S E N N A   R.
contactpersoon
voor meer info:
elvira@sos-strays.nl
+31 (0)6-46386168
  Tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 02/06/2019
Schouderhoogte
Kleine middelmaat: 43 cm hoog en 13,1 kg.
Uiterlijk
Lichtbruin/wit, kortharig.
Herkomst
RoemeniŽ, Braila

We zijn nog maar net een samenwerking gestart met het gemeentelijk asiel in Braila, gelegen in zuidoostelijk RoemeniŽ. De honden daar leven in erbarmelijke omstandigheden en enkele vrijwilligers zetten zich in om diverse honden een beter en veiliger leven te kunnen geven door ze ter adoptie aan te bieden.
Verblijfplaats
Creil, in een opvanggezin met kinderen en andere honden.
Karakter SENNA is een lieve, vrolijke en rustige hond. Ze heeft duidelijk even de tijd nodig om te wennen en vindt bepaalde dingen nog best spannend. Gelukkig zie je haar iedere dag stapjes maken en ontpopt ze langzaam. Inmiddels beweegt SENNA zich vrij door het huis en durft zij te spelen met de andere honden. Ook gaat zij rustig ergens liggen.
De onvoorspelbaarheid van de jongere kinderen in het opvanggezin (3 en 4 jaar) vindt zij nog spannend, ze gaat met een boog om hen heen.
Bij onbekend bezoek zoekt SENNA haar bench op. Dit is voor haar echt een veilige plek. Ze slaapt Ďs nachts of overdag, als ze even alleen moet blijven, ook in de bench. Dit gaat goed en zij ligt dan rustig te slapen.
De vrouw in het opvanggezin kan in principe alles met SENNA doen. Naar de man in het opvanggezin reageert ze steeds beter.
Bij personen die SENNA vertrouwt, durft zij een knuffel te halen.
SENNA is zindelijk. Buiten loopt zij keurig aan de riem. Ze schrikt niet van het verkeer maar is wel op haar hoede.
SENNA is zeer gefocust op haar eten en zou het liefste de etensbak uit je handen grissen. Een antischrokbak is bij SENNA dan ook zeer aan te raden.
Met geduld, aandacht, liefde en haar tempo volgend zal SENNA verder uitgroeien tot een lieve sociale hond.

Klik hier om een filmpje te bekijken van SENNA in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
Voor SENNA zoeken wij rustige adoptanten die haar in alle rust verder willen begeleiden. De aanwezigheid van een andere stabiele hond is welkom. SENNA heeft tijd, liefde en geduld nodig van haar baasjes.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal. SENNA is niet getest met katten.
Bijzonderheden Op ons verzoek is SENNA uit het asiel van Braila gehaald en tijdelijk in een pension ondergebracht waar het minder koud was en waar zij betere zorg kreeg. Van haar voorgeschiedenis en hoe zij in het asiel beland is, is helaas niets bekend.
Inmiddels kwam ze naar Nederland voor een nieuwe toekomst als huishond. Haar opvanggezin en later haar nieuwe baasjes zullen er rekening mee moeten houden dat SENNA mogelijk alles nog (opnieuw) moet leren. SENNA is mogelijk het zusje van MISSY die ook mee naar Nederland reist.
Kosten: € 295,-- gift + € 85,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit RoemeniŽ dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG