T A P I O C A   S.
contactpersoon
voor meer info:
dien@sos-strays.nl
+31 (0)6-39205491
 tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 15/10/2014

Volgens haar paspoort is TAPIOCA jonger maar de Spaanse dierenarts heeft aangegeven dat hij denkt dat ze ongeveer 5 jaar oud moet zijn. TAPIOCA heeft al een wat blauwe gloed op haar ogen wat soms voorkomt bij jongere honden. Haar gebit was in slechte staat en is een paar weken geleden door de dierenarts gereinigd.
Schouderhoogte
Kleine hond: 35 cm hoog en ca. 9 kg.
Uiterlijk
Tricolor, halflangharig.
Herkomst
Spanje, Madrid

De dierenbeschermingsorganisatie Adoptalo.com heeft geen asiel maar werkt met verschillende opvangplaatsen zoals opvanggezinnen en gehuurde plaatsen in een dierenpension op jaarbasis. Zij zetten zich vooral in om honden uit een dodingstation in Madrid te kunnen herplaatsen, ook in Spanje zelf, en proberen met voorlichting en campagnes de mensen te wijzen op diervriendelijkheid en de verantwoordelijkheid van de mens voor zijn dieren.
Verblijfplaats
Hulshorst, in een opvanggezin met andere honden en katten.
Karakter TAPIOCA wordt door haar Spaanse verzorgers aan ons beschreven als een zeer lief hondje wat eventjes tijd nodig heeft om aan nieuwe mensen te wennen. Ze is dol op contact en is graag in de buurt van “haar mensen”. Het liefst ligt zij, als een kat, op een wat hogere plek zodat ze alles kan overzien.
TAPIOCA is nog maar kort bij haar opvanggezin in Nederland, het opvanggezin vindt haar een heel lief, en rustig hondje. Ze is soms nog wat angstig, maar ze krijgt steeds meer vertrouwen en ze houdt heel erg van knuffelen. Als ze op haar buikje gekriebeld wordt, maakt ze hele gekke geluidjes, zo fijn vindt ze dat.
TAPIOCA slaapt in de bench op de slaapkamer bij haar opvanggezin. Ze wil heel graag bij hen zijn. Ze houdt er niet van om alleen te zijn, maar samen met de andere hondjes in het opvanggezin gaat dat al beter. Ze blijft overdag wel eens even alleen, ze hoeft dan niet in de bench, want ze maakt niks kapot. Wel heeft ze het er erg moeilijk mee, het opvanggezin is dit nu elke dag even aan het oefenen, zodat ze leert dat ze weer terugkomen.
TAPIOCA eet goed, ze heeft geen voernijd.
TAPIOCA is heel vrolijk en speelt heel graag met andere honden, ook is ze gek op kinderen, en ook katten kan ze het goed mee vinden, daar gaat ze het liefst tegenaan liggen.
Het wandelen aan de riem moest ze echt nog leren, maar dit gaat nu al heel erg goed. Ook kan ze op veilig terrein al los lopen, ze komt gelijk als je haar roept. Het opvanggezin gaat elke dag met haar naar het bos om te wandelen, ze geniet daar erg van. Ze gaat graag mee in de auto, blijft rustig zitten.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
Wij zoeken voor TAPIOCA adoptanten die niet al te veel weg van huis zijn, want alleen zijn vindt TAPIOCA niet fijn. Ze kan wel even alleen thuis blijven, maar niet te lang. Adoptanten met kinderen zou ze leuk vinden en een andere hond of kat zou ook fijn zijn, vooral om wat steun te hebben als ze alleen thuis moet blijven.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal.
Bijzonderheden TAPIOCA is gewend aan een leven in huis want in Spanje had zij baasjes die helaas geen stabiel leven leidden en de honden zijn uiteindelijk naar de perrera van Madrid gebracht.
Gelukkig heeft Marta van Adoptalo hen daar zo snel mogelijk uitgehaald. TAPIOCA en haar maatje ADARA verbleven tot hun reis naar hier bij een gastgezin in Spanje. TAPIOCA kwam als eerste naar Nederland voor een nieuw begin. Hopelijk zal later ook ADARA volgen, we wachten nog op diens medische rapport.
Kosten: € 295,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG