P A N T E R A
contactpersoon
voor meer info:
ineke@sos-strays.nl
+31(0)6-82075056
  Tussen 14.00 - 22.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting] Onze Zwarte Parels
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix Labrador/Mastin. Qua uiterlijk heeft PANTERA wel wat kenmerken van de Mastin Espagnol maar haar gedrag is toch meer zoals een Labrador.
Leeftijd
± 27/10/2016
Schouderhoogte
Grote middelmaat: 60 cm hoog en 39 kg.
Uiterlijk
Zwart met beetje wit, kortharig.
Herkomst
Spanje, Madrid

De dierenbeschermingsorganisatie Adoptalo.com heeft geen asiel maar werkt met verschillende opvangplaatsen zoals opvanggezinnen en gehuurde plaatsen in een dierenpension op jaarbasis. Zij zetten zich vooral in om honden uit een dodingstation in Madrid te kunnen herplaatsen, ook in Spanje zelf, en proberen met voorlichting en campagnes de mensen te wijzen op diervriendelijkheid en de verantwoordelijkheid van de mens voor zijn dieren.
Verblijfplaats
Culemborg, in een opvanggezin met andere honden en katten.
Karakter PANTERA is een lieve en zeer aanhankelijk hond. Ze is heel erg gericht op haar tijdelijke opvangbaasje en zou het liefst de hele dag dicht bij haar zijn.
Het is duidelijk te merken dat PANTERA eerder een thuis heeft gehad. Ze paste zich moeiteloos aan in het opvanggezin: ze is zindelijk, loopt netjes aan de riem en luistert goed. Ze kent de commando’s zit, af, nee en kom hier (in het Spaans).
PANTERA is een rustige hond, in huis ligt ze graag op de bank te slapen. Ze heeft geen interesse in de hondenspeeltjes in huis en speelt ook niet met de andere honden van het opvanggezin.
PANTERA gaat heel graag wandelen. Als je de riem pakt neemt ze deze in haar bek en loopt er trots mee rond alsof ze zichzelf gaat uitlaten. Over het grote deel loopt ze netjes met slappe riem naast je. PANTERA kan prima loslopen op veilige plaatsen. Ze blijft in de buurt en houdt je heel goed in de gaten. Ze luistert als ze naar je toe moet komen. Mee gaan in de auto is geen enkel probleem, ze doet dit graag.
PANTERA laat wat trekken zien van een labrador, zo is ze gek van water en wil graag in elke sloot, plas of rivier even poedelen. Ook is ze gek op eten. Op straat is het daarom oppassen met haar, want ze eet alles wat ze tegenkomt, en daarbij is het begrip eetbaar voor haar heel ruim. In het opvanggezin eet ze apart, ze heeft op zich geen baknijd maar wil graag bij de andere honden, die een stuk trager eten, een graantje meepikken. Bovendien krijgt PANTERA speciaal voer waar ze zich tot moet beperken.
PANTERA kan een paar uurtjes alleen blijven. Liefst wil ze met het baasje mee, maar als dat niet kan legt ze zich hier bij neer. Ze blaft of sloopt niet, regelmatig staat ze bij terugkomst al voor het raam te kijken waar je blijft. PANTERA is geen hond om dagelijks vele uren alleen te moeten zijn. Daarvoor is ze te aanhankelijk en op haar baasje gericht. Ze zou daar ongelukkig van worden.
Samengevat: PANTERA is echt een lieve, makkelijke, brave hond. Het enige wat bij haar extra aandacht vraagt, is haar allergie, zie hiervoor de uitleg bij Special Care.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
PANTERA is een lieve, makkelijke hond die in vele situaties past. Een andere hond is geen probleem, PANTERA is vriendelijk en sociaal maar ze heeft geen andere hond nodig om gelukkig te zijn. Ze zou ook prima als enige hond in een gezin passen. PANTERA is erg gericht op haar baasjes en zou niet gelukkig zijn op een plek waar ze dagelijks vele uren alleen zou moeten zijn.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Special Care
PANTERA kwam in opvang met oor- en huidklachten en veel jeuk. Na diverse bezoekjes aan de dierenarts en onderzoek naar de oorzaak blijkt PANTERA allergisch te zijn en daardoor last te hebben van bacteriele oor- en huidinfecties. Ook heeft ze een gevoelig maag-darmstelsel ten gevolge van de allergie. Door middel van speciale zalf en antibacteriele shampoo zijn de huidklachten en jeuk nu een heel stuk onder controle. Daarnaast krijgt PANTERA nu hypoallergeen voer, Hill's Prescription Diet D/D. Hier doet ze het nu goed op.
De verwachting is dat PANTERA het hypoallergene voer voor langere tijd zal moeten krijgen en dat haar allergie en de behandeling van eventueel bijkomende huid- of oorklachten altijd een aandachtspunt zullen blijven. Wat de allergie bij PANTERA erg lastig maakt is dat ze heel erg gek is op eten en als ze de kans krijgt wil ze van alles van straat pakken en opeten. Dit is normaal al niet wenselijk maar in combinatie met haar allergie een extra moeilijkheid waar goed op gelet moet worden.
Bij andere honden
Sociaal met andere honden, groot en klein. Buiten maakt PANTERA graag even kennis met de honden die ze tegen komt. Ze speelt soms eventjes met ze. Met de eigen honden van het opvanggezin kan PANTERA het op zich goed vinden maar ze is veel meer gericht op haar baasje, ze is geen hond die het gezelschap van een andere hond in huis opzoekt. Ze gaat haar eigen gang. PANTERA is een klein beetje jaloers als het om aandacht of eten gaat. Ze kan dan wat mopperen of voordringen. Liefst zou ze helemaal niet hoeven delen.
PANTERA kan prima met katten. Ze laat ze netjes met rust.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden PANTERA had een thuis in Spanje waar ze vanaf haar puptijd al leefde. Helaas is haar eigenaar overleden waardoor PANTERA in de perrera van Madrid belandde. Gelukkig is zij zo snel mogelijk door onze vrienden van Adoptalo hieruit gered, maar PANTERA miste haar huiselijk leven en ze kwijnde weg in het asiel waar ze verbleef. Gelukkig is die tijd nu voorbij en is PANTERA naar Nederland gekomen voor een nieuwe toekomst als huishond.
Kosten: € 100,-- gift + € 110 ,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG