P U R D E Y   G.
contactpersoon
voor meer info:
dien@sos-strays.nl
+31 (0)6-39205491
 tussen 17.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting] Onze Zwarte Parels
Geslacht
Teef
Ras
Mix
Leeftijd
± 01/05/2021
Schouderhoogte
Wordt waarschijnlijk een flinke middelmaat.
Op 09/11/2021 met 6 maanden oud: 53 cm hoog en 16 kg.
Uiterlijk
Zwart met klein beetje wit, kortharig
Herkomst
Griekenland, Athene

Illioupolis Animal Welfare Union is een kleine organisatie die zwerfdieren redt, opvangt en herplaatst in de omgeving van Illioupolis, een buitenwijk van Athene. De organisatie wordt gerund door Iris Roussis, een grote dierenvriend waar wij al jarenlang mee samenwerken en zo nu en dan een hond kunnen laten overkomen als er een vlucht beschikbaar is. Meer info: www.zeil.gr.
Verblijfplaats
Kerkrade, in een opvanggezin met andere honden.
Karakter PURDEY is een lief, speels, energiek, uitbundig, mensgericht hondje. Ze heeft een behoorlijke dosis energie. Ze is dol op aandacht, ze begint te leren dat haar tijdelijke baasje niet altijd tijd voor haar heeft en ze zich even zelf moet vermaken.
PURDEY is een slimme pup en pakt dingen snel op. Wel heeft ze een duidelijke en consequente aanpak nodig.
PURDEY loopt goed mee aan de riem. In veilig gebied kan ze loslopen; om haar aandacht op het baasje gericht te houden wordt ze regelmatig teruggeroepen en ze komt dan snel aanrennen.
PURDEY is dol op spelen en kan zichzelf goed vermaken, ravotten met de andere honden kan ze ook heel goed.
Bij afwezigheid van het opvanggezin en 's nachts verblijft PURDEY in de bench.
PURDEY kan al een paar uurtjes alleen blijven tussen de andere honden. Als hondje alleen moet dit rustig opgebouwd worden.

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van PURDEY in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Opvoeding Pups     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
PURDEY is een pup die nog verder opgevoed moet worden en vanwege haar drukke karakter heel veel structuur nodig heeft. Zij past bij mensen die begrijpen dat een pup van alles te leren heeft en die haar met een positieve opvoeding op willen laten groeien tot een sociale, volwassen hond. Omdat zij nog zo jong is, kan zij niet geplaatst worden bij mensen die te veel uren afwezig zijn. We plaatsen haar niet bij kleine kinderen, vanaf 12 jaar is geen probleem.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal, Met katten (die honden gewend zijn) gaat zij goed om, al probeert ze af en toe of die met haar willen spelen.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden PURDEY is het zusje van POLLY, PASHA, PAULTJE, PEIJKE (die alle vier geadopteerd zijn), PETROS en PIM.
Een wandelaar vond op een berg een doos met zeven pups. Helaas een “makkelijke manier” voor sommige mensen om van een ongewenst nest af te komen. Gelukkig was deze wandelaar een persoon met verantwoordelijkheidsgevoel en heeft hij de pups naar het plaatselijk asiel gebracht. Door de samenwerking tussen Zeil en S.O.S. Strays konden alle 7 pups een toekomst in Nederland en België krijgen. De broertjes en zusjes van PURDEY hebben hun thuis al gevonden.
Kosten gift:  € 325,--

voor deelname in onze gemaakte kosten en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.

De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouder-
dom, gechipt, en in bezit van een Europees paspoort.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG