T A K E R
contactpersoon
voor meer info:
elvira@sos-strays.nl
+31 (0)6-46386168
  Tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 01/01/2018
Schouderhoogte
Kleine hond: 36 cm hoog en 8,6 kg.
Uiterlijk
Lichtbruin/wit, plukvacht.
Herkomst
Spanje, Santiago de Compostella (GaliciŽ)

Maria Mato is een grote dierenvriend die verlaten en gedumpte honden helpt die zich bevinden op de route van de Camino de Santiago in de provincie Galicia. Ze vangt deze hondjes op, geeft ze de nodige medische zorgen en zoekt een nieuwe thuis voor ze. Het asiel in Santiago de Compostella, Refuxio de Bando, werkt nauw samen met Maria Mato en helpt mee om voor deze hondjes een thuis te vinden. Zo komen ook enkele hondjes van Maria Mato via onze samenwerking met asiel Refuxio de Bando mee op transport.
Verblijfplaats
Den Haag, in een opvanggezin met een andere hond.
Karakter
TAKER is een lief, speels, leergierig en aanhalig hondje. In huis ligt hij graag op de bank met zijn knuffel. Hij draait prima mee in het ritme van het opvanggezin. Hij is graag in de buurt van het opvanggezin.
TAKER vindt het leuk om met het teefje van het opvanggezin te spelen en pakt ook nog wel eens de verkeerde dingen zoals sokken of schoenen. Ook speelt hij graag in de tuin.
De buurmeisjes van 10 en 12 jaar komen regelmatig even langs en dat vindt TAKER leuk. Met overig bezoek gaat hij ook prima om en hij laat zich dan graag aanhalen.
TAKER kan samen met de andere hond van het opvanggezin al even alleen thuisblijven. Helemaal alleen thuisblijven gaat ook prima. Hij loopt even onrustig rond maar gaat daarna met zijn knuffel op de bank liggen. 's Nachts slaapt hij in zijn mand. TAKER is helemaal zindelijk.
Aan de riem loopt TAKER nog wat ongedisciplineerd. TAKER kan op verantwoorde plekken los lopen en luistert goed als je hem roept.

Klik hier om een filmpje te bekijken van TAKER in Spanje.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
TAKER past in veel situaties, bij mensen die het leuk vinden nog wat puntjes op de i te zetten in zijn opvoeding. TAKER kan ook als hond alleen geplaatst worden.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal. TAKER kan niet bij katten geplaatst worden.
Bijzonderheden  
Kosten: € 260,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG