R E N E E
contactpersoon
voor meer info:

dien@sos-strays.nl

+31 (0)6-39205491

 tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 11/10/2018
Schouderhoogte
Kleine hond: 36 cm hoog.
Uiterlijk
Tricolor, ruwharig.
Herkomst
Spanje, Torrelavega (Cantabrië)

De heel jonge vereniging 'Refugio Canino Torres' is in juli 2013 gesticht door de vrijwilligers die al sinds 2011 actief zijn in het asiel van Torrelavega. Ze zijn vanaf nu een onafhankelijke vereniging, voorheen waren ze onderdeel van de dierenbeschermingsorganisatie Aspacan. Refugio Canino Torres krijgt geen subsidies van de steden en gemeenten behalve gratis vuilnis ophalen, rattenbestrijding en watervoorziening. Ze moeten dus erg hard werken om vooral het 'erfgoed' van vóór 2011 te kunnen onderhouden, veelal grote, oudere en moeilijk plaatsbare honden. Deze moedige dierenvrienden organiseren evenementen om wat geld te winnen en zijn afhankelijk van sponsors en donateurs om de dieren waardig te kunnen verzorgen. Wij hebben in 2012 een zomeractie voor Torrelavega gehouden om extra voeding te kunnen kopen en ondersteunden de honden met nihil plaatsingskansen jarenlang via ons - nu gestopte - AHA project. Voor een stukje geschiedenis van Torrelavega vanaf 2011 tot nu, klik hier.
Verblijfplaats
Beverwijk, in een opvanggezin met andere honden, katten en vogels.
Karakter RENEE heeft een moeilijke start gehad in Spanje. Ze kwam in het asiel als een schrikachtig, angstig hondje. Ons werd aangeraden om haar bij een meer ervaren opvanggezin onder te brengen, mensen die weten hoe om te gaan met een hondje als RENEE.
Ondertussen is zij een paar weken in Nederland bij haar opvanggezin en onze eerste indrukken van haar zijn eigenlijk best veelbelovend.
In huis is RENEE op een rustige manier aanwezig en ze kan met de eigen honden van het opvanggezin goed overweg.
Ze is zindelijk en kan, in gezelschap van de andere honden, prima een paar uurtjes alleen thuisblijven. ’s Nachts slaapt RENEE in een bench omdat zij dan nog weleens een nachtelijk plasje wil doen, met het gebruik van de bench is dit opgelost.
Met huishoudelijke apparaten zoals de stofzuiger, TV en wasmachine heeft RENEE geen moeite. Haar angst zit meer in het contact met mensen, gelukkig gaat ze hierin goed vooruit. Het is duidelijk dat ze haar nieuwe leven best leuk vindt: haar staartje kwispelt voortdurend als er tegen haar gesproken wordt. Ze geniet enorm van de maaltijden en lekkere hapjes tussendoor.
In het begin vond RENEE het moeilijk om aangeraakt te worden, maar dit gaat iedere dag beter. Ze ligt graag op de bank, naast haar opvangmama. Vaak gaat ze even weg als je haar wilt aanraken, maar ze komt wel uit zich zelf weer terug. Ondertussen kan de opvangmama haar oppakken en kriebelen, maar dit gaat nog wel met grote onzekerheid bij RENEE.
RENEE vindt mee op pad gaan geweldig! Aan de korte lijn kan zij nog wat trekken, aan de lange lijn gaat al uitstekend. Het is puur genieten om haar vrolijk te zien scharrelen en rondrennen.
Op straat reageert ze wat grommerig op kinderen. Mogelijk is dit tijdelijk (ze is nog maar net tot rust aan het komen), maar dit is wel iets om rekening mee te houden.
Samengevat: RENEE is een leuk uitziend hondje wat veel mensen zal aanspreken, maar niet geschikt is voor iedereen. Een hondje wat gezien haar formaat makkelijk mee te nemen is in de auto of het openbaar vervoer. Maar gezien haar verleden moeten haar toekomstige baasjes zeker rekening houden met een mogelijke terugval. Mensen die een knuffelige hond wensen zijn (op dit moment nog) niet geschikt voor RENEE; zij heeft beslist tijd nodig om vertrouwen op te bouwen.

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van RENEE in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
Voor RENEE zoeken we baasjes die haar met rust, regelmaat en geduld verder kunnen begeleiden zodat het leuke hondje wat nu nog enigszins verborgen zit tevoorschijn zal gaan komen. RENEE heeft het meest baat bij mensen die rustig “doorpakken” en haar beslist niet zielig vinden.
We plaatsen RENEE niet bij jonge kinderen en ook niet bij katten.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal.
We plaatsen RENEE niet bij katten gezien haar gedrag richting de huiskatten van haar opvanggezin.
Bijzonderheden RENEE werd, samen met ANACLETA (inmiddels geadopteerd) die mogelijk familie van haar is, gered van een dogcollector. Hierdoor hebben beide hondjes nog niet veel goed contact gehad met mensen en hebben zij nog een weg te gaan.
Gelukkig krijgen zij nu die kans en kwamen ze allebei naar Nederland voor een nieuwe toekomst.
Kosten: € 295,-- gift + € 85 ,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG