S C A R L E T T    S.    &   F E N I X   S.
contactpersoon
voor meer info:
ineke@sos-strays.nlFoto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
SCARLETT: teef gesteriliseerd
FENIX: reu gecastreerd
Ras
(waarschijnlijk) Bretoense Spaniel.
Klik hier voor een rasbeschrijving.
Leeftijd
SCARLETT: ± 13/05/2013
FENIX:  ± 10/03/2012
Beide honden dragen de sporen van een slecht verleden, zie ook bijzonderheden.
Schouderhoogte
SCARLETT: middelmaat: 50 cm hoog en 26 kg.
FENIX:  middelmaat: 50 cm hoog en 26 kg.
Beide honden zijn een beetje te zwaar.
Uiterlijk
SCARLETT: Donkerbruin met wit gevlekt, halflangharig. SCARLETT heeft een wit/grijze kop.
FENIX:  Donkerbruin met beetje wit gevlekt, halflangharig. FENIX is blink aan 1 oog.
Van beide honden is de staart gecoupeerd.
Herkomst
Spanje, Madrid

De dierenbeschermingsorganisatie Adoptalo.com heeft geen asiel maar werkt met verschillende opvangplaatsen zoals opvanggezinnen en gehuurde plaatsen in een dierenpension op jaarbasis. Zij zetten zich vooral in om honden uit een dodingstation in Madrid te kunnen herplaatsen, ook in Spanje zelf, en proberen met voorlichting en campagnes de mensen te wijzen op diervriendelijkheid en de verantwoordelijkheid van de mens voor zijn dieren.
Verblijfplaats
Culemborg, in een opvanggezin met andere honden en katten.
Karakter
SCARLETT en FENIX zijn lieve, aanhankelijke honden die zich makkelijk hebben aangepast bij het opvanggezin. Ze zijn volgzaam en zoeken graag gezelschap, zowel bij elkaar als bij hun tijdelijke baasje. Met de andere honden van het opvanggezin gaan zij goed overweg, maar ze zoeken er niet veel contact mee. Ze hebben genoeg aan elkaar. In huis zijn ze rustig aanwezig en gaan lekker liggen slapen. Ze worden graag geaaid, zijn vriendelijk naar mensen, lief naar kinderen. Ze zijn niet totaal bang voor het onbekende.
SCARLETT en FENIX gaan graag mee voor een wandeling. Ze zijn allebei zindelijk. Ze springen niet zelf in de auto, je moet ze er in tillen, maar eenmaal in de auto zijn ze niet bang of wagenziek. Ze gaan rustig liggen tijdens het rijden. SCARLETT trekt niet aan de riem, FENIX kan in zijn enthousiasme nog wel eens trekken, maar is hierin wel corrigeerbaar.
In veilig gebied kunnen ze loslopen. SCARLETT blijft heel dicht bij je in de buurt. FENIX gaat wat meer op avontuur, maar ook hij houdt zijn tijdelijke baasje goed in de gaten, en is nooit uit het zicht. Af en toe moet je hem even roepen, en dan komt hij er weer aan gerend. FENIX geniet van het buiten zijn en is dan druk met geurtjes volgen, rennen, graven en rollen door het gras. FENIX heeft wel wat jachtinstinct, SCARLETT helemaal niet.
SCARLETT en FENIX zijn allebei gek op eten. Ze eten naast elkaar, krijgen ieder een eigen bak, maar eten gezellig en zonder ruzie uit elkaars bak.
Het zijn hondjes die graag in de buurt van hun baasje zijn maar als het moet kunnen ze wel een paar uurtjes alleen blijven zonder wangedrag te vertonen.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profiel adoptant
Voor SCARLETT en FENIX zijn wij op zoek naar lieve dierenvrienden die hen samen een thuis willen bieden. Mensen die hen dat goede leven willen geven wat hen altijd is ontzegd.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal. SCARLETT en FENIX kunnen samen met katten die honden gewend zijn. Wegrennende katten zal met name FENIX achter aan willen gaan.
Loslopende kippen, konijnen, cavia’s e.d. zijn bij FENIX niet veilig.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden SCARLETT en FENIX werden - samen met nog een paar andere honden - door officiële instanties in beslag genomen bij een fokker die al jaren zijn honden totaal uitbuitte en heel slecht verzorgde. Eén van hen, hun dochter RUBY verblijft inmiddels al in een opvanggezin in Nederland. De honden waren in een zeer slechte verwaarloosde conditie en waren weinig goeds gewend van menselijke handen. Ondertussen zijn SCARLETT en FENIX beiden medisch behandeld en hebben zij al meerdere positieve ervaringen opgedaan met de vrijwilligers van Adoptalo.
Het enige wat nu nog ontbreekt is een liefdevol thuis met een zachte mand, aandacht, lekker eten en vooral dat de honden niets meer “moeten”. Wij beseffen dat het moeilijk is om twee oudere honden samen te plaatsen, maar we willen het toch proberen. Deze twee lieve spaniels hebben dat wel verdiend, vooral omdat ze zo aan elkaar gehecht en mogelijk zelfs familie van elkaar zijn.

Medisch:
- SCARLETT had enkele mamatumoren. Deze zijn operatief verwijderd tijdens de sterilisatie en niets staat haar nieuwe toekomst nog in de weg. Onze ervaring is dat honden snel van deze operaties herstellen.
- SCARLETT sleept een beetje met haar linkerachterpoot. Er zullen binnenkort x-rays gemaakt worden om te onderzoeken wat er aan de hand is.
- FENIX is blind aan één oog en krijgt hier druppels voor. Zijn oog hindert hem niet: hij geniet van buiten zijn en wandelingen en past zich snel aan aan nieuwe situaties. Binnenshuis is hij rustig.
Kosten per duo: € 430,-- gift + € 170,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG