S A C H A   I I
contactpersoon
voor meer info:

petra@sos-strays.nl
+32 (0)473-870278
  ma-vr: 19.00 - 21.00 uur
  za/zo : 15.00 - 19.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 05/05/2014
Schouderhoogte
Kleine middelmaat: 40 cm hoog en 13 kg.
Uiterlijk
Blond, kortharig.
Herkomst
Spanje, Madrid

De dierenbeschermingsorganisatie Adoptalo.com heeft geen asiel maar werkt met verschillende opvangplaatsen zoals opvanggezinnen en gehuurde plaatsen in een dierenpension op jaarbasis. Zij zetten zich vooral in om honden uit een dodingstation in Madrid te kunnen herplaatsen, ook in Spanje zelf, en proberen met voorlichting en campagnes de mensen te wijzen op diervriendelijkheid en de verantwoordelijkheid van de mens voor zijn dieren.
Verblijfplaats
Turnhout (BelgiŽ) in een opvanggezin met een kat.
Karakter SACHA is intussen een dikke week bij haar opvanggezin en ze doet het geweldig: ze is rustig en sociaal. Ze durft wel eens zachtjes te huilen als ze vindt dat ze teveel alleen is, maar over het algemeen gaat dat heel goed. Zelfs ís nachts.
SACHA maakt niks kapot, slaapt gewoon op haar eigen plekje.
SACHA is een hondje met een sterk willetje en Ė ook al is ze de kleinste van de 5 in haar opvanggezin - ze heeft iedereen hier als eens duidelijk gecorrigeerd op te enthousiast gedrag.
Wandelen doet ze heel graag, ze trekt wel nog een beetje, maar vindt de buitenwereld heel interessant: naar nieuwe dingen zoals geitjes en ponyís en koeien gaat ze eerst blaffen, maar een kleine correctie is voldoende om haar weer vrolijk verder te laten lopen. Ook de auto is geen probleem.
SACHA is een dikke knuffelkont die af en toe bij je komt voor een lekkere knuffelsessie. Ze is absoluut zindelijk. Eet goed en rustig.
Naar de katten, die zelf op veilige afstand blijven, kijkt ze niet om. Uiteraard zijn deze katten honden gewend, het is nog af te wachten wat ze doet wanneer een kat voor haar op de vlucht gaat. Naar kindjes ( op een terras) gedraagt ze zich ook "normaal".

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van SACHA in BelgiŽ.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
We plaatsen SACHA niet bij een jonge, speelse hond, maar een rustige stabiele, wat oudere hond zal geen probleem zijn.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal en vriendelijk.
Bijzonderheden SACHA had in Spanje een thuis waar ze woonde vanaf haar puptijd. Haar baasjes zeiden geen tijd meer voor haar te hebben en zo kwam SACHA in de perrera van Madrid terecht. Gelukkig ontfermden onze vrienden van Adoptalo.com zich over dit lieve hondje. SACHA werd geselecteerd om naar Nederland/BelgiŽ te komen voor een nieuwe toekomst als huishond bij mensen die wel alle tijd voor haar hebben.
Kosten: € 295,-- gift + € 85,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG