T E R R I   S.
contactpersoon
voor meer info:
ineke@sos-strays.nl
+31(0)6-82075056
  Tussen 14.00 - 22.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 29/07/2010
Schouderhoogte
Klein hondje: 33 cm hoog en 6,7 kg.
Uiterlijk
Wit/bruin, kortharig. TERRI heeft een kort staartje.
Herkomst
Spanje, Torrelavega (Cantabri)

De heel jonge vereniging 'Refugio Canino Torres' is in juli 2013 gesticht door de vrijwilligers die al sinds 2011 actief zijn in het asiel van Torrelavega. Ze zijn vanaf nu een onafhankelijke vereniging, voorheen waren ze onderdeel van de dierenbeschermingsorganisatie Aspacan. Refugio Canino Torres krijgt geen subsidies van de steden en gemeenten behalve gratis vuilnis ophalen, rattenbestrijding en watervoorziening. Ze moeten dus erg hard werken om vooral het 'erfgoed' van vr 2011 te kunnen onderhouden, veelal grote, oudere en moeilijk plaatsbare honden. Deze moedige dierenvrienden organiseren evenementen om wat geld te winnen en zijn afhankelijk van sponsors en donateurs om de dieren waardig te kunnen verzorgen. Wij hebben in 2012 een zomeractie voor Torrelavega gehouden om extra voeding te kunnen kopen en ondersteunden de honden met nihil plaatsingskansen jarenlang via ons - nu gestopte - AHA project. Voor een stukje geschiedenis van Torrelavega vanaf 2011 tot nu, klik hier.
Verblijfplaats
Muiden, in een opvanggezin met een andere hond.
Karakter
TERRI is een lief en grappig hondje, ze is klein maar dapper. TERRI verbleef in Spanje in een opvanggezin samen met andere honden. Ze draaide goed mee met de dagelijkse routine van het opvanggezin. Ze volgde haar opvangmama overal naar toe.
TERRI loopt rustig mee aan de riem, maar kan ook al loslopen omdat ze een heel volgzaam en niet angstig hondje is. Meerijden in de auto is geen probleem voor TERRI. Ze is niet wagenziek en gaat rustig liggen.
In huis slaapt TERRI veel en kan dan heel tevreden snurkgeluidjes maken. Ze vindt het fijn om geknuffeld te worden en draait zich dan op haar rug om haar buikje te laten kriebelen.
TERRI is zindelijk. Als haar opvangmama weg ging protesteerde ze een paar minuten door te blaffen, maar gaf het al snel op en ging daarna rustig liggen slapen.

Klik hier om een aantal filmpjes te bekijken van TERRI in Spanje.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profiel adoptant
We willen graag dat TERRI nog een fijne, liefdevolle oude dag mag krijgen als huishondje, onder voorwaarde van optie adoptie *.

* Optie adoptie:

Om onze opvangplekken niet te bezetten komen deze honden alleen in aanmerking voor "optie adoptie". Als u interesse heeft in n van deze honden, houdt dat in dat u het betreffende hondje bij aankomst in huis neemt en S.O.S Strays de eerste twee weken zorg draagt voor de voeding en eventuele medische kosten en na twee weken u het hondje officieel adopteert of bij het niet klikken, opvangt tot er een andere adoptant is die interesse heeft in het hondje.

Let wel: Stichting S.O.S Strays vergoedt tijdens de optie adoptie periode alleen de kosten (indien nodig) voor ziektes zoals die bij alle honden voor kunnen komen (b.v kennelhoest, diarree ). Dit alleen na overleg met de contactpersoon van Stichting S.O.S. Strays. Problemen en de eventuele daarbij komende kosten die te maken hebben met de ouderdom van de hond, zoals b.v tandsteen, stijve gewrichten etc. worden niet vergoed.

Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Medisch Rapport
Wij laten deze 10-plussers in Spanje, naast de plaatselijk voorkomende ziektes, en een algemeen bloedbeeld, nog extra checken op algehele conditie en gezondheid. Uitslagen van deze tests volgen nog.

TERRI is een beetje doof en blind, maar kan nog wel wat zien en horen.
TERRI heeft een bult bij haar lip en op haar poot. Deze worden verwijderd tijdens de sterilisatie en het weefsel zal geanalyseerd worden.
Bij andere honden
Sociaal met andere honden. TERRI wil graag met elke hond die ze tegenkomt kennismaken. Ze is niet bang uitgevallen. Als een andere hond haar negeert, blaft ze om de aandacht te krijgen. Als een andere hond te opdringerig is laat ze dit ook merken door te blaffen.
Bijzonderheden TERRI werd gered uit de perrera van Santander. Van haar voorgeschiedenis is niets bekend.
Kosten: 100,-- gift + 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier n in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, gent volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG