P I N E I R I T A
contactpersoon
voor meer info:

klaske@sos-strays.nl
+31 (0)561-689128
ma t/m za: 9.00 - 14.00
zo: 9.00 – 20.00


Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 25/09/2014
Schouderhoogte
Middelmaat: 50 cm hoog en 15,1 kg.
Uiterlijk
Blond, halflangharig.
Herkomst
Spanje, Santiago de Compostella (Galicië)

Refuxio de Bando bestaat sinds 2004. Het is de officiële opvangplaats voor ongewenste honden en katten van de stad Santiago de Compostella. Het heeft plaats voor 250 à 300 dieren en telde bijvoorbeeld in oktober 2015 zo'n 480 dieren (350 honden en 130 katten). Ondanks een sterk adoptiebeleid is het asiel chronisch overbevolkt. Het asiel werkt als een dierenbeschermingsorganisatie en euthanaseert alléén zwaar zieke of gevaarlijk agressieve honden.
Verblijfplaats
Wolvega, in een opvanggezin met andere honden.
Karakter
PINEIRITA (in haar opvanggezin heet ze PIEN) zit alweer een tijdje bij haar opvanggezin.
De reden is dat wij specifieke adoptanten voor haar zoeken; PIEN is een erg lieve en sociale hond, maar ook een bange hond. PIEN schrikt snel van onverwachte geluiden, maar ook mensen vindt ze spannend.
Inmiddels heeft ze het vertrouwen in haar huidige opvanggezin maar bezoek - al zijn het maar twee mensen - blijft spannend. Ze houdt ze liever wat op afstand en ligt dan het liefst in de bench. Wanneer er geen bezoek is, is de bench dicht omdat PIEN zich anders te veel gaat verstoppen wat niet goed is voor haar ontwikkeling.
In huis is ze geen hond die rondloopt; bij haar huidige opvanggezin zien wij dit alleen tijdens etenstijd of als het tijd is om te wandelen. PIEN verblijft 's nachts in de woonkamer (niet in de bench) met de andere honden en kan dit overdag ook prima voor een paar uur. PIEN vernielt niets en is zindelijk. In huis gaat het prima met dagelijkse geluiden zoals de stofzuiger, de tv, de haarföhn, etc.
Een afgesloten tuin is noodzakelijk, met een omheining van minimaal 1.50 m. De huidige tuin is omheind met gaas en kastanje rasterhekwerk. PIEN blijft keurig in de tuin maar bij onverwachte geluiden is het niet verstandig om een laag hek te hebben waar zij in angst zo overheen kan springen.
PIEN is geen hond die je mee kan nemen naar een winkelstraat, een stad, een markt of een plek waar veel mensen zijn. In het begin is dit opgebouwd om haar hieraan te laten wennen maar het blijft stressvol voor PIEN. Tijdens het wandelen is het erg opletten omdat PIEN snel schrikt en zij zal dan willen vluchten.
Wij moeten er niet aan denken dat ze bij iemand uit de handen glipt of uit haar tuigje ontsnapt. PIEN draagt nu een veiligheidstuigje en een halsband, deze zijn aan elkaar gekoppeld. Er wordt ALTIJD gelopen met de hand door de lus van de riem of met een riem om de middel.
Er wordt één keer per dag met PIEN gelopen en de rest van de dag speelt zij veel in de tuin. Bij warm weer ligt ze graag op een kleed achterin in de tuin en kan zij zich prima vermaken met een kauwbotje.
PIEN is een paar keer mee geweest naar een hotel aan zee. Autorijden gaat goed maar is niet haar favoriete bezigheid. In de hotelkamer was ze erg lief en ze genoot van een wandeling op het strand en in de duinen. Even slenteren door een dorpje of op een terrasje zitten is dan weer erg spannend.
PIEN kan ook niet zomaar naar een gewoon pension. Haar huidige opvanggezin heeft een pension gevonden dat speciaal geschikt is voor bange honden. De honden verblijven daar niet in kennels maar in huiskamers. Er wordt niet met de honden gelopen maar er is een grote speelweide. Lopen zou ook een risico zijn met PIEN. Dit pension heet Faunatuurlijk en ligt in Vlagtwedde – Provincie Groningen.
Mocht u PIEN willen adopteren dan wil haar huidige opvanggezin bij uw afwezigheid wel haar vaste of reserve oppasadres zijn.
PIEN’s nagels worden af en toe geknipt en borstelen laat zij ook prima toe. PIEN blaft even als er een onbekende op bezoek is, maar PIEN heeft ook een heel lief blafje, dat klinkt als een klein wolfje. Ze heeft een zacht karakter.
Opdringerige honden met dominant gedrag vindt PIEN niet fijn en gelukkig geeft zij dan haar grens aan.
Wat zoeken wij in adoptanten en vooral wat zoeken wij voor onze PIEN?
Wij zoeken adoptanten die ervaring hebben met bange honden en die al een andere speelse hond(en) hebben. Adoptanten die weten waar ze op moeten letten bij een bange hond. Een drukke stad/omgeving met veel aanloop van mensen is te stressvol voor PIEN. Adoptanten moeten er rekening mee houden dat PIEN altijd wat bang zal blijven voor het onbekende/onverwachte. Een plek waar ze mag zijn wie ze is, waar ze heerlijk kan spelen en in haar eigen tempo kan wennen, zonder enige druk, zonder enige verwachting.

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van PINEIRITA in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
Wij zoeken adoptanten die ervaring hebben met bange honden. Een andere stabiele hond is noodzakelijk. We zoeken voor PINEIRITA een rustige en stabiele omgeving, een druk gezin of drukke stad is niet geschikt voor haar.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal. PINEIRITA ondervindt veel steun aan de aanwezigheid van een andere hond.
Bijzonderheden PINEIRITA is in 2014 op straat gevonden toen ze pas vijf dagen oud was. Samen met haar moeder en broers/zussen is zij naar het asiel gebracht. In de loop der tijd zijn al haar familieleden geadopteerd, alleen PINEIRITA bleef achter in het asiel.
PINEIRITA heeft in Spanje ondertussen nagenoeg geen kans meer op een adoptie en wij van S.O.S. Strays willen haar wel graag die kans bieden. We beseffen dat PINEIRITA wellicht veel tijd nodig heeft om te wennen aan een leven buiten het asiel, een leven als huishond heeft zij nooit gehad. Maar haar Nederlandse opvanggezin gaat er alles aan doen om ook deze lieve hond ta laten zien dat er meer is dan een leven in een betonnen kennel en af en toe een wandeling.
Kosten: € 260,-- gift + € 85,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG