S E L V A   I V
contactpersoon
voor meer info:
ineke@sos-strays.nl
+31(0)6-82075056
  Tussen 14.00 - 22.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 27/01/2018
Schouderhoogte
Grote hond: 63 cm hoog en 24,7 kg.
Uiterlijk
Bruin gemêleerd met wit, niet helemaal kortharig.
Herkomst
Spanje, Torrelavega (Cantabrië)

De heel jonge vereniging 'Refugio Canino Torres' is in juli 2013 gesticht door de vrijwilligers die al sinds 2011 actief zijn in het asiel van Torrelavega. Ze zijn vanaf nu een onafhankelijke vereniging, voorheen waren ze onderdeel van de dierenbeschermingsorganisatie Aspacan. Refugio Canino Torres krijgt geen subsidies van de steden en gemeenten behalve gratis vuilnis ophalen, rattenbestrijding en watervoorziening. Ze moeten dus erg hard werken om vooral het 'erfgoed' van vóór 2011 te kunnen onderhouden, veelal grote, oudere en moeilijk plaatsbare honden. Deze moedige dierenvrienden organiseren evenementen om wat geld te winnen en zijn afhankelijk van sponsors en donateurs om de dieren waardig te kunnen verzorgen. Wij hebben in 2012 een zomeractie voor Torrelavega gehouden om extra voeding te kunnen kopen en ondersteunen de honden met nihil plaatsingskansen structureel via ons AHA project. Voor een stukje geschiedenis van Torrelavega vanaf 2011 tot nu, klik hier.
Verblijfplaats
Culemborg, in een opvanggezin met andere honden en katten.
Karakter SELVA is een vrolijke, actieve en speelse jonge hond die bruist van de energie. Ze is slim en leergierig, echt een hond die uitdagingen nodig heeft. Qua karakter heeft ze wel wat overeenkomsten met bijvoorbeeld een Border Collie of Mechelse herder. Ze is een hond die graag werkt voor de baas en een hond die heel veel kan leren en dit ook leuk vindt om te doen.
In korte tijd heeft SELVA diverse commando’s geleerd zoals zit, lig, kom hier en los (van een balletje). SELVA heeft de neiging om uit enthousiasme aan de riem te trekken, maar ze is hierin goed te corrigeren en loopt dan netjes met losse lijn naast je. Ze is echter geen hond die genoeg heeft aan een paar maal daags een blokje om aan de riem.
SELVA heeft het nodig om dagelijks voldoende haar energie kwijt te kunnen raken, ze moet kunnen rennen en spelen. Ze is gek op balletjes en stokken en speelt graag met andere honden. Ook vindt SELVA het leuk om te zwemmen en “jagen” achter de golfjes in het water aan. SELVA kan op veilig terrein prima loslopen. Ze blijft heel goed bij de roedel en komt gelijk als je haar roept.
In huis is SELVA rustig aanwezig mits ze voldoende is uitgelaten. Ze komt graag bij je in de buurt liggen en houdt van knuffelen. Ze draait zich dan op haar rug om haar buikje te laten kriebelen.
SELVA is gek op eten, ze kan hier geen genoeg van krijgen. Ze vindt het nog moeilijk om rustig haar beurt af te wachten en te delen met andere honden. Daarom krijgt ze in het opvanggezin apart te eten, voor haar eigen rust en die van de anderen. SELVA weet inmiddels dat ze niet mag bedelen en doet dit ook niet als je zelf aan het eten bent. Eten onbewaakt in haar bereik laten liggen is echter geen goed plan.
SELVA is helemaal zindelijk, ze kan prima een paar uurtjes alleen blijven. In het opvanggezin is dit wel samen met andere honden. Ze gaat graag mee in de auto en is niet wagenziek.

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van SELVA in het asiel in Spanje.
Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van SELVA in het asiel in opvang in NL.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
SELVA is een actieve hond en heeft baasjes nodig die voldoende tijd en ruimte hebben voor haar om dagelijks haar energie kwijt te kunnen raken. Een tuin zou heel fijn voor haar zijn. Ze heeft een duidelijke en consequente opvoeding nodig. Ze luistert heel goed mits haar baasjes overwicht over haar hebben.
SELVA is een hond die graag activiteiten onderneemt en uitdagingen nodig heeft en past bij baasjes die het leuk vinden om dit met haar te ondernemen. Ze is een perfecte hond om een hondencursus mee te doen. Ze zou het heel goed doen op gehoorzaamheid, agility of flyball.
SELVA kan zowel als enige hond geplaatst worden als samen met een andere hond. Het best zou ze dan passen bij een stabiele hond waar ze respect voor heeft. Een onzekere of angstige hond zou door haar ondergesneeuwd kunnen worden.
SELVA is vriendelijk naar kinderen maar door haar formaat en enigszins onstuimig gedrag plaatsen we haar niet bij kinderen jonger dan 10-12 jaar.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
SELVA is sociaal met andere honden. Ze doet niets liever dan spelen met soortgenootjes. Ze kan hier soms wel wat onstuimig of opdringerig in zijn maar heeft respect voor een hond die zijn/haar grenzen aangeeft.
SELVA is zeer geïnteresseerd in de aanwezige katten in het opvanggezin en jaagt vluchtende katten achterna. SELVA kan alleen bij katten die echt niet onder de indruk zijn voor een druktemaker als SELVA. Een kat die gewoon blijft zitten en zich niets van haar aantrekt zal ze geen kwaad doen.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden Wegens omstandigheden bij de adoptant is SELVA terug ter herplaatsing.
Kosten: € 260,-- gift + € 85,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


Het adoptiegeld stelt ons in staat de buitenlandse
honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


Ontwormd en geënt volgens ouderdom.
Gechipt, en in bezit van een Europees paspoort.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG