T A U R I O N
contactpersoon
voor meer info:

petra@sos-strays.nl
+32 (0)473-870278
  ma-vr: 19.00 - 21.00 uur
  za/zo : 15.00 - 19.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 20/10/2011
Schouderhoogte
Kleine hond: 35 cm hoog en 8 kg.
Uiterlijk
Bruin/zwart gemeleerd, halflangharig.
Het gebit van TAURION is, voorafgaand aan zijn reis naar hier, gesaneerd.
Herkomst
Spanje, Madrid

De dierenbeschermingsorganisatie Adoptalo.com heeft geen asiel maar werkt met verschillende opvangplaatsen zoals opvanggezinnen en gehuurde plaatsen in een dierenpension op jaarbasis. Zij zetten zich vooral in om honden uit een dodingstation in Madrid te kunnen herplaatsen, ook in Spanje zelf, en proberen met voorlichting en campagnes de mensen te wijzen op diervriendelijkheid en de verantwoordelijkheid van de mens voor zijn dieren.
Verblijfplaats
Deurne (bij Antwerpen), in een opvanggezin met andere honden en een katten.
Karakter TAURION, of TAURO zoals hij in zijn opvanggezin genoemd wordt, is een lieve aanhankelijke hond die graag overal mee naartoe gaat maar zeker niet graag alleen zit.
Hij is helemaal zindelijk. In het begin probeerde hij te markeren maar dat heeft hij snel afgeleerd.
Hij gaat graag mee wandelen en rijdt graag mee met de auto. Hij is gek op piepspeeltjes en leeft zich dan helemaal uit.
TAURION heeft baknijd, daarom eet hij bij het opvanggezin apart.
TAURION kan met katten die honden gewend zijn.

Klik hier om een filmpje te bekijken van TAURION in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
TAURION wordt NIET geplaatst in een gezin met (kleine) kinderen omdat hij door cataract heel slecht ziet. Bij schemering en wanneer het donker is, ziet hij haast niets. We plaatsen hem niet bij mensen die lange dagen van huis zijn, daar hij maximaal 2 uurtjes alleen kan blijven. Bij langer alleen blijven gaat hij huilen. TAURION is geen vernieler, maar wel waaks. Hij heeft ook duidelijke regels/structuur en grenzen nodig, anders gaat hij proberen de plak te zwaaien.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Special Care
TAURION heeft cataract en ziet slecht tot heel slecht. Bij schemering en wanneer het donker is, ziet hij haast niets.
Bij andere honden
TAURION kan bij een andere stabiele hond geplaatst worden, maar doet het niet goed met onzekere honden.
Bijzonderheden Zie ook: "Geef een gouden hond een gouden mand".

TAURION had in Spanje een thuis, maar toen zijn bejaarde baas overleed bracht de familie dit “deel van de erfenis” naar de perrera van Madrid. Gelukkig werd hij daar zo snel mogelijk uitgehaald door onze vriendin Marta van Adoptalo.com en krijgt hij nu een kans op een nieuwe toekomst in Nederland/België.
Kosten: € 100,-- gift + € 60 ,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG