T E X E L
contactpersoon
voor meer info:
jildou@sos-strays.nl
+31 (0)6-19927669
  Vanaf 15.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 21/02/2021
Schouderhoogte
Middelmaatje: ca. 14 kg.
Uiterlijk
Blond, kortharig.
Herkomst
Griekenland, Athene

Illioupolis Animal Welfare Union is een kleine organisatie die zwerfdieren redt, opvangt en herplaatst in de omgeving van Illioupolis, een buitenwijk van Athene. De organisatie wordt gerund door Iris Roussis, een grote dierenvriend waar wij al jarenlang mee samenwerken en zo nu en dan een hond kunnen laten overkomen als er een vlucht beschikbaar is. Meer info: www.zeil.gr.
Verblijfplaats
Creil, in een opvanggezin met kinderen en andere honden.
Karakter TEXEL is een vrolijke en enthousiaste jonge hond. Ze is graag in beweging en kan daarbij wat onstuimig zijn. Samen spelen met één van de andere honden in het opvanggezin of alleen met speelgoed doet zij graag. Dit kan zij lang volhouden, maar uiteindelijk zoekt ze een plekje om heerlijk te gaan liggen.
TEXEL is soms nog wat voorzichtig in het contact met volwassenen, ze vindt het spannend om dichtbij te komen. Daarbij maakt zij geen onderscheid tussen mannen en vrouwen. Maar 's avonds springt zij bijvoorbeeld rustig naast je op de bank om even bij je te liggen.
Kinderen zijn geen enkel probleem, deze zoekt TEXEL op en ze laat zich door hen aanhalen en knuffelen.
TEXEL verblijft in de bench gedurende de nachten en wanneer zij even alleen thuis moet blijven. Het alleen blijven gaat overigens prima, wel in gezelschap van andere honden. 's Nachts slaapt zij heerlijk door.
TEXEL is volledig zindelijk. Zij kan wel eens spullen pakken die niet bestemd zijn voor haar, zoals sokken. Ook kan ze wel eens ergens op bijten wat niet de bedoeling is, ze laat zich hierin echter goed corrigeren.
Buiten loopt TEXEL keurig aan de riem, ze trekt niet en houdt je goed in de gaten. Het verkeer waaronder bv een grote tractor schrikt haar niet af.
TEXEL eet uit een anti-schrokbak omdat ze het voer anders te snel opeet.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
.TEXEL is nog een jonge hond die nog van alles moet leren, een cursus met haar volgen is aan te raden.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden TEXEL zat aanvankelijk in een slecht bekendstaand asiel, maar is gelukkig overgedragen aan Iris. Vanwege haar vriendelijke karakter heeft zij TEXEL aan S.O.S. Strays voorgesteld om in Nederland een thuis te vinden.
Kosten: € 325,-- gift + € 85 ,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Griekenland dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG