Q U I N T A N A    &    M U R P H Y
contactpersoon
voor meer info:
ineke@sos-strays.nl
+31(0)6-82075056
  Tussen 14.00 - 22.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
QUINTANA: Teef gesteriliseerd
MURPHY: Reu gecastreerd
Ras
Poedel(mix).
Leeftijd
QUINTANA: ± 04/04/2009
MURPHY: ± 01/05/2011
Schouderhoogte
QUINTANA: 35 cm hoog en 7,5 kg.
MURPHY: 32 cm hoog en 9 kg
Uiterlijk
QUINTANA: Grijs, krullerige vacht.
MURPHY: Zwart/grijs, kruillerige vacht.
Herkomst
Griekenland, Athene

Illioupolis Animal Welfare Union is een kleine organisatie die zwerfdieren redt, opvangt en herplaatst in de omgeving van Illioupolis, een buitenwijk van Athene. De organisatie wordt gerund door Iris Roussis, een grote dierenvriend waar wij al jarenlang mee samenwerken en zo nu en dan een hond kunnen laten overkomen als er een vlucht beschikbaar is. Meer info: www.zeil.gr.
Verblijfplaats
Wommelgem (Belgi, ten oosten van Antwerpen) in een opvanggezin met andere honden.
Omschrijving
Lieve hondjes. De Griekse medewerksters omschrijven QUINTANA en MURPHY als hele vriendelijke, sociale en zachtaardige hondjes. MURPHY is iets onzekerder dan QUINTANA en heeft even tijd nodig om vertrouwen te winnen. Hij trekt zich erg op aan QUINTANA en wil graag in haar buurt zijn. Beide hondjes lopen netjes aan de riem, zijn zindelijk en blaffen weinig.
QUINTANA en MURPHY zijn nog maar net overgekomen naar hier.
Binnenkort zullen we meer kunnen vertellen over karakter en specifiek gedrag in huis.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profiel adoptant
We willen graag dat QUINTANA en MURPHY een liefdevol thuis krijgen waar ze samen kunnen blijven. QUINTANA en MURPHY zijn nog maar net aangekomen in het opvanggezin. Binnenkort zullen we een beter beeld hebben van hen en waar zij het best op hun plaats zullen zijn. Profielschets adoptant volgt nog.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Medisch rapport
Wij laten onze 10-plussers (QUINTANA) in Griekenland, naast de plaatselijk voorkomende ziektes, en een algemeen bloedbeeld, nog extra checken op algehele conditie en gezondheid. Uitslagen van deze tests volgen nog.

QUINTANA heeft een slecht gebit.
Bij andere honden
Sociaal met andere honden en katten.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden QUINTANA en MURPHY werden gevonden in Illioupolis, een buitenwijk van Athene. Ze waren vastgebonden aan een boom. Toen bleek dat niemand ze kwam oppikken, en ze meest waarschijnlijk daar opzettelijk gedumpt werden, zijn ze naar de opvangplaats van Iris gebracht. Het lijkt er op dat QUINTANA en MURPHY moeder en zoon zijn, en dat ze altijd samen zijn geweest. Omdat de hondjes zeer op elkaar gesteld zijn zou het fantastisch zijn als ze ook voor de rest van hun leven samen kunnen blijven.
Kosten: 2x 100,-- gift + 2x 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier n in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, gent volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Griekenland dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in n van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG