R O S A   G.
contactpersoon
voor meer info:
elvira@sos-strays.nl
+31 (0)6-46386168
  Tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting] Onze Zwarte Parels
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 20/04/2018
Schouderhoogte
Middelmaat, vergelijkbaar met een Labrador teef.
ROSA was veel te mager toen ze gevonden werd. ze weegt nu 19,7 kg en is 50 cm hoog.
Uiterlijk
Zwart, kortharig.
Herkomst
Griekenland, Kreta

Met de samenwerking met Silke op Kreta gaat S.O.S. Strays terug naar haar roots. Ooit is het hier allemaal begonnen, als een opvangplek op Akrotira. Begin 2012 huurde Silke een stuk grond met daarop een oude loods aan de baai van Souda. Met behulp van ons jaarproject 2013 hebben we de vrijwilligers een stuk op weg kunnen helpen om er een degelijk asiel te bouwen. Inmiddels is dit asiel in andere handen, maar Silke blijft honden (en katten) redden. Dit doet ze met hulp van enkele opvanggezinnen waar zij de volwassen honden kan onderbrengen. Silke zelf vangt vooral pups op omdat die veel, en specialistische, zorg nodig hebben.
Verblijfplaats
Creil, in een opvanggezin met kinderen en andere honden.
Karakter ROSA is een vrolijke, lieve puber met prachtig blauwe ogen en een vriendelijke uitstraling. Ze heeft een zacht karakter. ROSA heeft zich binnen het opvanggezin al snel aangepast en ze draait dan ook probleemloos mee. ROSA begint al aardig op gewicht te raken. Zij is gek op eten.
Uit enthousiasme kan ROSA tegen je op springen of hard op je af komen rennen en dat gaat dan vrij onstuimig. Hierin wordt zij gecorrigeerd. Dit verdient nog wel de nodige aandacht omdat ROSA het daarna nog een keer kan proberen (pubergedrag).
ROSA vindt het leuk om met één van de andere honden uit het opvanggezin te spelen, zowel met reuen als teven gaat dat prima. Ook kan ROSA zich goed alleen vermaken met speelgoed. Een balletje vindt zij erg leuk. Soms gaat hierbij wel eens iets kapot.
ROSA loopt netjes mee aan de riem en trekt niet. Ze is niet bang voor het verkeer. Vrachtwagens en tractoren laat zij zonder problemen passeren. Het zitten op commando gaat al heel goed.
Met de kinderen in het opvanggezin gaat ROSA goed om, hier springt zij niet tegen op. Ze kan hen wel enthousiast begroeten. Ze vindt het leuk om even gek met ze te doen.
ROSA blaft niet. Overdag, bij afwezigheid van het opvanggezin, en ’s nachts slaapt zij in een bench. Ze is dan in het gezelschap van de andere honden. Je hoort haar dan niet en zij ligt lekker te slapen.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
ROSA past in veel situaties en kan zowel als hond alleen als bij een andere hond geplaatst worden.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal.
Bijzonderheden ROSA werd door een vrouw gevonden in de bergen. Zij was extreem mager en op sterven na dood. De vrouw heeft haar meegenomen en naar het gemeentehuis gebeld voor hulp. Zij gaven haar het advies om Silke te bellen. Silke heeft ROSA naar een dierenarts gebracht die constateerde dat de hond zwaar ondervoed was, maar verder gezond.
Rosa verbleef tot haar komst naar hier bij een opvanggezin op Kreta waar ze extra goed voedsel en liefdevolle zorg kreeg.
Kosten: € 295,-- gift + € 85,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Griekenland dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG