S O U N I A
contactpersoon
voor meer info:
elvira@sos-strays.nl
+31 (0)6-46386168
  Tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 22/12/2020
Schouderhoogte
Middelmaat: 50 cm hoog en 16 kg.
Uiterlijk
Wit/bruin gevlekt, niet helemaal kortharig.
Herkomst
Griekenland, Athene

Illioupolis Animal Welfare Union is een kleine organisatie die zwerfdieren redt, opvangt en herplaatst in de omgeving van Illioupolis, een buitenwijk van Athene. De organisatie wordt gerund door Iris Roussis, een grote dierenvriend waar wij al jarenlang mee samenwerken en zo nu en dan een hond kunnen laten overkomen als er een vlucht beschikbaar is. Meer info: www.zeil.gr.
Verblijfplaats
Nieuw Vennep, in een opvanggezin met grotere kinderen en een kat.
Karakter SOUNIA is een lieve, vriendelijke, vrolijke en mensgerichte hond. Met momenten is ze lekker uitbundig maar ze kan ook gewoon heerlijk bij je liggen.
In huis is zij zeer ontspannen. Ze speelt wat met haar speeltjes en zoekt daarna een lekker plekje op de grond en ploft daar languit en ontspannen neer. Soms wil ze wel eens stiekem op de bank kruipen.
SOUNIA is graag in de buurt van het opvanggezin. Waar zij zijn, is SOUNIA ook. Ze kan prima al enkele uurtjes alleen thuis blijven en zowel in de bench als los gaat dit prima. Haar focus ligt nog wel behoorlijk op het zoeken naar eten dus het is belangrijk niets eetbaars te laten staan.
SOUNIA vindt het heerlijk om in de tuin te liggen en soms te spelen.
Met kinderen van alle leeftijden, jong en oud, gaat SOUNIA goed om.
Volwassen bezoek wordt enthousiast begroet en iedereen kan haar aaien. Daarna vindt SOUNIA het toch wel wat spannend en kan ze op een afstandje wat staan brommen.
SOUNIA leert graag en snel en diverse commando's heeft ze dan ook al onder de knie.
Op vreemde honden reageert ze enthousiast en ze wil graag met ze spelen. De hondentaal snapt ze goed en als een andere hond de leiding wil, is ze snel onderdanig.
Aan de riem loopt ze nog wat ongecontroleerd. Ze vindt alles leuk en er wordt veel gesnuffeld.
SOUNIA vindt auto's erg spannend. Ze wil er niet bij in de buurt komen. Zit er een groenstrook tussen de stoep en een auto gaat het wel goed. Het opvanggezin tilt haar in de auto als ze ergens heen gaan. Eenmaal in de auto vindt ze het prima en gaat ze ontspannen liggen. Uiteraard traint het opvanggezin met SOUNIA om haar aan auto's te laten wennen.
SOUNIA is volledig zindelijk.

Klik hier om een filmpje te bekijken van SOUNIA in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
SOUNIA past in veel situaties en kan zowel als hond alleen als samen bij een andere hond geplaatst worden.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal.
Met katten: Als de kat ligt en niet beweegt gaat het prima. Gaat de kat rennen, dan gaat SOUNIA er achter aan maar dit gaat wel steeds beter. Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden SOUNIA werd gevonden in de omgeving van Sounion, een archeologische plek, waarnaar de vrijwilligers haar vernoemd hebben. Ze was op dat moment heel dorstig en bijna uitgehongerd. Gelukkig is zij mee genomen en naar het asiel gebracht. Een vrijwilliger heeft zich over haar ontfermd en in opvang in huis genomen.
Door de grote branden rondom Athene zijn op dit moment de opvangplekken daar zeer schaars en heeft S.O.S. Strays aangeboden wat druk van deze vrijwilligers af te halen.
Kosten: € 325,-- gift + € 85 ,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG