HOME
JAARPROJECT  2020 - 2021


LENNY - 7 JAAR BEAUTY - 7 JAAR LOBEZNO - 7 JAAR BENJI S. - 8 JAAR
PACO IV - 8 JAAR
KOBE S. - 8 JAAR
INDIO - 8 JAAR
CLEO VI - 8 JAAR


Onze stichting draagt ook de oudere honden een warm hart toe. Honden van 7-9 jaar hebben nog minder dan de jonge honden een kans op een goed leven in land van herkomst. Vaak verblijven juist deze honden jarenlang in het asiel.

S.O.S. Strays ziet graag dat ook deze honden nog een liefdevol thuis mogen vinden in plaats van hun laatste dagen te moeten slijten in een vol en armlastig asiel.

Ook voor de asielen zelf zijn deze langzitters een extra belasting. Er komt voor hen geen plek vrij voor de nieuwe aanstroom die helaas ook blijft doorgaan, en naarmate ze ouder worden, komen er vaak extra kosten bij om deze honden te verzorgen.

We worden regelmatig overstelpt met dankbetuigingen van de buitenlandse dierenvrienden als we bij een komend transport ook enkele van deze oudere honden selecteren.

Ook in de komende jaren willen we deze langzitters /oude honden graag een kans blijven bieden. Het zijn de onzichtbare parels… Ze zijn zo lief, zo dankbaar, je snapt gewoon niet dat zo’n schat nooit een kans heeft gekregen. Het is zo prachtig om deze “doffe” pareltjes dan na een tijdje opvang ineens te zien gaan glimmen en stralen.

We moeten echter ook realistisch zijn. In de praktijk is het vaker regel dan uitzondering dat we geld moeten bijleggen bij deze opvanghonden. De kosten om deze oude honden naar hier te halen liggen hoger terwijl de adoptiekosten lager zijn.

Daarom halen we de transportkosten er meestal niet eens uit. Daarnaast komt het nog al eens voor dat er in de periode van opvang nog flink wat medische onkosten bij komen.

Om ook in 2021 de oudjes een kans te kunnen blijven geven willen we daarom ons jaarproject 2020-2021 op hen richten. Met de inkomsten van dit jaarproject kunnen we de onkosten dekken die we maken met deze gouden honden.

Zo kunnen we hen blijven helpen door er bij elk transport een paar te selecteren.


HOE KUNT U HELPEN ?

Bijdragen kunnen gestort worden op onderstaand rekening- nummer ten name van stichting S.O.S. Strays, 's-Heerenhoek.

IBAN : NL31ABNA0571342612   BIC CODE: ABNANL2A
Onder vermelding van:  
'Jaarproject 2020-2021'


ADARA S. - 8 JAAR
AGUEDA - 8 JAAR
MARIETA - 8 JAAR
CYRANO - 8 JAAR
MUNECO - 9 JAAR AURELIA - 8 JAAR ALFREDO - 7 JAAR ONÉSIMO - 9 JAAR


NAAR BOVEN