P I N Y
contactpersoon
voor meer info:
elvira@sos-strays.nl
+31 (0)6-46386168
  Tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting] Onze Zwarte Parels
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 01/02/2018
Schouderhoogte
Grote middelmaat: 55 cm hoog en 25 kg.
Uiterlijk
Tricolor, kortharig.
Herkomst
Spanje, Santiago de Compostella (GaliciŽ), maar al een jaar in Nederland.
Verblijfplaats
Beverwijk, in een opvanggezin met andere honden, katten en vogels.
Karakter
PINY heeft een zeer lief karakter, is slim, sociaal en kroelerig. Tijdens het spelen is ze vrolijk en uitbundig. PINY is dol op zoekspelletjes en balletjes. Onder het wandelen sleept ze ook van alles mee naar huis. Daarnaast kan ze erg leuk spelen met andere honden of met de poes. Hierbij stelt zij zich onderdanig op.
PINY heeft een grote energiebehoefte. Als zij haar energie goed kwijt kan, ligt ze de rest van de dag lekker in haar mand of bij je. Mee joggen of naast de fiets vindt ze erg leuk. Als zij haar energie niet kwijt kan, wordt ze ondeugend en wil ze nog wel eens de verkeerde dingen pakken. PINY is graag in de tuin en zal niet schromen om eens een mooie kuil te graven.
Aan de riem trekt ze nog behoorlijk. Ze snuffelt veel en is snel afgeleid. Hierop moet nog verder getraind worden. Verder heeft PINY een jachtinstinct. Loslopen kan dan ook alleen als er andere honden bij zijn en in een veilige omgeving.
PINY kent de commando's zit, af, naast, poot en hier. Ze wordt hierbij graag beloond.
PINY kan goed enkele uren alleen thuis blijven. Bij terugkomst ligt ze meestal in haar mand. Wel is het belangrijk geen waardevolle spullen te laten slingeren.
PINY is gulzig en kan schrokken. Daarom krijgt ze haar voer soms verstopt in speeltjes waardoor ze er iets meer moeite voor moet doen.
PINY is volledig zindelijk. Mee in de auto vindt ze soms nog wel spannend en ze kan dan ook wel eens misselijk worden.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Opvoeding Pups     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
PINY past bij actieve adoptanten die graag wandelen en een huis met een tuin hebben. De aanwezigheid van een andere hond zou PINY erg leuk vinden.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal. PINY is lief voor katten, ze is heel voorzichtig met ze.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden PINY en haar zus GLINDA kwamen samen met hun mama en broers/zusjes in het asiel terecht. Een deel van het nest is gelukkig in Spanje geadopteerd en ook voor de moederhond is serieuze belangstelling. PINY en GLINDA reisden mee op transport om hier in Nederland/BelgiŽ een mooie toekomst te krijgen.
Wegens persoonlijke omstandigheden van de adoptant, is PINY terug ter herplaatsing.
Kosten: € 260,-- gift + € 85,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van een Europees paspoort.N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG