiek gedrag in huis.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
Zodra PANTERA is aangekomen in het opvanggezin zullen we een profielschets adoptant opstellen.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal. PANTERA werd getest met katten, ze reageerde er heel rustig op, zie filmpje.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden PANTERA had een thuis in Spanje waar ze vanaf haar puptijd al leefde. Helaas is haar eigenaar overleden waardoor PANTERA in de perrera van Madrid belandde. Gelukkig is zij zo snel mogelijk door onze vrienden van Adoptalo hieruit gered, maar PANTERA mist haar huiselijk leven en ze kwijnt weg in het asiel waar ze nu tijdelijk verblijft. Gelukkig is die tijd nu bijna voorbij en zal PANTERA naar Nederland reizen voor een nieuwe toekomst als huishond.
Kosten: € 295,-- gift + € 110 ,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG