S P O T   G.
contactpersoon
voor meer info:
steef@sos-strays.nl
+31 (0)6-19987025
  Vanaf 19.30 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix Spaniel
Leeftijd
± 01/01/2019
Schouderhoogte
Middelmaat: 45 cm hoog en ca. 11 kg.
Uiterlijk
Zwart/wit gevlekt, halflangharig.
Herkomst
Griekenland, Athene

Illioupolis Animal Welfare Union is een kleine organisatie die zwerfdieren redt, opvangt en herplaatst in de omgeving van Illioupolis, een buitenwijk van Athene. De organisatie wordt gerund door Iris Roussis, een grote dierenvriend waar wij al jarenlang mee samenwerken en zo nu en dan een hond kunnen laten overkomen als er een vlucht beschikbaar is. Meer info: www.zeil.gr.
Verblijfplaats
SPOT komt medio september over naar hier en gaat naar Baarle-Nassau, in een opvanggezin met een andere hond.
Karakter SPOT wordt aan ons beschreven als een zeer speelse, lieve, zachte hond. Mensen die hij kent en vertrouwt worden met veel blijdschap begroet. SPOT heeft door zijn verleden (zie ook bijzonderheden) een wat teruggetrokken houding richting vreemden.
Hij is een slimme, snel lerende hond die zijn huis als veilig beschouwt. Daar kan hij uren spelen met een andere hond, een bal of touw en kan ook makkelijk wat uurtjes alleen blijven. Buiten is nog een aandachtspunt: SPOT heeft moeite met vreemde zaken en lawaai op straat, het liefst blijft hij thuis in zijn veilige omgeving. Zijn Griekse gastgezin werkt hier aan en wanneer SPOT in Nederland zal zijn, zal zijn Nederlandse opvanggezin verder gaan met deze training.
Zodra SPOT is overgekomen naar hier zullen we meer kunnen vertellen over karakter en specifiek gedrag in huis.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
Zodra SPOT is aangekomen in het opvanggezin zullen we een profielschets adoptant opstellen.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal, ook met katten.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden SPOT is gevonden op straat toen hij plotseling verscheen bij het kantoor waar een vrijwilligster van Illioupolis Animal Welfare Union werkt. Van zijn verleden is helaas niets bekend maar men vermoedt dat hij is gedumpt door een jager wegens ongeschiktheid voor de jacht. Spot was in een heel slechte conditie: mager, hongerig, dorstig en gezien zijn angstgedrag had hij nog niet echt de goede kant van mensen leren kennen.
Gelukkig kwam hij onder de hoede van deze organisatie en verblijft hij nu bij een fijn gastgezin met kinderen, een andere hond en katten tot hij naar Nederland zal reizen.
Kosten: € 295,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Griekenland dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG