R O N D A   I I
contactpersoon
voor meer info:
ineke@sos-strays.nl
+31(0)6-82075056
  Tussen 14.00 - 22.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 01/04/2009
Schouderhoogte
Grote hond: 65 cm hoog en 28 kg.
Uiterlijk
Blond met een iets donkere gloed over haar rug, kortharig.
Herkomst
Spanje, Torrelavega (Cantabri)

De heel jonge vereniging 'Refugio Canino Torres' is in juli 2013 gesticht door de vrijwilligers die al sinds 2011 actief zijn in het asiel van Torrelavega. Ze zijn vanaf nu een onafhankelijke vereniging, voorheen waren ze onderdeel van de dierenbeschermingsorganisatie Aspacan. Refugio Canino Torres krijgt geen subsidies van de steden en gemeenten behalve gratis vuilnis ophalen, rattenbestrijding en watervoorziening. Ze moeten dus erg hard werken om vooral het 'erfgoed' van vr 2011 te kunnen onderhouden, veelal grote, oudere en moeilijk plaatsbare honden. Deze moedige dierenvrienden organiseren evenementen om wat geld te winnen en zijn afhankelijk van sponsors en donateurs om de dieren waardig te kunnen verzorgen. Wij hebben in 2012 een zomeractie voor Torrelavega gehouden om extra voeding te kunnen kopen en ondersteunden de honden met nihil plaatsingskansen jarenlang via ons - nu gestopte - AHA project. Voor een stukje geschiedenis van Torrelavega vanaf 2011 tot nu, klik hier.
Verblijfplaats
RONDA komt eind januari over naar hier en gaat naar Heerenveen, in een opvanggezin met andere honden.
Karakter
RONDA is een lieve, rustige hond, vriendelijk en aanhankelijk naar mensen, lief en geduldig met kinderen. RONDA verblijft in een Spaans opvanggezin met veel honden, groot en klein, reu en teef. Ze kan met allen goed overweg en zoekt geen problemen.
In haar opvanggezin leeft ze buiten op het omheinde terrein en in een overdekt hondenverblijf, niet in huis. Na haar sterilisatie heeft ze een tijdje bij een ander opvanggezin geleefd in huis. Ze paste zich heel snel aan, is rustig in huis en helemaal zindelijk.
RONDA loopt heel netjes mee aan de riem en is gewend om mee in de auto te gaan. Ze kan ook loslopen en blijft dan goed in de buurt.
RONDA is gewoon een hele lieve, makkelijke, stabiele hond.

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van RONDA in Spanje.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
Zodra RONDA is aangekomen in het opvanggezin zullen we een profielschets adoptant opstellen.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Medisch Rapport
Wij laten deze 10-plussers in Spanje, naast de plaatselijk voorkomende ziektes, en een algemeen bloedbeeld, nog extra checken op algehele conditie en gezondheid.

RONDA had twee mama tumors. Deze werden tegelijk met de sterilisatie verwijderd en het weefsel werd geanalyseerd worden. De mamatumors waren goedaardig. Toch wordt er altijd geadviseerd om de tepels regelmatig even te checken of er geen nieuwe huidwoekeringen ontstaan.
Uitslagen van het bloedonderzoek waren goed, geen bijzonderheden.
Hart, longen en buik: OK. Mobiliteit is goed voor een hond van 11 jaar.
Over het algemeen is RONDA goed gezond en heeft een goede conditie voor haar leeftijd.
Bij andere honden
Sociaal met andere honden, groot en klein, reu en teef.
RONDA werd getest met katten, ze vond het maar enge wezens waar ze liefst ver uit de buurt bleef.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden RONDA had een thuis maar haar eigenaar is overleden.
RONDA wacht al geruime tijd op haar gouden mandje. Bij het vorige transport liep zij net haar kans mis omdat er geen plek meer was op het transport. Ook dit transport zou ze niet aan de beurt komen. Maar het is momenteel erg koud in Spanje en er is een dik pak sneeuw gevallen. Voor een oude hond als RONDA is het zwaar en ook belastend voor haar botten om dan buiten te moeten leven. Daarom mag ze bij uitzondering meekomen op transport en in opvang gaan bij n van onze vrijwilligers.
Kosten: 100,-- gift + 85,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier n in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, gent volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG