P E Q U E
contactpersoon
voor meer info:
elvira@sos-strays.nl
+31 (0)6-46386168
  Tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd.
Ras
Engelse Setter, klein uitgevallen.
Klik hier voor een rasbeschrijving.
Leeftijd
± 01/10/2016
Schouderhoogte
Middelmaat: 52 cm hoog en 14 kg.
Uiterlijk
Wit/zwart gevlekt, halflangharig.
Herkomst
Spanje, Torrelavega (CantabriŽ)

De heel jonge vereniging 'Refugio Canino Torres' is in juli 2013 gesticht door de vrijwilligers die al sinds 2011 actief zijn in het asiel van Torrelavega. Ze zijn vanaf nu een onafhankelijke vereniging, voorheen waren ze onderdeel van de dierenbeschermingsorganisatie Aspacan. Refugio Canino Torres krijgt geen subsidies van de steden en gemeenten behalve gratis vuilnis ophalen, rattenbestrijding en watervoorziening. Ze moeten dus erg hard werken om vooral het 'erfgoed' van vůůr 2011 te kunnen onderhouden, veelal grote, oudere en moeilijk plaatsbare honden. Deze moedige dierenvrienden organiseren evenementen om wat geld te winnen en zijn afhankelijk van sponsors en donateurs om de dieren waardig te kunnen verzorgen. Wij hebben in 2012 een zomeractie voor Torrelavega gehouden om extra voeding te kunnen kopen en ondersteunen de honden met nihil plaatsingskansen structureel via ons AHA project. Voor een stukje geschiedenis van Torrelavega vanaf 2011 tot nu, klik hier.
Verblijfplaats
Breda, in een opvanggezin met een andere hond en een vogel.
Karakter PEQUE is een ontzettend vrolijk en speels hondje met een lief en zacht karakter. In huis luistert zij goed naar haar naam en ze komt regelmatig een knuffel halen. Ze gaat ook prima haar eigen gangetje. In huis moet zij nog even haar draai vinden, ze loopt soms wat heen en weer om vervolgens lekker aan je voeten te gaan liggen. Met bezoek gaat PEQUE goed om.
Buiten is zij een echte setter: ze bruist van energie en ze heeft alleen maar oog voor vogels en muizenholletjes. Ze reageert dan niet op haar naam. Aan de riem loopt zij nog ongedisciplineerd, ze is voornamelijk bezig om achter alles wat beweegt aan te springen en te rennen. Ze is heel nieuwsgierig.
De roedeltaal verstaat zij goed, zij heeft ontzag voor de andere hond in het opvanggezin.
PEQUE is volledig zindelijk.
's Nachts slaapt zij in de bench en dit gaat erg goed.
Mee in de auto gaat ook erg goed.

Klik hier om een filmpje te bekijken van PEQUE in Spanje.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
Voor PEQUE zoeken wij actieve adoptanten die graag wandelen en die PEQUE in haar energiebehoefte kunnen voorzien.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal, ook met katten en paarden.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden PEQUE was van een jager maar voldeed niet als jachthond. Gelukkig heeft deze man, in tegenstelling tot vele andere jagers, ervoor gekozen om de hond over te dragen aan een asiel in plaats van haar te doden.
Kosten: € 260,-- gift + € 85,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG