R A I O L O
contactpersoon
voor meer info:
ineke@sos-strays.nl
+31(0)6-82075056
  Tussen 14.00 - 22.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 01/01/2009
Schouderhoogte
Middelmaatje: 46 cm hoog en 12 kg.
Uiterlijk
Wit met zwart gevlekt, kortharig.
Herkomst
Spanje, Santiago de Compostella (Galicië)

Refuxio de Bando bestaat sinds 2004. Het is de officiële opvangplaats voor ongewenste honden en katten van de stad Santiago de Compostella. Het heeft plaats voor 250 à 300 dieren en telde bijvoorbeeld in oktober 2015 zo'n 480 dieren (350 honden en 130 katten). Ondanks een sterk adoptiebeleid is het asiel chronisch overbevolkt. Het asiel werkt als een dierenbeschermingsorganisatie en euthanaseert alléén zwaar zieke of gevaarlijk agressieve honden.
Verblijfplaats
Opvanggezin in Antwerpen.
Karakter
RAIOLO is een lief, aanhankelijk en rustig hondje. Hij is graag in de nabijheid van mensen, hij wordt graag geaaid, geborsteld en hij gaat graag wandelen. RAIOLO loopt rustig mee aan de riem. Het is een gehoorzaam hondje en kent al enkele commando's als zit en af. RAIOLO blaft weinig.
RAIOLO kan met oudere kinderen die weten dat ze een oudere hond rustig moeten benaderen. RAIOLO vindt het niet fijn als er aan zijn staart of oren getrokken wordt en past daarom niet bij hele jonge kinderen.
RAIOLO verblijft het grootste deel van zijn leven in het asiel waar er weinig tijd en aandacht voor hem is. Hij heeft nog zoveel liefde te geven en verdient echt een kans op een eigen thuis en baasjes die om hem geven.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profiel adoptant
We willen graag dat RAIOLO nog een liefdevolle oude dag mag krijgen als huishondje, onder voorwaarde van optie adoptie *. RAIOLO is niet geschikt als beginnershondje.

* Optie adoptie:

Om onze opvangplekken niet te bezetten komen deze honden alleen in aanmerking voor "optie adoptie". Als u interesse heeft in één van deze honden, houdt dat in dat u het betreffende hondje bij aankomst in huis neemt en S.O.S Strays de eerste twee weken zorg draagt voor de voeding en eventuele medische kosten en na twee weken u het hondje officieel adopteert of bij het niet klikken, opvangt tot er een andere adoptant is die interesse heeft in het hondje.

Let wel: Stichting S.O.S Strays vergoedt tijdens de optie adoptie periode alleen de kosten (indien nodig) voor ziektes zoals die bij alle honden voor kunnen komen (b.v kennelhoest, diarree ). Dit alleen na overleg met de contactpersoon van Stichting S.O.S. Strays. Problemen en de eventuele daarbij komende kosten die te maken hebben met de Special Care aandoening worden niet vergoed.

Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Medisch Rapport
Wij laten deze 10-plussers in Spanje, naast de plaatselijk voorkomende ziektes, en een algemeen bloedbeeld, nog extra checken op algehele conditie en gezondheid.

- Gebit:RAIOLO heeft een gebitsreiniging gehad, er zijn 3 kiezen getrokken.
- Ogen: goed, geen staar.
- Gehoor: Schoon. RAIOLO hoort goed.
- Conditie: goed
- Mobiliteit: normaal voor zijn leeftijd.
- Hart: RAIOLO heeft een licht hartruisje. Hij heeft hiervoor geen medicatie nodig.
- Bloedtesten: geen bijzonderheden.
Bij andere honden
RAIOLO is sociaal met alle teven en onderdanige reuen. RAIOLO is liever in het gezelschap van mensen dan met andere honden. Hij zou dan ook prima als enige hond geplaatst kunnen worden. Samen met een ander teefje is geen probleem, we plaatsen RAIOLO niet samen met andere reuen of drukke jonge honden.
RAIOLO werd getest met katten, hij had er geen interesse voor. Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden RAIOLO verblijft al 7 jaar in het asiel en er is nog nooit iemand gekomen die interesse had om hem te adopteren.
Kosten: € 75,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG