P E I J K E   G.
contactpersoon
voor meer info:
jildou@sos-strays.nl
+31 (0)6-19927669
  Vanaf 15.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting] Onze Zwarte Parels
Geslacht
Reu
Ras
Mix
Leeftijd
± 01/05/2021
Schouderhoogte
Wordt waarschijnlijk een middelmaatje.
Op 03/09/2021 met 4 maanden oud: 37 cm hoog en 5,8 kg.
Uiterlijk
Zwart/wit, kortharig
Herkomst
Griekenland, Athene

Illioupolis Animal Welfare Union is een kleine organisatie die zwerfdieren redt, opvangt en herplaatst in de omgeving van Illioupolis, een buitenwijk van Athene. De organisatie wordt gerund door Iris Roussis, een grote dierenvriend waar wij al jarenlang mee samenwerken en zo nu en dan een hond kunnen laten overkomen als er een vlucht beschikbaar is. Meer info: www.zeil.gr.
Verblijfplaats
Belfeld, in een opvanggezin met kinderen, andere honden, katten, een vogel en cavia's.
Karakter PEIJKE is een leuke, leergierige spontane pup. Een echte pup die van alles in zijn bekje neemt en er mee gaat lopen slepen.
PEIJKE is op een paar ongelukjes na zindelijk, hij geeft meestal wel aan als hij naar buiten wil, maar soms gaat het nog mis. Overdag is hij helemaal zindelijk, maar als het ‘s avonds donker is geworden trekt het naar buiten gaan hem niet zo.
Alleen thuis in de bench is er nog niet van gekomen, er is altijd iemand thuis. Het opvanggezin gaat dat nog wel uitproberen.
Spelen vindt PEIJKE heerlijk, met de bal of aan een touw trekken. Hij vindt het grappig om de kitten in het opvanggezin een beetje te plagen, maar doet hem verder niets. Bij de oudere katten weet hij al dat hij dat niet hoeft te proberen.
PEIJKE heeft geen baknijd, hij is een snelle eter en gaat dan bij de andere hond in het gezin kijken of daar nog wat te vinden is.
Mee naar het bos vindt PEIJKE heerlijk, de andere honden die hij daar tegenkomt benadert hij voorzichtig, maar als het goed voelt dan gaat hij heerlijk met ze ravotten. In de auto stappen vindt PEIJKE wel raar, hij wordt in de auto getild en gaat dan rustig liggen.
PEIJKE loopt rustig mee aan de lijn en is niet bang voor verkeer.
PEIJKE is een leuke en lieve pup, die natuurlijk nog en een en ander moet leren, maar goed met andere honden, kinderen en katten kan.
Een puppycursus zou voor PEIJKE heel leuk zijn.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Opvoeding Pups     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
PEIJKE is een pup die nog verder opgevoed moet worden. Hij past bij mensen die begrijpen dat een pup van alles te leren heeft en die hem met een positieve opvoeding op willen laten groeien tot een sociale, volwassen hond. Omdat hij nog zo jong is, kan hij niet geplaatst worden bij mensen die te veel uren afwezig zijn.
PEIJKE is een leergierig ventje, dus een puppycursus is een aanrader

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Socale lieve pup, hij kan met alle honden. PEIJKE kan het goed vinden met de katten in het opvanggezin.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden PEIJKE is het broertje van POLLY, PURDEY, PASHA, PAULTJE, PETROS en PIM.
Een wandelaar vond op een berg een doos met zeven pups. Helaas een “makkelijke manier” voor sommige mensen om van een ongewenst nest af te komen. Gelukkig was deze wandelaar een persoon met verantwoordelijkheidsgevoel en heeft hij de pups naar het plaatselijk asiel gebracht. Door de samenwerking tussen Zeil en S.O.S. Strays krijgen alle 7 pups nu een toekomst in Nederland en België.
Kosten gift:  € 325,--

voor deelname in onze gemaakte kosten en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.

De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouder-
dom, gechipt, en in bezit van een Europees paspoort.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG