S I R A   I V
contactpersoon
voor meer info:
jildou@sos-strays.nl
+31 (0)6-19927669
  Vanaf 15.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 15/09/2016
Schouderhoogte
Klein hondje: 30 cm hoog en 5,6 kg.
Uiterlijk
Zwart met wat bruin, kortharige vacht.
Herkomst
Spanje, Avilés, maar al sinds mei 2018 in Nederland.
Verblijfplaats
Moordrecht, in een opvanggezin met andere honden en paarden.
Karakter
SIRA heet al een paar jaar KOOSJE ( zie bijzonderheden).
KOOSJE zit sinds enige tijd bij één van onze opvanggezinnen. Zij beschrijven haar als een geweldig hondje, maar ook ontzettend lief en indien nodig heel goed te corrigeren. Ze is super vrolijk en blij. Als je wat tegen haar zegt dan gaat ze vreugdevolle rondjes om je heen draaien. In het opvanggezin vinden ze haar een klein grappig clowntje. Een lekker wijffie noemt de opvangmoeder haar liefkozend.
Zelf speelt KOOSJE ook graag met de andere honden! Met de katten in het gezin heeft KOOSJE inmiddels een goede verstandhouding.
KOOSJE bedelt niet en heeft geen baknijd. Als een andere hond te dichtbij komt (ze eet nogal traag) dan kijkt ze deze alleen maar aan en dat is genoeg! Mensen kunnen gewoon aan de bak zitten.
Alleen thuis zijn is geen probleem samen met de andere honden, voor haar is het waarschijnlijk beter om samen met andere honden te zijn. KOOSJE is inmiddels ook thuisgebleven zonder de andere honden en dat ging prima.
KOOSJE kan niet goed tegen autorijden, ze wordt misselijk en gaat enorm kwijlen.
Bij de vorige adoptant kon ze nog wel eens keffen tegen drukke kinderen en bij het loslopen tegen fietsers en joggers, maar daar is ze goed in te corrigeren door haar bv aan de lijn te doen.
KOOSJE is zindelijk en sloopt niet.

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van KOOSJE in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
KOOSJE is een echte leukerd die een fijne baas zoekt, maar wel een consequente aanpak nodig heeft. Omdat KOOSJE gewend is om met andere honden samen te leven is de aanwezigheid van een andere hond gewenst. We plaatsen KOOSJE niet in een druk gezin met kleine of drukke kinderen. KOOSJE houdt niet van katten.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal, ze ligt lekker bij ze op de bank.
Bijzonderheden KOOSJE werd na haar aankomst in Nederland geadopteerd, helaas werd haar vrouwtje ziek en is later overleden. Daarom moest KOOSJE herplaatst worden. Het ongeluk bleef haar achtervolgen want haar nieuwe baasje werd getroffen door CORONA en kan niet langer KOOSJE de zorg geven die ze nodig heeft en verdient. Daarom wordt KOOSJE wederom herplaatst en we hopen van harte dat ze nu bij baasjes komt waar ze voor altijd kan blijven.
KOOSJE heeft in het verleden een Patella luxatie gehad, er was volgens de toenmalige dierarts geen reden voor een behandeling. KOOSJE heeft nu nergens meer last van.
Kosten: € 325,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


Het adoptiegeld stelt ons in staat de buitenlandse
honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.

Ontwormd en geënt volgens ouderdom.
Gechipt, en in bezit van een Europees paspoort.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG