P I T I L L O
contactpersoon
voor meer info:
elvira@sos-strays.nl
+31 (0)6-46386168
  Tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 26/03/2019
Schouderhoogte
Grote middelmaat: 49 cm hoog en 11,4 kg.
Uiterlijk
Tricolor, kortharig.
Herkomst
Spanje, Madrid

De dierenbeschermingsorganisatie Adoptalo.com heeft geen asiel maar werkt met verschillende opvangplaatsen zoals opvanggezinnen en gehuurde plaatsen in een dierenpension op jaarbasis. Zij zetten zich vooral in om honden uit een dodingstation in Madrid te kunnen herplaatsen, ook in Spanje zelf, en proberen met voorlichting en campagnes de mensen te wijzen op diervriendelijkheid en de verantwoordelijkheid van de mens voor zijn dieren.
Verblijfplaats
Zoetermeer, in een opvanggezin met kinderen, een hond en katten.
Karakter PITILLO is een lief, energiek, vrolijk, zelfzeker en gezellig hondje. Hij is graag bij zijn opvanggezin in de buurt maar kan ook rustig op zijn plek blijven liggen. PITILLO is dol op knuffelen en komt graag gezellig bij je op schoot liggen. In huis is hij lekker aan het spelen met de andere hond maar hij kan ook prima zich alleen vermaken. Het leren delen van speelgoed gaat steeds beter.
Naar mensen en honden is hij zeer sociaal. Bezoek wordt enthousiast begroet. In de hondenspeeltuin is hij naar vreemde honden sociaal en lief. Hij kan door opwinding wat snappen maar is hierin goed te corrigeren.
Een punt van aandacht is de drempel tot overprikkeling. Buiten kan hij wat snel opgewonden raken van dingen die hij ziet. Het opvanggezin houdt hier dan ook goed rekening mee en zorgt dat hij buiten niet teveel prikkels opdoet en dat hij voldoende mentale uitdaging krijgt. Hij vindt het heerlijk om voor je te werken. Tijdens opwinding, bijvoorbeeld als hij heel hard aan het rennen is met een andere hond, reageert hij wat vocaal. De roedeltaal begrijpt hij verder goed.
Buiten vindt PITILLO aandacht van vreemde mensen (ook kinderen) leuk maar hij zal niet uit zichzelf naar mensen toe gaan. Hij leert ontzettend snel. Hersenwerk past heel goed bij PITILLO. Hij is dol op hondenpuzzels, kan erg leuk spelen met een bal en bijvoorbeeld agility zal hij zeker ook erg leuk vinden. Mee fietsen vindt hij ook fantastisch.
Momenteel vindt PITILLO alleen en in de bench blijven wat lastig, ook al zijn er andere honden aanwezig. Hij kan dan vocaal reageren. Het opvanggezin is uiteraard aan het trainen om dit verder uit te bouwen en het gaat steeds beter.
PITILLO is volledig zindelijk en doet zijn behoeftes netjes aan de riem. PITILLO trekt nog wat aan de riem en geurtjes zijn interessant. Er is dan ook zeker sprake van een jachtinstinct. In een onbekende omgeving is hij niet angstig, wel kan hij soms iets spannend vinden. Soms laat hij dan een blaf horen of gaat gillen.
De katten in het opvanggezin hebben zeker zijn aandacht. Als een kat zijn mannetje staat, schatten wij in dat hij goed kan leren de kat met rust te laten. PITILLO kan goed mee in de auto.
PITILLO is gewoon een ontzettend lieve hond waar je echt een maatje voor het leven aan hebt.

Klik hier om wat filmpjes te bekijken van Pitillo in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
PITILLO past bij rustige, zelfverzekerde en energiekere mensen die graag actief met een hond bezig zijn en die gevoel voor humor hebben vanwege de soms gekke streken van PITILLO. PITILLO kan zowel als hond alleen als bij een andere, rustige hond geplaatst worden. Omdat PITILLO soms wat opgewonden kan reageren, geniet een rustigere situatie de voorkeur. Adoptanten zullen in de gelegenheid moeten zijn om het alleen zijn verder op te bouwen.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Zeer sociaal, ook met katten, zie filmpje.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden PITILLO werd door onze vrienden van Adoptalo gered uit de perrera van Madrid. Op dat moment had hij een gebroken poot, mogelijk de reden van afstand door zijn eigenaar?
Gelukkig kon hij door deze redding gelijk medische zorg ontvangen en is zijn poot geopereerd en ondertussen hersteld. Van het verleden van PITILLO is helaas niets bekend.
Kosten: € 295,-- gift + € 60 ,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG