S A N D Y   G.
contactpersoon
voor meer info:
dien@sos-strays.nl
+31 (0)6-39205491
 tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 14/11/2017
Schouderhoogte
Middelmaat: 48 cm hoog en 13 kg.
Uiterlijk
Cremewit, halflangharig.
Herkomst
Griekenland, Athene

Illioupolis Animal Welfare Union is een kleine organisatie die zwerfdieren redt, opvangt en herplaatst in de omgeving van Illioupolis, een buitenwijk van Athene. De organisatie wordt gerund door Iris Roussis, een grote dierenvriend waar wij al jarenlang mee samenwerken en zo nu en dan een hond kunnen laten overkomen als er een vlucht beschikbaar is. Meer info: www.zeil.gr.
Verblijfplaats
Beverwijk, in een opvanggezin met honden, katten en vogels.
Karakter SANDY wordt door haar verzorgsters in Griekenland aan ons beschreven als een lieve, vrolijke en speelse hond. Ze kan prima mee in de auto en wordt niet wagenziek.
SANDY is een zeer vriendelijk hondje dat zich snel aanpast. Ze kan het prima vinden met de andere honden en katten, al mag ze die soms even uitdagen of ze met haar willen spelen.
SANDY is gek op stuiterballen. Loslopen in het park moet nog wel getraind worden.
Ze is helemaal zindelijk en kan al eventjes alleen zijn.
SANDY is een gehoorzaam hondje.
SANDY is wel heel erg bang voor harde knallen.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
SANDY past in vele situaties maar een heel druk gezin zal zij niet zo prettig vinden. SANDY heeft een baasje nodig dat haar duidelijkheid verschaft, maar vooral veel humor heeft. Ze wil namelijk nogal eens ondeugende streken uithalen.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal.
Bijzonderheden SANDY werd gered van een hondenverzamelaar waar ze zat vastgebonden aan een ketting. Ze was in een slechte conditie en erg mager. Na haar redding werd er wel goed voor haar gezorgd in Griekenland, en zijn haar gewicht en conditie sterk verbeterd. SANDY kon naar Nederland reizen voor een nieuwe toekomst als huishond.
Kosten: € 295,-- gift + € 85,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Griekenland dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG