R O L L Y
contactpersoon
voor meer info:
dien@sos-strays.nl
+31 (0)6-39205491
 tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting] Onze Zwarte Parels
Geslacht
Reu gecastreerd.
Ras
Mix Spaniel
Leeftijd
± 10/09/2018
Schouderhoogte
Wordt waarschijnlijk kleine middelmaat.
Op 15/03/2019 met 6 maanden oud: 30 cm hoog en 8,3 kg.
Uiterlijk
Zwart met witte bef en pootjes, halflange wollige vacht.
Herkomst
Spanje, Santiago de Compostella (Galicië)

Refuxio de Bando bestaat sinds 2004. Het is de officiële opvangplaats voor ongewenste honden en katten van de stad Santiago de Compostella. Het heeft plaats voor 250 à 300 dieren en telde bijvoorbeeld in oktober 2015 zo'n 480 dieren (350 honden en 130 katten). Ondanks een sterk adoptiebeleid is het asiel chronisch overbevolkt. Het asiel werkt als een dierenbeschermingsorganisatie en euthanaseert alléén zwaar zieke of gevaarlijk agressieve honden.
Verblijfplaats
Doorwerth, in een opvanggezin met een andere hond.
Karakter Lieve, zachtaardige pup. ROLLY is een super vrolijk mannetje die alles en iedereen wil ontmoeten, hij is vooral heel geïnteresseerd in kinderen , laat zich aanhalen en geeft ze kleine kusjes. Hij begroet iedereen hij heel vriendelijk, loopt ook gewoon met iedereen mee.
Het alleen blijven zijn wij nu aan het trainen in de bench, maar dit vindt ROLLY niet echt leuk. Het alleen zijn zal rustig opgebouwd moeten worden.
's Nachts slaapt hij bij het gastgezin heel rustig op bed.
Zindelijk is hij nog niet helemaal, maar het gaat al steeds beter. Hij gaat nu om de twee uur even naar buiten en als hij niet te veel afgeleid is dan doet hij daar keurig zijn behoefte.
ROLLY loopt op veilige plaatsen los en volgt zijn gastgezin heel goed. Hij trekt zich heel erg op aan de aanwezige stabiele huishond Alfie. Verder loopt hij rustig aan de lijn.
ROLLY is sociaal naar alle honden, hij is echt alles met open blik aan het ontdekken, geeft af en toe een zware woef als hij onbekende geluiden in huis hoort.
Hij heeft veel energie en houdt heel erg van spelen. Hij is regelmatig druk in de weer met knuffels en ballen door het huis te gooien.

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van ROLLY in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Opvoeding pups     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
ROLLY is nog een pup en moet verder opgevoed worden. Hij past bij mensen die begrijpen dat een pup van alles te leren heeft en die hem met een positieve opvoeding op willen laten groeien tot een sociale volwassen hond. Omdat hij zo jong is, kan hij niet geplaatst worden bij mensen die te veel uren afwezig zijn. ROLLY past in veel situaties, zowel in een gezin met jonge kinderen als een gezin met een al aanwezige hond.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal en onderdanig. ROLLY was bang voor de aanwezige katten bij de kattentest.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden  
Kosten: € 260,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG