P I E R R O T
contactpersoon
voor meer info:
jildou@sos-strays.nl
+31 (0)6-19927669
  Vanaf 15.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 15/07/2016
Schouderhoogte
Kleine middelmaat: 38 cm hoog en 15 kg
Uiterlijk
Wit/grijszwart, wollige halflange vacht.
Herkomst
Spanje, Madrid, sinds juli 2021 in Nederland.
Verblijfplaats
Moordrecht, in een opvanggezin met andere honden, katten, kippen, paarden en kleinvee.
Karakter PIERROT kwam in juli 2021 naar Nederland en bleek in het opvanggezin een lief, vriendelijk, snel lerend hondje, dol op aaitjes en knuffelen. In huis was hij rustig, en bleek duidelijk gewend aan een huiselijk leven. PIERROT deed het prima aan de riem en ging probleemloos mee in de auto.
PIERROT werd vrij snel geadopteerd vanuit het opvanggezin en kreeg de naam OTTO. Door omstandigheden is hij nu opnieuw ter adoptie, tot groot verdriet van zijn ex-adoptanten.
Op dit moment verblijft PIERROT in een opvanggezin met andere honden, katten, kippen, paarden en kleinvee. Hij speelt graag met de andere honden, de rest van de dieren negeert hij.
PIERROT is een vrolijke blije hond, vindt het fijn om in je buurt te zijn, maar kan ook heerlijk in zijn eentje spelen met een balletje of een knuffeldier.
PIERROT kan gemakkelijk even alleen thuisblijven, hij is zindelijk en sloopt niet, als hij eten krijgt gaat hij keurig zitten.
PIERROT is rustig in huis maar ook gek op wandelen, als hij maar denkt dat je met de riem aan komt dan staat hij al klaar, kwispelend en wel!
In het opvanggezin vinden ze hem een hele leuke zelfstandige hond, hij is zo nodig goed te corrigeren.
Kortom: een ontzettende leukerd die een fijne nieuwe baas verdient.

Klik hier om een filmpje te bekijken van PIERROT in het opvanggezin.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
Voor PIERROT zoeken we een consequente baas, die het fijn vindt om lekkere wandelingen te maken. Een tuin zou fijn zijn voor PIERROT, een andere hond is prima maar niet persÚ noodzakelijk. PIERROT plaatsen we niet bij jonge kinderen.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociale hond, speelt af en toe met de andere honden, maar vermaakt zichzelf ook heel goed.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden PIERROT heeft nauwelijks een staart als gevolg van couperen.
Van zijn voorgeschiedenis is nauwelijks iets bekend. PIERROT werd door zijn Spaanse eigenaren afgegeven in de perrera van Madrid omdat zij geen tijd meer voor hem hadden.
Kosten: € 325,-- gift + € 85 ,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


Het adoptiegeld stelt ons in staat de buitenlandse
honden hier Ún in land van herkomst te blijven helpen.

Ontwormd en geënt volgens ouderdom.
Gechipt, en in bezit van een Europees paspoort.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG