P I C H U
contactpersoon
voor meer info:
marc@sos-strays.nl
+32 (0)495 69 83 72   Bereikbaar tot 21.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix (Heidewachtel?)
Leeftijd
± 04/02/2014
Schouderhoogte
Middelmaat: 50 cm hoog en 14 kg.
Uiterlijk
Wit/donkerbruin gevlekt, halflangharig.
Herkomst
Spanje, Torrelavega (CantabriŽ)
Verblijfplaats
Borgerhout (BelgiŽ bij Antwerpen), in een opvanggezin met meerdere honden
Karakter PICHU is nog maar net aangekomen in het opvanggezin maar doet het daar zeer goed met de andere aanwezige honden. In huis is hij rustig; gaat graag op zijn kussen liggen slapen, al is de schoot van het opvangbaasje, als die in de zetel zit, zeker ook een goed alternatief. PICHU is echt niet vies van een knuffel op z'n tijd.
PICHU is zindelijk en had al snel door dat hij door het hondenluik de tuin in kon.
Mee met wandelen vindt hij geweldig; hij trekt daarbij wel wat uit enthousiasme aan de riem. Op de hondenwei kan hij zonder problemen los. Hij daagt de andere honden dan uit voor een loopspelletje; zien die dat niet zitten dan sprint hij er zelf wel wat op los.
Het is duidelijk dat PICHU het ook nodig heeft om enkele keren per dag zijn energie te kunnen lozen. Op de hondenwei komt hij ook dadelijk naar je toe als je hem roept om terug aangelijnd te worden. Of dat zo is als hij in een bos of veld losloopt en een wildspoor volgt of een konijntje in het vizier heeft, is nog maar de vraag. PICHU heeft behoorlijk wat jachtinstinct (raseigen natuurlijk).
PICHU is heel sociaal naar andere honden en mensen; ook kinderen is hij gewoon en bij hen gedraagt hij zich heel lief en rustig.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profiel adoptant
PICHU heeft adoptanten nodig die hem niet alleen leuk vinden om zijn uiterlijk en karakter, maar het ook leuk vinden om met hem te trainen en daar veel tijd in te investeren. Je zult er altijd rekening mee moeten houden dat hij jachtinstinct heeft. Andere reeds aanwezige honden zijn zeker geen probleem, maar niet echt noodzakelijk.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal met andere honden. Katten of andere kleine huisdieren zijn, gezien PICHU's jachtinstinct, vermoedelijk geen goed idee.
Bijzonderheden Zie ook: "Geef een gouden hond een gouden mand".

PICHU is 6 jaar geleden gevonden op de velden achter het asiel in Torres. Hij was eigendom van een jager en heeft met 5 andere jachthonden in een schuurtje geleefd. Ze mochten er alleen uit in het weekend om mee te gaan op jacht.
PICHU was gelukkig geadopteerd, maar is nu door een veranderde leefsituatie van de adoptanten naar ons terug gekomen.
Kosten: € 215,-- gift + € 85 ,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting zie toelichting


Het adoptiegeld stelt ons in staat de buitenlandse
honden hier ťn in land van herkomst te blijven helpen.

Ontwormd en geënt volgens ouderdom.
Gechipt, en in bezit van een Europees paspoort.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG