R U B Y   S.
contactpersoon
voor meer info:
elvira@sos-strays.nl
+31 (0)6-46386168
  Tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix (vermoedelijk Bretoense SpaniŽl)
Leeftijd
± 01/01/2019
Schouderhoogte
Kleine middelmaat: 41 cm hoog en 13 kg
Uiterlijk
Donkerbruin/wit, halflangharig
Herkomst
Spanje, Madrid

De dierenbeschermingsorganisatie Adoptalo.com heeft geen asiel maar werkt met verschillende opvangplaatsen zoals opvanggezinnen en gehuurde plaatsen in een dierenpension op jaarbasis. Zij zetten zich vooral in om honden uit een dodingstation in Madrid te kunnen herplaatsen, ook in Spanje zelf, en proberen met voorlichting en campagnes de mensen te wijzen op diervriendelijkheid en de verantwoordelijkheid van de mens voor zijn dieren.
Verblijfplaats
Maastricht, in een opvanggezin met een andere hond, een kat en ratten.
Karakter RUBY is een lieve, open, zachtaardige, gevoelige en vrolijke hond.
In huis is zij rustig en ze ligt dan graag in de buurt van het opvanggezin of gewoon lekker in haar mand. Met bezoek gaat zij goed om. Ze is erg nieuwsgierig en komt dan ook graag even aan ze snuffelen.
RUBY speelt af en toe met de andere hond en ook het opvanggezin wordt uitgedaagd voor een spelletje.
Het alleen thuis zijn moet echt nog opgebouwd worden en het opvanggezin traint hier dan ook mee. Inmiddels is ze al aardig gewend aan de bench.
Aan de riem lopen verliep in het begin wat chaotisch maar dit gaat iedere dag beter. Ze krijgt ook steeds meer aandacht voor haar opvanggezin. Op het omheinde hondenloslooppark loopt RUBY los en dat gaat heel goed. Ze reageert goed als je haar roept of fluit.
Met alle honden gaat ze goed om. Op straat heeft ze niet veel interesse in andere honden.
In een voor haar onbekende omgeving doet ze het erg goed. Soms raakt ze wat overprikkeld door alle indrukken en dan is het soms wat moeilijk contact krijgen.
RUBY gaat soms mee naar de kinderboerderij en reageert nauwelijks op de aanwezige dieren.
Aan de kat in huis besteedt ze, behalve af en toe snuffelen, geen aandacht.
RUBY is lief met kinderen en gaat zonder problemen mee in de auto.
RUBY is volledig zindelijk.

Klik hier om een filmpje te bekijken van RUBY in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
RUBY past goed bij actievere adoptanten die begrijpen dat RUBY dagelijks een lange wandeling nodig heeft, maar die haar zeker ook mentale uitdaging willen geven. Daarnaast moeten adoptanten het leuk vinden om met een vriendelijke benadering nog wat puntjes op de i te zetten in haar opvoeding.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal, ook met katten.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden RUBY heeft helaas een heel kort staartje als gevolg van couperen.
Haar voorgeschiedenis: RUBY leefde in een groepje van zes honden bij een man die dit type honden fokt, maar er zeer slecht voor zorgde. De honden zijn uiteindelijk in beslag genomen en onze vrienden van Adoptalo hebben zich over hen ontfermd. Ook haar vader en moeder verblijven bij Adoptalo, mogelijk laten we hen later ook naar Nederland reizen.
Kosten: € 325,-- gift + € 85 ,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG