T E U N T J E   I I
contactpersoon
voor meer info:
dien@sos-strays.nl
+31 (0)6-39205491
 tussen 17.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef
Ras
Mix
Leeftijd
± 01/03/2021
Schouderhoogte
Wordt waarschijnlijk een (kleine) middelmaat.
Op 01/07 met 4 maanden oud: 30 cm hoog en 5 kg.
Uiterlijk
Wit/bruin gevlekt, kortharig
Herkomst
Griekenland, Athene

Illioupolis Animal Welfare Union is een kleine organisatie die zwerfdieren redt, opvangt en herplaatst in de omgeving van Illioupolis, een buitenwijk van Athene. De organisatie wordt gerund door Iris Roussis, een grote dierenvriend waar wij al jarenlang mee samenwerken en zo nu en dan een hond kunnen laten overkomen als er een vlucht beschikbaar is. Meer info: www.zeil.gr.
Verblijfplaats
Oosteind, in een opvanggezin met andere honden en een kat.
Karakter TEUNTJE is een leuke, enthousiaste en energieke pup. Ze is sociaal naar andere honden en katten, leert erg snel en speelt graag met de andere honden in het gastgezin. Ook vindt ze het leuk om met takjes en flostouwen te spelen.
Ze loopt goed mee met het uitlaten en is erg enthousiast naar andere honden. Naar grote honden die ze nog niet kent is ze onderdanig, maar zeker niet bang. Ook is ze al gewend aan autoís, motoren, fietsers en trekkers. Ook met paarden, kippen en hertjes kan ze goed overweg, ze is erg nieuwsgierig en is nergens bang voor.
Autorijden gaat ook goed. TEUNTJE leek in het begin wat last te hebben van wagenziekte, maar door dagelijks een stukje te rijden en steeds grotere afstanden te rijden, went ze daar snel aan.
TEUNTJE heeft gelukkig een gezonde eetlust, want ze moet nog wel wat aankomen.
TEUNTJE is overdag in huis, maar ligt af en toe apart van de andere honden om zo wat rust te krijgen. ís Nachts ligt ze in de bench, maar dan ze ook erg rustig.
TEUNTJE is al bijna helemaal zindelijk. ís Nachts wil ze nog wel eens een plas doen in de bench, maar dat zal over enige tijd ook over zijn.
TEUNTJE heeft veel energie. Als ze straks volgroeid is, zal ze dagelijks best wat beweging nodig hebben. Een actief baasje is dus zeker gewenst!

Klik hier om een filmpje te bekijken van TEUNTJE in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Opvoeding Pups     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
TEUNTJE is een pup die nog verder opgevoed moet worden. Zij past bij mensen die begrijpen dat een pup van alles te leren heeft en die haar met een positieve opvoeding op willen laten groeien tot een sociale, volwassen hond. Omdat zij nog zo jong is, kan zij niet geplaatst worden bij mensen die te veel uren afwezig zijn. TEUNTJE is een hond die veel energie heeft. Als ze straks volgroeid is, zal ze dagelijks best wat beweging nodig hebben. Een actief baasje is dus zeker gewenst!

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal, ook met katten.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden TEUNTJE werd in een bergachtig gebied gevonden, samen met haar twee zusjes TASHA en TAMAR en broertje TIBBE. Op dat moment werden zij geschat op 6 weken oud, van de moeder ontbrak ieder spoor. De pups zijn hoogstwaarschijnlijk gedumpt door een eigenaar die geen zin had in dit nest.
Door de samenwerking tussen Zeil en S.O.S. Strays konden alle vier de pups naar Nederland komen voor een nieuwe, betere toekomst.
Kosten gift:  € 325,--

voor deelname in onze gemaakte kosten en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.

De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouder-
dom, gechipt, en in bezit van een Europees paspoort.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG