P I M   G.
contactpersoon
voor meer info:
steef@sos-strays.nl
+31 (0)6-19987025
  Vanaf 19.30 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu
Ras
Mix
Leeftijd
± 01/05/2021
Schouderhoogte
Wordt waarschijnlijk een middelmaat.
Op 16/09/2021 met 4,5 maanden oud: 38 cm hoog en 9 kg.
Uiterlijk
Tricolor, kortharig
Herkomst
Griekenland, Athene

Illioupolis Animal Welfare Union is een kleine organisatie die zwerfdieren redt, opvangt en herplaatst in de omgeving van Illioupolis, een buitenwijk van Athene. De organisatie wordt gerund door Iris Roussis, een grote dierenvriend waar wij al jarenlang mee samenwerken en zo nu en dan een hond kunnen laten overkomen als er een vlucht beschikbaar is. Meer info: www.zeil.gr.
Verblijfplaats
Velserbroek, in een opvanggezin met oudere kinderen en andere honden.
Karakter PIM is een zeer lieve aanhankelijke en speelse pup zonder steeds aandacht te vragen. Hij is graag bij je in de buurt en kan ook lekker bij je voeten gaan liggen.
PIM is sociaal naar mens en dier. Hij kent de roedeltaal goed en heeft daar ook respect voor. Buiten kijkt hij goed naar hoe andere honden zich gedragen en als zij willen spelen dan doet hij uitgebreid mee. Zijn ze groot en te druk, dan komt hij steun bij de baas zoeken.
PIM gaat graag mee in de auto en springt er inmiddels zelf in. Hij is dan rustig en gaat lekker liggen. Tijdens het rijden is hij niet wagenziek.
Buiten, op veilige plaatsen kan PIM los en volgt hij je prima. Wel wordt hij onderweg nog gauw afgeleid en loopt geregeld op mensen af voor een aai over zijn bol. Als je dan doorloopt en fluit, komt hij weer vrolijk aangerend. Ook andere honden hebben een sterke aantrekkingskracht op hem, ze zijn altijd leuk om mee te spelen als zij dat ook willen. Aan de lijn lopen heeft PIM inmiddels ook geleerd en dat doet hij goed.
PIM is dol op water en zoekt dit ook altijd op. Heerlijk om in slootjes te springen en lekker te plonzen.
PIM kan prima met katten overweg die niet voor hem weglopen. In het opvanggezin laat hij de kat met rust en ze kan door de kamer en tuin lopen zonder dat hij er achteraan gaat. Soms probeert hij haar uit te lokken voor een spel maar de kat geeft goed haar grenzen aan en dat respecteert hij.
PIM heeft net als elke andere pup duidelijkheid, regels en regelmatig rust nodig en dan is het een heerlijke hond. Hij is erg leergierig en kan al netjes zitten op commando.
Hij slaapt overdag na de grote uitlaatronde in de bench om hem rust te geven. Ook ‘s nachts slaapt hij in de bench en dit gaat prima. PIM kan zo’n drie uurtjes alleen blijven na te zijn uit gelaten. Hij vindt het heerlijk om op een botje te kluiven wat ook fijn is voor zijn tandjes en wat er ook voor zorgt dat hij niet op andere dingen gaat knagen.
PIM is zindelijk als hij na het slapen en eten wordt uitgelaten. Op dit moment is dat nog 4 à 5 keer per dag. Drie kleine stukjes en twee keer een grotere ronde. Hij is daarna lekker relaxed en ontspannen in huis.
PIM is graag in de tuin van het opvanggezin, vooral als de baas daar ook te vinden is.
PIM is een heerlijke hond die ook dol is op kinderen hij zoekt ze ook buiten graag op. Hij vindt het leuk om samen een balletje te gooien en komt die ook terug brengen.
Hij heeft geen baknijd en voer en botjes kun je zo bij hem weghalen. Hij wacht netjes tot hij het krijgt en springt niet tegen je op.
PIM heeft geen overdreven jachtinstinct
Kortom: PIM heeft alle ingrediënten in zich om verder uit te groeien tot een heerlijke vriend voor het leven.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Opvoeding Pups     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
PIM is een pup die nog verder opgevoed moet worden. Hij past bij mensen die begrijpen dat een pup van alles te leren heeft en die hem met een positieve opvoeding op willen laten groeien tot een sociale, volwassen hond. Omdat hij nog zo jong is, kan hij niet geplaatst worden bij mensen die te veel uren afwezig zijn.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal, ook met katten die gewend zijn aan honden en niet voor hem weglopen.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden PIM is het broertje van POLLY, PURDEY, PASHA, PEIJKE, PAULTJE en PETROS.
Een wandelaar vond op een berg een doos met zeven pups. Helaas een “makkelijke manier” voor sommige mensen om van een ongewenst nest af te komen. Gelukkig was deze wandelaar een persoon met verantwoordelijkheidsgevoel en heeft hij de pups naar het plaatselijk asiel gebracht. Door de samenwerking tussen Zeil en S.O.S. Strays krijgen alle 7 pups nu een toekomst in Nederland en België.
Kosten gift:  € 325,--

voor deelname in onze gemaakte kosten en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.

De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouder-
dom, gechipt, en in bezit van een Europees paspoort.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG